• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Günlük Kasa Çalışmasında Raporlama

acebeci

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
ofis excel 2010 türkçe
Çok saygıdeğer arkadaşlar tuttuğum günlük kasa çalışmasında raporlama da yapabilmek istiyorum bu işlerimi çok kolaylaştıracak bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ekli dosyada da anlatmaya çalışdım kendimce bir userform oluşturdum o userform için kodlara ihtiyacım var illaki o userforma bağlı kalmak zorundada değiliz lütfen bu konuda yardımcı olun şimdiden hepinize çok teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba
Rapor sayfası boş yalnız şablon ekleseniz ona göre düzenleme yapsak.

Dosyayı yeniden ekledim Böyle birşey olabilir yada siz daha uygun birşey olacağını düşünüyorsanız oda olur.gerçekten teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Dosyayı yeniden ekledim Böyle birşey olabilir yada siz daha uygun birşey olacağını düşünüyorsanız oda olur.gerçekten teşekkür ederim

Merhaba
Eklediğiniz rapor sayfasında rakamları nereye yazacağız. Ben bulamadım da :)

sayın asi kral 1967 sayılardan kasdınız sorgulama yapmak istediğimiz kriterler ise bunları userform üzerinde yapmayı düşünmüştüm tabi uygunsa?

sayın asi kral 1967 sayılardan kasdınız sorgulama yapmak istediğimiz kriterler ise bunları userform üzerinde yapmayı düşünmüştüm tabi uygunsa?

Userform üzerinden tarih seçmiyecek miydiniz sadece. Ben iki tarih arası rapor alma işlemini yapacağım. RAPOR sayfasında tarihli olan sayfada yer alan rakamları nerede toplayacağımı göremedim.
Siz başka bir şey mi istemiştiniz ben yanlış mı anladım yoksa

Sayın asi kral 1967 sizide çok uğraştırdığımın farkındayım bu yüzden kusura bakmayın.Sonuç olarak,benim bu çalışmada yapmak istediğim şu;her yeni gün için bir sayfa oluşturuyorum diyelimki bugün 12.06.2012 sayfasına bugünün giriş ve çıkışlarını işliyorum bu heryeni gün için yeni çalışma sayfasında devam edecek.Diyelimki 08.06.2012 ila 12.06.2012 arasındaki işlemleri rapor sayfasına çekmek istiyorum(A4 ve H21 arasındaki bilgileri) birde diyelim ki iki tarih arasındaki Akbank hareketlerini görmek istiyorum bu bilgileri rapor sayfasına çekebilirmiyiz bu userform la olursa onunla yada başka bir yöntem varsa onunla.İnşallah anlatabildim sabrınız için teşekkürler

Son düzenleme:
Ekli dosyada anlatmaya çalıştım inşallah becerebilmişimdir.Bu arada sizin tavsiye edeceğiniz bir yöntem varsa öylede deneyebiliriz

Ekli dosyalar

Ekli dosyada anlatmaya çalıştım inşallah becerebilmişimdir.Bu arada sizin tavsiye edeceğiniz bir yöntem varsa öylede deneyebiliriz

