• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

gün gün kayıt

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pylor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
sayın excel web uzmanları ekte gönderdiğim dosyada yardımınıza ihtiyaç duyduğum bazı konular var detaylı anlatım dosyada mevcuttur yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

1 - açıklamalarını dosyada göremedim
2 - neden buradada açıklama yapmıyorsunuz üşeniyor musunuz yoksa iki yerde açıklama yapmaya

gün gün kayıt dosyasını düzelltim

ihsan kardeş dosyayı düzeltip tekrar yolladım açıklama kısmına gelince o konuda haklısın biraz uzun oldu ama genede yazmalıydım belki vericeğiniz cevaplara ihtiyacı olan başka arkadaşlarda olabilir bunu düşünemedim kusura bakmayın dediğim gibi biraz uzun ama kusura bakmayın açıklama şöyle
sayın excel web uzmanları formda çok aradım ama bir sonuç bulamadım
yanda görüldüğü gibi bir formatta rapor yazıyorum bu raporlarımı farklı olarak bir dosya içine kaydediyorum ve ay sonunda ekte gönderdiğim süreç formuna tek tek sayarak rakamları yazıyorum benim yapmak istediğim kaydet butonuna bastığımda D10 "gastroskopi" ise ve D15 tarih ise süreç formu çalışma kitabındaki "Gastroskopi Yapılan Hasta Sayısı" satırındaki birinci güne 1 yaz "Gastroskopi Yapılan Hasta Sayısı" satırındaki birinci günde 1 rakamı varsa 1 ekle ve her seferde kaydet butonuna basıldığında bu hücre değerini bir sayı arttırarak devam et komutunu yaptırmak ve buna ek olarak D10 "gastroskopi" ise ve D19 dolu ise "Gastroskopi İle Biyopsi Alınan Hasta Sayısı" satırındaki birinci güne 1 yazsın eğer bu hücre 1 ise 1 ekleyerek hücre değerini arttırsın ancak gün devrettiğinde yani 2. güne geçtiğinde kayıtlar 2. güne 3. güne geçtiğinde 3. güne yapılsın taki ay sonuna kadar ay sonu gelip ay devrettiğinde ise 2. ayın 1. günü diye devam etmesini istiyorum
D10="GASTROSKOPİ" ise KAYIT "süreç formu çalışma kitabındaki" "Gastroskopi Yapılan Hasta Sayısı" SATIRI 1. GÜN
D10="GASTROSKOPİ" ise D19 dolu ise KAYIT "süreç formu çalışma kitabındaki""Gastroskopi İle Biyopsi Alınan Hasta Sayısı" SATIRI 1. GÜN
D10="KOLONOSKOPİ" ise KAYIT "süreç formu çalışma kitabındaki" "Kolonoskopi Yapılan Hasta Sayısıı" SATIRI 1. GÜN
D10="KOLONOSKOPİ" ise D19 dolu ise KAYIT "süreç formu çalışma kitabındaki""Gastroskopi İle Biyopsi Alınan Hasta Sayısı" SATIRI 1. GÜN
Daha fazla uzatmadan bitirmeye çalışayım söylemek istediğim D10 ve D19 hücrelerinin hallerine göre süreç formuna kayıt yapacak aynı güne
hücre değerini arttırarak gün değişiminde yeni güne ay değişiminde ise yeni aya kayıt yaparak devam edecek bir kod istiyorum böyle bişey
mümkün ise yardım ederseniz çok memnun olurum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler NOT : Süreç izleme formundaki
günler 1 den 31 e kadar aylar ise ocak, şubat diye devam etmektedir. rapor kitabında aylar rakam ile süreç kitabında ise yazı ile ifade
edilmektedir

