• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Günlük eksilen adet hesapla

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ADER_34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010
Selam değerli arakadaşlar benim sorunum 1.Parti no 2.raf no 3.adet olarak artı ve eksi liste karşılaştırmak yani günlük eksilen adet için makroya ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz?özetle "C" sütununda ki adetler sabit,"K" sütununda ki adetler çoketopla ile günlük partino suna göre toplanıyor ve gün sonunda hangi part nosundan kaç tane kullanılmış ne kadar eksilmiş..bunu "F" sütuna yazdırmak istiyorum,örnek ekte kolay gelsin.
http://s3.dosya.tc/server5/9rc445/GUNLUK_EKSILEN.xlsx.html

Son düzenleme:
. . .

Ne yapmak istediğinizi anlayamadım ???

K sütunundaki formülünüz değer hatası veriyor.
F sütunu için bir kaç satırın sonucunu yazınız.

. . .

Merhaba Hüseyin bey özetle PARTİ NO ve ADET karşılaştırması yapıcam yani
I VE J sütunlarını sayacak sonra D sütununa bakacak eğer örnek I sütununda ki parti no 2 adet
kullanıldı ise F sütununa partino dan eksilen adeti yazacak
örnek A sütunu parti no 13AZ0081T08111, Adet 20 "I" sütunu 13AZ0081T08111 aynı partino K sütunundaki değer 2 ise 20 değerinin yanında ki hücreye 18 yaz şeklinde kolay gelsin..
örnek dosyayı değiştirip tekrar yüklüyorum
http://www.dosya.tc/server4/jv2e3o/GUNLUK_EKSILEN.xlsx.html

. . .

Kod:
Sub kod()
    Application.ScreenUpdating = False
    For i = 2 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
        f = Evaluate("SUMPRODUCT((I2:I180=A" & i & ")*(J2:J180=C" & i & "))")
        Cells(i, "F") = Cells(i, "D") - f
    Next i
    Application.ScreenUpdating = True
    MsgBox "B i t t i "
End Sub

. . .

Hüseyin bey kodlar çalışıyor fakat "D" sütununda boş satırlardan sonra sayma yapmıyor yani son dolu satır kadar sayıyor sonuç süper ama boş satırları saymıyor adetler yerinde kalıyor ne yapmam gerek kolay gelsin..

. . .

Hangi satırlardan bahsediyorsunuz örnek verebilir misiniz ve çıkması gereken sonucu.

. . .

Günaydın Hüseyin bey, B ve D satır boşluklarından itibaren hesaplama yapmıyor kolay gelsin,teşekkürler..

Aşağıdaki kodu deneyin.

Kod:
Sub Makro()

Son = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row

For X = 2 To Son
        Toplam = Evaluate("SUMPRODUCT((I2:I" & Son & "=A" & X & ")*(J2:J" & Son & "=C" & X & ")*(K2:K" & Son & "))")
        Cells(X, "E") = Cells(X, "D") - Toplam
    Next

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır."
End Sub

Günaydın Hüseyin bey, B ve D satır boşluklarından itibaren hesaplama yapmıyor kolay gelsin,teşekkürler..
. . .

Hesaplamış olarak görüyorum. Benim fark etmediğim birşey mi var ?

do.php

. . .

Hüseyin Bey,

Siz sadece iki kritere uyan kayıtları saydırıp toplamdan çıkartmışsınız.

Üyemizin istediği "K" sütunundaki adetlerin değerlendirilmeye alınması. En azından ben öyle anladım.

Günaydın Hüseyin bey ve Korhan bey kodlarınız sorunsuz,hatalı kullananan benmişim.ama Hüseyin bey doğru anlamış Korhan bey farklı bir yorum getirmiş ama Hüseyin beyin kodları işime yaradı çok teşekkür ederim,bir şey daha istesem çok olurmu ama şöyleki F sütununa sadace adeti "azalan" sonuçlar yazılsa yani D sütununda adette azalma olmazsa F sütununa sonuç yazmazsa verileri eksilen olarak bulmam daha kolay olacak.Kolay gelsin teşekkürler..

. . .

Kod:
Sub kod()

Range("F:F").ClearContents

f = Evaluate("SUMPRODUCT((I2:I180=A" & i & ")*(J2:J180=C" & i & "))")

If f <> 0 Then
        Cells(i, "F") = Cells(i, "D") - f
        End If

Next i
    MsgBox "B i t t i "
End Sub

. . .

Merhaba Hüseyin Bey çok teşekkür ederim,kodlar sorunsuz kolay gelsin teşekkürler iyi çalışmalar..

Merhaba arkadaşlar bu kodlar işimi inanılmaz kolaylaştırdı fakat aynı işlemi farklı bir şekilde yapmak istiyorum yardımcı olurmusunuz? yani A Sütununda part no ,C sürununda ise stok adetleri var,
j sütununda o gün kullanılan part no lar var amacım.. A sütununu tara, J sütunu ile eşletir,yani olanları bul , J sütununda, A sütununda olan part noları say eğer o gün kaç tane part no kullanıldı ise sonuçları E sütununa yaz kolay gelsin teşekkürler..
http://s6.dosya.tc/server3/12i4jt/PART_NO.xlsx.html

. . .

Sistemi tam kavrayamadınız.

Bu işlemi siz sürekli yaptığınız için mantığı ve kullanımı size basit gelebilir ama
biz tablonuzu ilk kez gördüğümüz ve anlatımda karmaşık olduğu için
gözümüzde sonuç canlanmıyor.

Bir kaç satırın işlem sonucunu gösterin. Bizde sizin anlatımlarınıza göre adım adım işleyerek sonuca ulaşmaya çalışalım.

. . .

Hüseyin bey haklısınız,yeni bir örnek ekliyorum verileri adetidini azalttım daha anlaşılır olsun diye bakabilirmisiniz? bir de "KALAN ADET" başlığı altında çıkan güncel adeti "STOK SAYIM " başlığı altındaki adetler ile değiştirebilirmisiniz?yani kullanılan part no adetten azalacak ve güncel stok adeti yerine gelecek Kolay gelsin teşekürler..
http://s6.dosya.tc/server3/7ibdb0/PART_NO.xlsx.html

. . .

Kod:
Sub kod()
        f = WorksheetFunction.CountIf(Range("J:J"), Cells(i, "A"))
        Cells(i, "E") = Cells(i, "C") - f
    Next i
Range("E2:E" & Rows.Count).Copy Range("C2")
    MsgBox " B i t t i"
End Sub

. . .

Çok teşekkür ederim Hüseyin bey sonuç çok iyi , peki E sütununda çıkan sonuç adeti direkt olarak C sütunundakiler ile değiştirmek istesem,yani eksilen adet değişsin ama kullanılmayan adet yerinde kalsın şeklinde ,hangi kod satırını eklemem gerek kolay gelsin teşekkürler..

. . .

Kod:
Sub kod()
        f = WorksheetFunction.CountIf(Range("J:J"), Cells(i, "A"))
        Cells(i, "C") = Cells(i, "C") - f
    Next i
    MsgBox " B i t t i"
End Sub

. . .

Hüseyin bey çok çok teşekkür ederim kodlar sorunsuz çalışıyor Allah razı olsun hayırlı geceler.

Geri