Merhaba
Userform'un kod bölümüne kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Private Sub CommandButton5_Click()
'Konu       :   Seçilen İki tarihe Göre Döküm Al
'Mail       :   m.batu.1967@gmail.com
'Msn        :   m.batu.1967@hotmail.com.tr
'Skype      :   m.batu.1967
'Coder By   :   asi_kral_1967
Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet
Dim A As Long, B As Long, ASİ As String, C As Long
If Calendar1 > Calendar2 Then MsgBox "Dikkatli Tarih Seçiniz": Exit Sub
Set S1 = Sheets("RAPOR")
Application.ScreenUpdating = False
ASİ = ActiveCell.Address
S1.Range("A2:K" & Rows.Count).ClearContents
For A = Calendar1 To Calendar2
Set S2 = Sheets(Format(A, "dd-mm-yyyy"))
B = S1.Range("C" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
S2.Range("A4:B21").Copy
S1.Range("C" & B).PasteSpecial (xlPasteValues)
S2.Range("D4:D21").Copy
S1.Range("E" & B).PasteSpecial (xlPasteValues)
S1.Range("B" & B) = CDate(A)
C = S1.Range("C" & Rows.Count).End(xlUp).Row
S1.Range("B" & B & ":B" & C).DataSeries rowcol:=xlColumns, Type:=xlGrowth, Date:=xlDay, Step:=1, Trend:=False
B = S1.Range("I" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
S2.Range("F4:H21").Copy
S1.Range("I" & B).PasteSpecial (xlPasteValues)
S1.Range("H" & B) = CDate(A)
C = S1.Range("I" & Rows.Count).End(xlUp).Row
S1.Range("H" & B & ":H" & C).DataSeries rowcol:=xlColumns, Type:=xlGrowth, Date:=xlDay, Step:=1, Trend:=False
Application.CutCopyMode = False
Next
Range(ASİ).Select
B = S1.Range("C" & Rows.Count).End(xlUp).Row
S1.Range("A2") = 1
S1.Range("A2:A" & B).DataSeries rowcol:=xlColumns, Type:=xlLinear, Date:=xlDay, Step:=1, Trend:=False
B = S1.Range("I" & Rows.Count).End(xlUp).Row
S1.Range("G2") = 1
S1.Range("G2:G" & B).DataSeries rowcol:=xlColumns, Type:=xlLinear, Date:=xlDay, Step:=1, Trend:=False
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem Tamamlandı" & vbLf & Application.UserName, _
vbInformation, "asi_kral_1967"
End Sub
Private Sub UserForm_Initialize()
Calendar1.Value = Now
Calendar2.Value = Now
End Sub
Ufak bir değişiklik yaptım.
Dosyanız Ekte.

Ekli dosyalar

Gerçekten size nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum çok süper.Bu haliyle işimi çok kolaylaştırdı.Şöyle birşeyde daha olabilirmi acaba userform üzerindeki comboBox lara mesela gelirin kaynağına NAKİT yada ŞİRKET ASYA ya da diğer seçenekleri seçip o tarihler arasındaki Nakit yada diğer işlemleri raporlayabilirmiyiz.Bu isteğim olmasa bile bu hali ile bile beni gerçekden çok rahatlattınız ALLAH RAZI olsun.

Gerçekten size nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum çok süper.Bu haliyle işimi çok kolaylaştırdı.Şöyle birşeyde daha olabilirmi acaba userform üzerindeki comboBox lara mesela gelirin kaynağına NAKİT yada ŞİRKET ASYA ya da diğer seçenekleri seçip o tarihler arasındaki Nakit yada diğer işlemleri raporlayabilirmiyiz.Bu isteğim olmasa bile bu hali ile bile beni gerçekden çok rahatlattınız ALLAH RAZI olsun.

Biraz kasar ama yapılabilir.
Siz Comboboxtaki bilgileri
Gelir deki kalemleri tek liste haline getirin bir sayfada,
Gider deki kalemleri tek liste haline getirin aynı sayfada,
Sonra dosyanızı ekleyin. Ve şu combobox'tan seçtiğimi bana listelesin deyin bakalım oluru var ise yaparız. Yoksa söyleriz şöyle olur diye.
Not : Userform'da 2 tane combobox yeterli diye düşünüyorum
1. Hangi tür olduğunu belli etmesi açısından.
2. Kalemi belirlemek açısından.

Dosyayı ekledim Müsait olursanız bakarsınız çok ama çok teşekkürler emeğinize sağlık

Ekli dosyalar

Dosyayı ekledim Müsait olursanız bakarsınız çok ama çok teşekkürler emeğinize sağlık

Merhaba
Kasacaktır elbette. Sebebi ise bu veriyi sayfada arıyacak 18 satır var ve siz de 10 sayfa seçtiğinizi düşünürsek bu da 180 satır demek her sayfada 2 tane veri olduğunu düşünürsek 20 veri yapar 180'de 20'yi aramak dosyayı oldukça yoracaktır. Bir de yeni sayfalar açacağınızı söylüyorsunuz oda dosyanın büyümesini sağlıyacağından dosya belli bir süre kullanılmaz burama gelecektir. En iyisi en kullanışlısını kullanmak benim tercihim şahsen bu olur. Karar sizin yapalım isterseniz ben yapmaya çalışayım olursa eklerim.

Size çok ama çok teşekkür ederim Bu hali beni gerçekten rahatlattı bu yeterli sağolasınız.İyiki varsınız

Geri