• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Günlük Oluşan CSV dosyasından otomatik veri alma

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Günlük Oluşan xls dosyasından otomatik veri alma

Selam arkadaşlar, sorum şöyle
Akaryakıt otomasyon programının oluşturduğu günlük vardiya dosyaları var, dosya format uzantıları cvs de olabiliyor istersem xls veya notepad dosyası halinde de kaydedebiliyor. Dosyalar isim olarak mesela o günün tarihini belirtiyor "20100730.xls" gibi ve bu isimlendirme her günün tarihine göre değişiyor. Benim istediğim mevzu ise şu. hergün bir klasörün içinde oluşturulan bu dosyaları excel içine tek bir tuşla almak ve verilerin toplamlarıyla vardiya ve veresiye işlerimi takip etmek. herbir oluşturulan dosyayı birgün önceki dosyanın devamına almasını istiyorum. otomasyonun verdiği dosyanın örneğini ekte gönderiyorum. Ekteki dosyada tek sorun şu, herbirdosyayı ekledikten sonra bilgilerinin bittiği satırdan sonra oluşan sarı boyalı satırın oluşmasını istemiyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
iki yerde bu kodları bulun ve silin düzelecektir.
sarı renkli hücreler aslında başka bir dosyadan veri alındığı için ayrım vaziyeti görüyor.

ThisWorkbook.Sheets(Sayfa_Adı).Range("A" & sut & ":I" & sut).Interior.ColorIndex = 6
sut = sut + 1

bu koduda silmelisin çünkü kerek kalmıyor bu durumda

Range(Cells(10, 1), Cells(Rows.Count, Columns.Count)).Interior.ColorIndex = xlNone

Hocam Çok Teşekkür Ederim. Söylemiş olduğunuz gereksiz satırları sildim ve tam istediğim oldu. Peki şunlarıda yapabilirmiyiz.
benim bir veri klasörüm var ve dosyalarım her gün artıyor orda, şuanki çözüm içinde verileri al dediğimde tüm dosyaları tekrar okuyor. veri almış olduğu dosyayı bir daha okumaması ve önceden almış olduğu verileride silmemesi için ne yapabilirim.

Mesela Ana dosyanın içine aktarılan dosyaların adı yazabilr. Onları kotrol ettirip alıp almayacağını sorgulatırsın. Sonra alaçagı dosyayı alır.

Kolay gelsin...

dosyanıza bir bakınız 1 adet veri sayfası ekledim buraya verileri aldığınız dosyaların adlarını yazıyor burada yazılı olmayan dosyalardan veri alıyor makroyu çalıştırdığınz zaman sayfayı silmek istiyormusunuz sorgusu var burada evet derseniz bütün verileri yeniden alıyor hayır dersenez daha önce altığınız verileri almıyor.

Ekli dosyalar

Hocam senin gönderdiğin eklemeyi anladım sanki ama bu sarı satırları silmeyi istemiştimya, o fikirden vazgeçtim aslında sen haklıydın eklenen dosyaların arasını dolduruyordu ve hangi dosyadan verilerin geldiği belli oluyordu. şimdi ben sana son halini gönderiyorum. şu veri sayfasına klasör içindeki dosya isimlerini yazma eklentisine tekrar bi bakarmısın ben senin dosyandan kopyala yapıştır yoluyla benimkinin içine anladığım kadarıyla almaya çalıştım ama isimleri veri dosyasına getirmiyor. Çok emek verdirdim sana Allah razı olsun

Ekli dosyalar

Hocam senin gönderdiğin eklemeyi anladım sanki ama bu sarı satırları silmeyi istemiştimya, o fikirden vazgeçtim aslında sen haklıydın eklenen dosyaların arasını dolduruyordu ve hangi dosyadan verilerin geldiği belli oluyordu. şimdi ben sana son halini gönderiyorum. şu veri sayfasına klasör içindeki dosya isimlerini yazma eklentisine tekrar bi bakarmısın ben senin dosyandan kopyala yapıştır yoluyla benimkinin içine anladığım kadarıyla almaya çalıştım ama isimleri veri dosyasına getirmiyor. Çok emek verdirdim sana Allah razı olsun

ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Geri