• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Gün Maaş Hesabı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 5353
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
01.07.2016 öncesi ve sonrası Asgari Ücrete göre ekteki örek tablo oluşturuldu.
Burada Bayram ve Cumartesi Pazar günleri dahil edilmeden TOPLAM GÜN yazılmıştır.

Tarihler arasındaki günler 01.07.2016 baz alınarak 1. dilim ve 2.dilim günleri ( SARI ALANLAR) gün olarak formüle edilebilir mi?

Ekli dosyalar

Eğer haftasonu vs gözardı edilecekse yani tarihler arasındaki tüm günler sayılacaksa D3 hücresinde aşağıdaki formülü:

Kod:
=EĞER(A3<TARİH(2016;7;1);MİN(TARİH(2016;7;1)-A3;B3-A3);0)

F3 hücresinde ise aşağıdaki formülü deneyiniz:

Kod:
=EĞER(B3>=TARİH(2016;7;1);MİN(B3-A3;B3-TARİH(2016;7;1));0)

Eğer haftasonu vs gözardı edilecekse yani tarihler arasındaki tüm günler sayılacaksa D3 hücresinde aşağıdaki formülü:

Kod:
=EĞER(A3<TARİH(2016;7;1);MİN(TARİH(2016;7;1)-A3;B3-A3);0)

F3 hücresinde ise aşağıdaki formülü deneyiniz:

Kod:
=EĞER(B3>=TARİH(2016;7;1);MİN(B3-A3;B3-TARİH(2016;7;1));0)

Yusuf bey formül yapıştırdığım da günler TOPLAM gün sayısını geçmektedir.
örneğin F4 değeri 57 gün çıkmakta..TOPLAM GÜN sayısı sütünü değeri yani C4 ( 36 ) olması lazım... staja başlayacağı gün ve is günü çalışması baz alındığından farklı çıkıyor galiba..

İlk mesajımda da belirttiğim gibi formülde haftasonları vs dikkate alınmamıştır. Eğer haftasonları dikkate alınacaksa beni aşıyor maalesef.

Merhaba.

Eklediğiniz belgedeki gün hesabını nasıl yaptınız bilemiyorum ama ekteki belgeye bir göz atın isterseniz.
TAMİŞGÜNÜ.ULUSL işlevi parantezindeki 1 sayısı C.tesi ve Pazar'ı temsil ediyor,
KIRMIZI renklendirdiğim kısım ise diğer tatil günlerinin yazılacağı alandır.
.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Eklediğiniz belgedeki gün hesabını nasıl yaptınız bilemiyorum ama ekteki belgeye bir göz atın isterseniz.
TAMİŞGÜNÜ.ULUSL işlevi parantezindeki 1 sayısı C.tesi ve Pazar'ı temsil ediyor,
KIRMIZI renklendirdiğim kısım ise diğer tatil günlerinin yazılacağı alandır.
.

Çok teşekkür ederim.Derlerya el ele verince taş yerinden oynar...bu bayramların bizim tarafından yazılması daha kullanışlı...ellerinize sağlık.. teşekkürler...tam isabet oldu bu.

Sayın 5353
2016 yılı için asgari ücret 01/07/2016 tarihinde değişecek mi? Seçim ile 2016 yılı için 1.647,00 TL olarak belirlendi biliyorum.

Sayın sirkülasyon'un da belirttiği gibi 2016 yılında tek ücret uygulanacaktır:

https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/69032

Ancak dosyanın "değişecekmiş gibi" hazırlanması ileriki yıllar için uygun olmuş doğal olarak.

Yusuf Abi
Dosya da asgari ücret tutarı belirtilmiş 1.700,00 TL olarak. Ben o rakamı nereden bulduk. Malumunuzdur ki, 2016 yılı için net 1.300,00 Brüt 1.647,00 TL olarak belirlendi. İleri ki yıllarda da olsa 1.700,00 TL dikkat çekmekte. Amacım ihaleye çıkacağım ASG değişti ise dosyamı güncelleyeyim.
Hayırlı Ramazanlar yusuf abim

Konu sahibi daha iyi bilir de muhtemelen artarsa farklılığı görebilmek içindir.

Cümlemize hayırlı ramazanlar.

Merhabalar.
Aslında verdiğim formüllerde kullanılan 30.06.2016 ve 01.07.2016 tarihlerinden sadece birini kullanmak
(hatta bunu formül içerisine yazmak yerine bir hücreye yazmak)
daha iyi olurdu, maksat belgeye kullanım esnekliği kazandırmak elbette.

Asgari ücret ile ilgili olarak YUSUF Bey'in söylediği elbette doğru (tüm yıla tek asgari ücret).

Ancak şunu da unutmamak gerek burası Türkiye (bir de duyduğum bir espriyi paylaşayım; vatandaşı olmasak eğlenceli ülke aslında!!!).
Yarın ne yapılacağı, kimin başına neyin geleceği belli değilki memlekette.

Bir de bakmışsınız asgari ücret diye birşey kalmamış veya beş yıl geçerli olacak diye düzenlemeler yapılıvermiş.
Nihai olarak zararı ücretlinin göreceği, işin zahmetinin de bu işlerin hesabı/kaydı gibi konularla uğraşanların üstüne kalacağı tecrübeyle sabit.

Örneğin asgari ücret şu oldu dediler ancak, hoooop bir de baktık ki, zorunlu bireysel emeklilik geliyor (Sosyal Güvenlik Kurumu da neymiş hatta sosyal devlet de neymiş öyle, devlet dediğin bakkal gibi yönetilir, kâr yoksa o alandan çıkarıverirsiniz devleti olur biter) ve 100,00 TL maaşlarda azalma olacak.
Vergi dilimleri nedeniyle oluşacak azalma da var tabi.

Bu kesintiler maaşta azalma değil, zaten o kesintiler ücretlinin ve onun adına (rızası/onayı olmaksızın) bir hesapta bekletilecek (o paraların bekletilmesi söz konusu dahi olmayacak, karar vericilerin üzerinde tasarrufta bulunabileceği ciddi miktarda bir fondan bahsediyoruz), hatta nemalanacak ve sonunda ücretliye geri verilecek MİŞ!...

Bu paraların başına da bir zamanlar uygulanan KEY kesintilerinin başına gelenlerin aynısının geleceğini düşünüyorum.

Nema filan sözleri de kanaatim o ki; laf-ı güzaf.

Konuyla ilgilenenler elbette daha net bilgi verebilir ama benim bildiğim emeklilik fonları her zaman en düşük nemalanan/en kötü yönetilen fonlardır.

Arkadaşlar geç gördüm özür. Enflasyon farkı olunca değişir.Sözleşmeden bizde 01.07.2016 %3 zam da var.. Bakalım ne çıkacak. Çok teşekkürler.

Geri