Ekli dosyalar

ihsan bey kardeşim dosyanın içinde iki tane süreç izleme formu.xls dosyasını dikkate almayın zira onda fazladan iki tane satır var onları değişik amaçla kullanacağım saygılar

bu gün nedense nutkum tutuldu doğru dürüst iki satır yazı yazamadık ihsan kardeş yukarıdaki cümlede yanlış yazdım anlatmak istediğim dosyada bir adet süreç izleme formu.xls birde süreç izleme formu 1.xls kitapları var siz süreç izleme formu.xls kitabını dikkate almayın zira onda fazladan iki tane satır var onları değişik amaçla kullanacağım mümkünse siz süreç izleme formu 1.xls kitabında çalışın lütfen saygılar. (oh be yazdım sonunda)

sayın excel web uzmanları ekte gönderdiğim dosyada yardımınıza ihtiyaç duyduğum bazı konular var detaylı anlatım dosyada mevcuttur yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Merhaba;
Tablolarınızı tek dosyaya indirgeyerek kullanabilirim derseniz eki inceleyin.
Öncelikle GASTROSKOPİ , KOLONOSKOPİ ve BRONKOSKOPİ sayfalarında mavi alanlara veri girerek bir miktar kayıt yapın. Sonra bu verilerin yansımasını süreç_izleme sayfasında gözleyin. (süreç_izleme sayfasında 9,11,13,14 ve 15. satırla verinin alınma kriterini yazarsanız tekrar bakarım)
süreç izleme sayfasını her ay ve yılda kullanabileceğiniz şekle getirerek bir sayfada birden çok zaman için süzme oluşturmanız sağlandı. Bunun için D1 hücresinde ay seçimi yapmanız ve E1 hücresine yıl girmeniz yeterli.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

sayın muygun

sayın muygun öncelikle yaptığınız çalışmadan dolayı size çok teşekkür ediyorum ve sonrada sizi bu kadar uğraştırdığım için sizden özür diliyorum gerçekten çok emek sarfetmişsiniz emeğinize ve elinize sağlık size biraz daha detaylı bilgi vereyim öncelikle süreç izleme formunda “gastroskopi yapılan hasta sayısı” satırını açıklıyayım bu satır bizim bir gün içinde gastroskopi yaptığımız hastaları sayar diyelimki ben ayın 1. gününde 1 hasta baktım hemen bu satırda bulunan D7 hücresine 1 rakamını ekliyorum 2. hastayı baktığımızda 2 rakamı 3. hastayı baktığımızda ise 3 rakamını yazıyorum ve bu böyle devam ediyor taki son hastaya kadar formülün yada makronunda bunu yapmasını istiyorum yani süreç izleme sayfasındaki D7 hücresi ogün mesela 15 hasta baktıysak 15’e kadar 20 hasta baktıysak 20’ye kadar saymasını istiyorum sonraki günde E7 sonraki günde ise F7 hücresinde saymasını istiyorum bunu siz nasıl uygun görürseniz öyle yapın bunun için illada bir tarihe ihtiyaç duyuluyorsa benim rapor yazdığım sayfada D15 hücresindeki tarihi kullanmanızı rica ediyorum ama yok ben bunu tarih yazmadan herhangi bir şekilde yaparım derseniz yeteneğinize hayran kalmamak mümkün değil.
Şimdide size “gastroskopi ile biyopsi alınan hasta sayısı” satırını açıklım bu satır bizim gastroskopi yaptığımız hastalardan alınan biyopsileri sayar mesela biz bir hastadan biyopsi aldığımızda ben bu satırda bulunan D7 hücresine 1 rakamını ikinci hastadan biyopsi aldığımızda ise 2 rakamını ekliyorum ve buda böyle devam ediyor.
Diğer satırlarında amacı bu bakılan hasta sayısı ve bakılan hastalardan alınan biyopsi sayısı rapor sayfamda diğer hücrelerin hiçbir önemi yok çünkü ben rapor yazma işim bittiğinde bu sayfayı farklı kaydet ile bir dosya içine kaydettikten sonra ana rapor sayfa formatımı tekrar açarak yeni hasta raporunu yazıyorum oda bitince kaydetme işlemini tekrarlıyorum yani her seferinde ana sayfayı yeniden açıyorum o yüzden “gastroskopi yapılan hasta sayısı” satırında saydırma yaparken kendi istediğiniz herhangi bir yöntemi, “gastroskopi ile biyopsi alınan hasta sayısı” satırında saydırma yaparkende rapor sayfasındaki D19 hücresini kullanmanızı rica edicem son bir not biyopsi satırını sayarken D19 hücresinin değeri her zaman 1 olmayabiliyor bazen 2 bazen 3 yada daha fazla bir değer sahip olabiliyor bu hastadan alınan materyale bağlı umarım faydalı olmuşumdur size kolay gelsin şimdiden teşekkürler sağolun

