• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hacmini Formül İle Yazmak

Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
İyi günler ; ekli örnek dosyada hacim sayfasında bulunan çapların karşısındaki hacmi giriş sayfasında C7 hücresine çapı yazdığım zaman D7 hücresine çapın karşılığı olan hacmi formül ile nasıl yazdırabiliriz.Yardımcı olur musunuz ?.Saygılar

http://s4.dosya.tc/server/xixobd/ornek1.xls.html

Merhaba.

-- Hacimler hep ÇAP ölçüsünün 1 eksiğinin yüzde biri şeklindeyse aşağıdaki formül işinizi görür.
Kod:
=(C7-1)/100
-- Öyle değilse de aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Kod:
=0+İNDİS(HACİM!$F$7:$F$106;KAÇINCI(C7;HACİM!$C$7:$C$106;0);0)

Hacimler hep ÇAP ölçüsünün 1 eksiğinin yüzde biri şeklinde değil.İNDİS formülünü uyguladım.2003 te hata verdi

Formülde hata göremiyorum, zaten deneyip sonuç almadan cevap yazmış da değilim.
İsterseniz hatalı haliyle belgeyi kaydedip gönderirseniz bakayım.

Bu sorunuza verdiğim cevaptaki formül, dizi formülü değildi.
Formül uyguladığınız hücre seçiliyken, F2 tuşuna ve ardından ENTER tuşuna basmanız yeterli olur.
.

Ömer bey .Dosyanızda yapıyorum.Yine hata veriyor. Bunu başka bir formülle yapabilir misiniz?

Tekrar merhaba.
Geriye tek bir seçenek kalıyor o da, gerçek belgenizde HACİM sayfasındaki ÇAP bilgilerinin SAYI olmaması seçeneği.
Ya o değerleri SAYIya dönüştürün ya da formülü aşağıdakilerden biriyle değiştirin.
.
Kod:
=0+İNDİS(HACİM!$F$7:$F$106;KAÇINCI(C7[B][COLOR="Red"]&""[/COLOR][/B];HACİM!$C$7:$C$106;0);0)
[COLOR="red"]veya[/COLOR]
=0+DÜŞEYARA(C7[B][COLOR="red"]&""[/COLOR][/B];HACİM!$C$7:$F$106;4;0)

Ömer bey ilk yaptığınız formül sayıya çevirince oldu.Yalnız C7 hücresi boşken D7 hücresinde YOK hatasını nasıl yok edebiliriz

Formülü aşağıdaki gibi değiştirebilirsiniz.
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA([COLOR="Blue"]...kullandığınız formül...[/COLOR]);"";[COLOR="Blue"]...kullandığınız formül...[/COLOR])
[COLOR="Red"]veya[/COLOR]
=EĞER(C7="";"";[COLOR="Blue"]...kullandığınız formül...[/COLOR])

Ömer bey kullandığım formül
=0+İNDİS(HACİM!$F$7:$F$106;KAÇINCI(C7;HACİM!$C$7:$C$106;0);0)

Formülü, son cevabımdaki seçeneklerden birine göre düzenleyiniz.

Çok teşekkür ederim .Ömer bey sizi bayağı bir meşgul ettiğim için.Hakkınızı helal edin.

Geri