• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Günleride yazsın

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 tr
MERHABA EKLİ PROGRAmı burdan aldım ancak TARİHLERİN HEMEN ALTINDAKİ BOŞ SATIRLARA GÜNLERİDE YAZMASINI İSTİYORUM YANİ C 17 DE TARİH VAR C 18DE GÜN YAZSIN CUMA VEYA CU-CUM GİBİ CUM=CUMARTESİ gibi günlerin kısaltılmış hali yada uzun hali uzun hali sütunları yataya çeviririm saygıyla.

Ekli dosyalar

Merhaba,

=METNEÇEVİR(C17;"GGG")

Bu şekilde deneyiniz.

.

Hatayı görebilmem için formülü dosyanıza uyguladıktan sonra, tekrar foruma eklermisiniz.

Eğer excel sürümünüz ingilizce ise;

metneçevir yerine text yazarak deneyiniz.

.

hatayı görebilmem için formülü dosyanıza uyguladıktan sonra, tekrar foruma eklermisiniz.

Eğer excel sürümünüz ingilizce ise;

metneçevir yerine text yazarak deneyiniz.

.

üstadım formülün nereye koyduysam olmadı siz formül nereye konulcak onu tarif etseniz veya örnek dosyaya uygulasanız.

Istediğim bu ama

Istediğim böyle bişi ama bu seferde cumartesi pazarlar renkli hale gelmiyor ayrıca yazdırmak istediğimde tarihi girdiğim ilk satırda yazıya yansıyor ekli dosyayı inceleyiniz lütfen .
Lütfen anlayan biri destek olsun

Ekli dosyalar

Olmuş ama

iHSAN BEY TEŞEKKÜR EDERİM AMA BASKI ÖNİZLEME YADA YAZDIRMAK İSTEDİĞİM TARİH GİRDİĞİM YER VE TARİH GİR YAZISI MAALESEF YAZIDA ÇIKIYOR YANİ BEN PUANTAJI YAZDIR DEDİĞİMDE (TARİH GİR VE TARİHGİRDİĞİM YERDEKİ SATIRLAR ÇIKMAMALI BUNUN İÇİN YAZDIR MAKROSUYLA BU İŞİ ÇÖZEBİLİRMİYİZ? YANİ A14-AK14 A42-AK42 YE DAHİL OLAN SATIR VE SUTUNLAR YAZILACAK? MÜMKÜNMÜDÜR BİR BUTON EKLEYEREK ?

bi cevap vercek çözüm bulacak bir excel üyesi yokmu?

var cevap verecek üye ama sorun sizde
1 tüm harfleri büyük yazarak form kurallarına uymuyorsunuz.
2 sorularınızı taksit taksit söylüyorsunuz.
3 acele ediyorsunuz ( kimse sizin sorunuz var dur işimizi bırakıp yardım edeyim diyemez. )

üstteki eki güncelledim inceleyin
kod kullanmadım sadece yazdırma alanı belirledim.

Teşekkür Ederim

var cevap verecek üye ama sorun sizde
1 tüm harfleri büyük yazarak form kurallarına uymuyorsunuz.
2 sorularınızı taksit taksit söylüyorsunuz.
3 acele ediyorsunuz ( kimse sizin sorunuz var dur işimizi bırakıp yardım edeyim diyemez. )

üstteki eki güncelledim inceleyin
kod kullanmadım sadece yazdırma alanı belirledim.
Teşekkür Ederim uyarılarınız için ancak ben 2 yerden bilgisayara giriyorum yani internete maalesef iş yerinde kullandığım bilgisayarın kalvyesinde sorun var bu nedenle büyük harf yazıyorum. yoksa bilerek değil ayrıca bunu kodla yapsaydınız daha güzel olurdu bende en azından örnek alırdım başka çalışmalarım için teşekkür ederim tekrar.

Teşekkür Ederim uyarılarınız için ancak ben 2 yerden bilgisayara giriyorum yani internete maalesef iş yerinde kullandığım bilgisayarın kalvyesinde sorun var bu nedenle büyük harf yazıyorum. yoksa bilerek değil ayrıca bunu kodla yapsaydınız daha güzel olurdu bende en azından örnek alırdım başka çalışmalarım için teşekkür ederim tekrar.

kod'a ne gerek var excel'in kendi özelliği varken bende bunu anlamıyorum.
2003'e göre anlatayım sende ona göre yap
hangi aralıkta istiyorsanız seçin. örneğin A5:K20 aralığı
üst sekmelerden dosya - yazdırma alanı - yazdırma alanı belirle'ye tıklayın ve baskı önizleden kontrol edin ve çıktı alın

form kurallarını hatırlatayım o zaman : Büyük harf yazmak bağırmak anlamına geliyor ve kimseye bağırmaya hakkınız yok diye düşünüyorum.
klavyeniz bozuk ise çözüm var
word belgesine yazın ve küçük harfe çevirin sonra kopyalayıp buraya yapıştırın.

İhsan Bey yine teşekkür ama

İhsan Bey sanırım benim anlatmakta zorluk çektiğimi kabul etmem lazım, şimdi ekli puantajda her şey tamam gözüküyor. Ancak maalesef eksiklik var.

Zira print(yazdır) ma işlemi yaptığımda cumartesi ve pazara denk gelen günler çalışma sayfasında renkli çıkarken print edildiği zaman herhangi bir koyuluk olmamakta bu da cumartesi- pazar günlerinin özelliğini ortaya dökmeye engel olmakta. istediğim gibi bir örnek sayfa ekledim sayfa1 de baskı önizleme yapıp bakarsanız koyu olan yerler print edilebiliyor. sadece istediğim şey cumartesi pazarlara denk gelen renkli alanların print ederken yansıması. teşekkür ederim ilgilenirseniz.

Ekli dosyalar

Geri