Ekli dosyalar

Syn. pylor;
Galiba sayfayı tam test etmediniz.
Öncelikle sizin son eklediğiniz yada benim son eklediğim (çünkü ikiside aynı) excel dosyasını açın.
GASTROSKOPİ sayfasına geçin.
mavi alanları (doldurmanız gerektiği kadar ama mutlaka D17 hücresinde tarih kısmı olması kaydıyle) doldurun.
Sonra "gas Sayfasına GÖNDER" butonuna basın.
Sonra yeni veri kaydı için "Tabloyu Temizle" butonuna basın.
Tekrar veri girin
Sonra yine "gas Sayfasına GÖNDER" butonuna basın.
Bu işlemi 15-20 kez farklı yada aynı tarihli olarak tekrarlayın.
Sonra süreç izleme sayfasına geçin. Giriş yaptığınız verilerle ilgili doğru sayma işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini (sorun varsa sorunu) tespit edin.
Tüm bu işlemlerden sonra deneme verileri girdiğiniz dosyayı buraya ekleyerek hangi sayfanın hangi hücresinde hangi kriterlere bakılarak hangi sonucun çıkması gerektiğini yazın.
Bu şekilde sonuca gitmem daha kolay olacak.
Örn. şu şekildede tanımlama yapabilirsiniz.
Tüm kayıtlar (GASTROSKOPİ için) gas sayfasına gittiği için; ("gas sayfasında mart ayı 2011 yılı 2. gün kriterine bakılarak alınan biyopsi sayısı başlığı altındaki uyan verilerden sayılar toplanacak yada sayılar veya veriler sayılacak veya ali yazanlar sayılacak vs... Sonra bu sonuç süreç izleme sayfasında F9 hücresine yazılacak") gibi.
Aslında tablonun fazla birşeyi kalmadı bilinmezleri bilirsem tabloda toplam almak oldukça kolay.
Ayrıca tablo sadece veri sayma değil bir veri tabanı oluşturarak geriye doğru istenilen veriye ulaşmanızı da sağlar. (bakılan her hastanın veri ve bulguları gas,kol ve bro sayfalarına gidiyor)
Bu belirttiklerim doğrultusunda bir tablo oluşturup süreç izleme sayfasındaki kodlamadığım 9,11,13,14,15. satırlara ait açıklamayı yaparsanız tekrar bakarım.
İyi çalışmalar.

Örnek

Selamlar,
Haddim olmayarak bir prototip yaptım,kod yazma bilgim amatör düzeyde olduğu için sadece yazdır butonuna örnek olması açısından bir kod ekledim,çalışmalrınızda daha kolay bir işlem sağlayacağı düşüncesindeyim,sevgili Uygun Hocamın yaptığı kodda ufak bir hata oluştu,galiba sildiğim bir sütundan olsa gerek,hocamın kodlarıyla,ve eklemek istediğiniz bir kaç notla güzel bir sonuç çıkacağına eminim.
Biz acemiler içinde böyle 3 lü bir form çalışması veya daha kolay bir şekilde yapılacak sistemle bizim için eğitici bir çalışma olacağına eminim.
Sevgilerimle.

Ekli dosyalar

Sayın altay 3555

Sayın altay 3555 çalışmanızdan dolayı çok teşekkür ederim güzel bir çalışma olmuş bu çalışmayı diğer ünite çalışmamda kullanmayı düşünüyorum çok teşekkürler

Sayın muygun hatamdan dolayı özürdilerim dosyayı daha detaylı inceledim dosya endoskopileri D17 hücresindeki tarihe göre sayıyor benim istediğimde buydu zaten fakat alınan biyopsileri saymıyor bunuda şöyle yapmasını istiyorum hani endoskopiler D17 hücresinden sayılıyorya biyopsilerinde D21 hücresinden sayılması gerek bu hüce değeri her zaman rakamsal oluyor biz hastadan bazen 1 şişe bazen 2 veya 3 bazende daha fazla biyopsi alıyoruz bende bu hüçreye kaç şişe aldıysak o rakamı yazıyorum benim aklıma şöyle bişey geldi ama yapamadım D21 dolu ise 1 arttırarak sayacak boş ise saymayacak veya buna benzer bişey.Değişik bir açıklama yapim mesela D17 hücresinde tarih 01/01/2011, D21 hücresi ise boş diyelim gönder butonuna bastığımda süreç izleme sayfası 7. satırı söylemiştim günleri ifade ediyor F7 hücresinin altındaki yapılan gastroskopileri sayan F8 hücresine 1 yazacak biyopsileri sayan F9 hücresine birşey yazmıcak ikinci kayıtta ise yine D17 hücresinde tarih 01/01/2011, D21 hücresi ise dolu diyelim ozaman süreç izleme sayfası F8 hücresine bir ekleyecek bu hücre değeri 2 olacakki bunda bir sorun yok F9 hücresinede 1 yazacak ve bu şekilde sayacak. yeni bir dosya ekledim umarım işinize yarar. sayın muygun bir de benim sizden bir ricam olucak şimdi siz bu işlemi yaparken benim hazırladığım format üzerine satır ve sayfa ekleyip çalışma yapmışsınız benim şimdiye kadar bu format ile rapor yazdığım yaklaşık yirmi bin adet rapor var ve ben bundan sonrada formatı bozmadan devam etmek istiyorum formata müdahale etmeden bir çalışma yapabilirseniz çok daha memnun olurum zaten benim verilerimi "gas","kol","bro"sayfalarına atarak bir veri tabanı oluşturma niyetim yok ben her seferinde dosyaları farklı kaydet ile kayıt yaptığımdan veriler her zaman bir önceki dosyada kalacak ana rapor sayfamda oynama yapmıyorum yani. ama yok bu iş ancak böyle olur diyorsanızda buna razı olabilirim sizin belirttiğiniz 9,11,13,14,15. satırlarının açıklamasını ise şöyle yapım 9,11 ve 13. satırlar biyopsileri sayacak onu nerden alacağını söyledim D21 hücresinden 14 ve 15. hücreleri ise siz dikkate almayın zira onlar diğer uygulamalara ait onlara herhangi bir kayıt gerekmiyor sayın muygun çok uzun oldu sizi bu kadar uğraştırdığım için tekrar özüdilerim ve özverinizden dolayı çok teşekür edrim bilgili olmak çok güzel bişey ama bilgiyi paylaşmak çok daha güzel bişeydir paylaştığınız bilgiler için tekrar teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Merhaba;
Mesajınızdaki uyarıları dikkate alarak bir düzenleme yaptım.
Alınan biyopsi sayısında rakamsal değer varsa (rakam kaç olursa olsun 1 sayıldı) gereken alanın sayıolarak ilgili hücrelere yazdırıldı.
Sizin hazırladığınız formata gelince;
Sizin formatınızı değiştirmemeye çalıştım. (uyarı açısından bazı yerleri renklendirdim. Tabloyu anladığınız zaman bunları silersiniz) Ama unutmayınki bu tabloyu başka birileride görecek , Anlamaya yada kullanmaya çalışacak.
Eki tekrar deneyin. Sorun yada düzeltilmesini istediğiniz alan varsa tekrar bakarım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

sayın muygun

çok teşekkür ederim işlemlerin ve biyopsilerin sayılmasında herhangi bir sıkıntı yok bunlar normal işliyor fakat şimdi şöyle bir sorun oluştu sizin çalışmanızdan kendime rapor sayfam.xls adında bir kitap yaptım bu kitabın içine verileri girdim dataya kaydet butonuna bastığımda veriler ilgili sayfalarda yeri aldı ve ben bu yazdığım raporu 1.xls adı ile farklı kaydettim ve sonra rapor sayfam.xls kitabını tekrar açtım diğer bir raporu yazdın ve işlemi tekrarlayıp kitabi 2.xls adı ile tekrar farklı kaydettim ve sonraki hastayıda 3.xls adı ile farklı kaydettim ama bana ait ana kitaba hiç dokunmadım çünki ben ana sayfada oynama yapmıyorum böylelikle ana sayfamdaki süreç izleme ve data sayfasında hiçbir kayıt olmamasına rağmen farklı kaydettiğim diğer 3 kitabın her birinde ise birer kayıt oluştu. Sizin oluşturduğunuz tabloyu temizle butonu ile bu işlemleri yaptığımda ise evet sayfalar doğru çalıştı sayımlar doğru ama en son kayıt 3.xls adındaki hastaya ait kitabın içinde kaldığından ertesi gün işleme başlamadan önce benim yaklaşık yirmi bin adet raporun Kayılı olduğu hasta raporları dosyasının içinden 3.xls adındaki hastayı bulup kayıtlara bu hastanın kitabı üzerinden devam etmem gerekecek bu sorunu nasıl çözebiliriz acaba mesela bu süreç ve data sayfasını bağımsız bir kitapta saysak veya siz nasıl uygun görürseniz artık

Ekli dosyalar

AÇIKLAMA:

syn pylor;

bilgileri parça parça verdiğiniz için tabloyu sonuçlandıramıyoruz.
1-neden 1,2,3 vs. gibi (sizin tablolarınıza göre) arama bulma mantığına uygun olmayan bir kodlama ile tablolarınızı yedekliyorsunuz.? (şayet rapor kaydedilecekse en mantıklı kodlama "endoskopi adı+hastanın adı+kayıt no+işlem tarihi" bileşkesiyle oluşturulan isim ile kayıt olmalıdır ki aramalarda istediğiniz kayda ulaşmanız kolay olsun)
2-neden tablolarınızı yedekliyorsunuz? Şayet amaç eski raporlara ulaşmak ise bu istek pylor-ENDOSKOPİ dosyasında biraz modifikasyon ile halledilir. Ve illaki yedeklenecekse sadece ilgili sayfayı yedeklemek daha mantıklı
3-bir hastaya ait 3 tetkik yapılıyor mu? eğer öyle ise bu 3 raporu bir sayfada toplayıp bu sayfayı uygun isimle kaydetmek daha mantıklı
4-bulguların adı sabit mi? miktarı artabilir mi?
Bu soruları netleştirin.
Kullanabileceğiniz bir tabloyu oluşturmaya çalışalım.
İyi çalışmalar.

Merhaba;
Galiba yoğunluktan geri dönemediniz. Ama ben birşeyler hazırladım (bence kullanışlıda oldu)
Ekteki uygulamayı rar'dan çıkartın. C dizininde raporlar adlı bir klasör oluşturarak içine atın.
Sonra "pylor-KAYIT-1" uygulamasını açın. Sayfalardaki uyarılarıda dikkate alarak deneme girişleri yapın.
Artık tüm işlemleri tek bir dosya üzerinden yapacaksınız. (yani hergün aynı dosyayı kullanacak ve aynı isimle kaydedeceksiniz.) Tablolardaki butonları kullanarak raporlarınızı kaydedecek ve istediğiniz raporu açabileceksiniz.
Eki detaylıca inceleyin ve test edin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın muygun bu belirsizlikten dolayı sizden tekrar özür dilerim ben sorularınıza tek tek cevap vereyim.
1. 1,2,3 diye belirttiğim ve size gönderdiğim dosyalar işlem yapılan hastaları temsil etmekteydi yani ben 1,2,3 yerine Nazmiye yılmaz, Ahmet öztürk ve Osman tut diyerek hasta isimlerinide direkt verebilirdim vermeliydimde bunun için kusuruma bakmayın
2. Benim Excel bilgim düşük düzeyde olduğundan sizin söylediğiniz gibi aynı dosya içine kaydedip oradan aratma ve bulma yapma şansım olmadı. Bu nedenle raporları sürekli yedekliyordum şimdiye kadar hep bu şekilde yaptığımdan dolayı bundan sonrada bu şekilde yapayı düşümdüm
3. Hayır bir hastaya ait 3 tetkik birden yapılmıyor endoskopi, kolonoskopi, ve bronkoskopi işlemleri ayrı ayrı işlemlerdir ama dediğim gibi benim Excel bilgim düşük düzeyde olduğu için bu formatlara kolay ulaşmak amacı ile hepsini aynı çalışma kitabına koydum
4. Bulgular sabit değil çok değişik bulgular olabilir bu konu doktorların insiyatifine kalmış durumda bazı doktorlar yoruma dayalı değişik tarzlarda rapor yazmakta iken bazı doktorların kalıplaşmış rapor taslakları var onları ben Excel’in otomatik düzeltme seçeneğini kullanarak kolaylaştırdım.
Örneğin: ENDOSKOPİK TANI kısmına ANTRAL GASTRİT dedik bunun MİDE kısmında bir yorumu vardır oda şöyle“KARDİA, FUNDUS VE KORPUS MUKOZASI NORMAL GÖRÜNÜMDE İDİ. ANTRUM MUKOZASI HİPEREMİK VE ÖDEMLİ GÖRÜNÜMDE İZLENDİ.” Ben bu cümleyi MİDE kısmını yazmak için Excel’in otomatik düzeltme seçeneği kısmında ANGT harflerine atadım. Bu ve buna benzer 5-6 adet kalıplaşmış raporu değişik harflere atama yaparak kullanıyorum ve çok kolaylık oluyor benim için.

Sayın muygun Excel kullanımındaki bilgi eksikliğim aslında yapılması kolay olan bir şeyi çok dolaylı yoldan yapmamı sağladı geçmiş zamanlarda internet erişimimin olmaması olduğu dönemlerde ise sitenizden habersiz olmam buna büyük etken teşkil etti.Taktir edersinizki hastaneler gerek iş yoğunluğu gerekse insanlara hizmet açısından çok yoğun merkezlerdir iş böyle olduğundan ben formda çok detaylı arama yapamıyorum bu nedenden dolayı direk yeni konu açıp sorularımı gönderiyorum soru gönderirkende sunuş şeklim biraz zayıf olabilir bu konuda kusuruma bakmayın umarım bu sefer size faydalı olacak bilgiler vermişimdir verdiğiniz ve verecek olduğunuz cevaplardan dolayı şimdiden teşekkür erdim.

Sayın muygun benim şu anda kullandığım çalışma kitabımla bir sıkıtım yok hatta yine sitenizin değerli uzmanlarının yardımı ile iyi bir düzeye geldiğini düşünüyorum daha önceleri kes kopyala yapıştır farklı kaydet yeni sayfa aç vs vs gibi işleri tekrar takrar yaparken şimdi sayfada manuel yaptığım çok az işlem kaldı hepsini tek buton ile yapabiliyorum eğer ay sonu istatistiklerimide manuel yapmaktan kurtulursam benim içim büyük zaman kazancı olacak böylelikle daha fazla zamanda daha fazla insana yardımcı olabileceğim inanın Excel hakkındaki yardımlarınız ile benim insanlara sağladığım faydalarda büyük ölçüde rol oynayacaksınız bunun içinde size ayrıyeten teşekkür ederim.

Yine uzun oldu galiba

değerli muygun kardeşim gönderdiğiniz mesajı yeni gördüm özverinizden dolyı teşekkür ederim hemen inceliyorum

sayın muygun yapmış olduğunuz çalışmayı inceledim kısıtlı bilgilerle bir dosya ancak bu kadar güzel hazırlanabilirdi ellerinize sağlık benim düşünüpte yapamadığım şeyleri yapmışsınız çok teşekkür ederim sizin yaptıklarınızın çok az bir kısmını örneğin d11 hücresindeki isimle dosyayı kaydetme işlemini hastane bilgi işlem çalışanlarına sordum sanki devlet sırrı adamlar en ufak bir bilgi vermediler neyse size tekrar teşekkür ederim
sayın muygun dosya çok güzel olmuş ama size birkaç düzeltme yaptırmak istiyorum
1. Dosyaları "c:\raporlar" içine değilde "d:\d-belgeler\veri tabanı\hasta raporları" klasörünün içine kaydedebilirmi çünkü benim verileri sakladığım bilgisayarımda deep freeze kurulu ve ben sadece belirttiğim d:\d-belgeler klasörünün içine kayıt yapabiliyorum
2. Eski raporlar sayfasında “dosya listesini yenile” butonuna bastığımda A sütununda dosya adları D sütununda ise kısa yollar var.burada A1 hücresinde adı yazan dosyanın kısa yolu D3 hücresinde yazıyor bunlar aynı satırda olsa olmazmı acaba yok olmuyosa çok önemli değil.
3. Yine eski raporlar sayfasında “dosya listesini yenile” butonuna bastığımda listeyi yeniliyor ama liste bin hasta ile sınırlı daha fazlası için formülü çoğaltmak yeterli olurmu diyelimki bunu bişekilde çoğalttık o zamanda butona her bastığımda listeyi en baştan yeniliyor buda dosyayı çok yavaşlatıyor bu sorunları düzelte şansımız varmı eğer yoksa ben bu şekilde bile çalışabilirim
dosyam ektedir...

Ekli dosyalar

Merhaba;
Bilgi işleminize saygılar ne diyelim... :)
1-sorunuz;
kayıtg sayfasına geçin. A63 hücresindeki formülü
="D:\d-belgeler\veri tabanı\hasta raporları\"&D13&"_"&D12&"_"&D14&"_"&METNEÇEVİR(D17;"gg.aa.yyyy")
şeklinde değiştirin.
Makro kayıt yeri ve adını bu hücreden alıyor.
Aynı formülü kayıtk ve kayıtb sayfalarındaki aynı hücrelerede uygulayın.
2-sorunuz;
eski_raporlar sayfası aslında bir arama motoru. yani makro önce klasördeki tüm dosya adlarını A sütununa kaydeder. Sonra eğer mavi alana (D2 hücresi) herhangi arama kriteri "ad, soyad,tarih yada herhangi bir rakam veya harf" yazılı ise içinde aranan kriterin bulunduğu dosya adlarına köprü oluşturur. Bu özellik arama bulma ve dosyaya erişme adına bir kolaylık. örn. D2 hücresine sadece gast yazarsanız içinde gast geçen tüm dosyalarınız listelenir.
3-Sorunuz;
Gri hücreleri yeterince aşağı doğru çoğaltmanız gerekiyor. (dosya ağırlaşmasın diye ben fazla çoğaltmadım)
Devamlı tablo eknenen bir klasör içeriğini almak için bu yapılmalı (bu yöntem için)
Ama bu tablo klasörde hiç dosya yokken yani başlangıçta kullanılıyor olsaydı kaydet makrosuna ilave bir kod ile kayıt edilen dosya adı direkt yazdırılır ve buton yenileme işi ortadan kalkabilirdi.
Yine aynı şekilde dosya kayıt işinden vazgeçilseydi (15-20 satırlık veri data sayfasına yazdırılır ve istenilen veri istenilen tabloya çekilerek kaydetme sorunu ortadan kalkardı) Hem gereksiz hd kapasitesi kullanılmaz hemde tablonuz hızlanırdı. Ama yine eski veriler sorun olarak önümüze çıkıyor.
Ekte yapılabilecek düzenlemeleri yaptım.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

sayın muygun

internete hastane ortamından erişebildiğim için bazen aksamalar yaşıyorum bu yüzden size teşekkür etme sansım olmadı kusura bakmayın. evet vermiş olduğunuz bilgiler ve yapmış olduğunuz çalışmalar benim için çok önemli idi her şey için çok teşekkür ederim ama size kötü bi haberim var yapmış olduğunuz çalışmaları gören arkadaşlarımında size bazı soruları olacak yani sizi biraz daha rahatsız edebiliriz şimdiden söylim hoşcakalın

Geri