• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

gün değişimine göre değer artımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elshen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2013 ingilizce
iyi günler ben excel de bir liste oluşturmak istiyorum
listede şu bilgiler olacak
mesela
ahmet 12.03.2013 tarihte derse başlamış aylık ders fiyatı 50 tl her hafta 3 ders oluyor
mehmet 08.04.2013 tarihte derse başlamış aylık ders fiyatı 75 tl her hafta iki ders oluyor
ve bu ücretler dersin saatine göre alınıyor yani eğer ahmet 1 ayda 2 derse gelirse 50 tl aylık ders aylık toplam derse bölünüp geldiği ders saatlerine çarpılarak yani 2-e ücret alınıyor
benim istediğimse bunu excelde nasıl yapabilirimki excel her gün geçtikce kendisi bunu hesaplasın
türkçeyi iyi bilmediğim için biraz yanlış yazmış olabilirim kusuruma bakmayın cevabınızı bekliyorum teşekkürler

Olur mu hiç öyle şey, siz TÜRK değil misiniz?
Diliniz bizimkinden daha TÜRKÇE aslında.
Her neyse; (hesaplama kısmı bırakın) bir tablo hazırlayıp (adı soyadı, kurs başlama tarihi, haftalık ders saati, bir saatlik ders ücreti gibi sütunları (kolonları) olan bir excel belgesi hazırlayın ve bu belgeyi mesaj ekinde bu sayfaya ekleyin, hesaplama kısmını hallederiz.
Sağlıcakla kalınız.

Sayfanın alt tarafına doğru solda "Cevap Yaz" diye düğme var ona fareyle tıklayın, açılan yeni sayfada kutucuğun içine açıklamanızı yazın.

Aşağıda "Dosya Ekle veya Sil" isimli düğme var ona fareyle tıklayın, açılan küçük ekranda "Dosya Seç" düğmesine fareyle tıklayın, açılan yeni ekrandan ekleyeceğiniz dosyayı bulup fareyle çift tıklayın, sonra küçük ekranda sağ ortada bulunan "Upload" düğmesine tıklayın, küçük sayfanın ortasında dosyanın adı göründüğünde, ekranın üst tarafında "Bu Pencereyi Kapat" tıklayın, son olarak açıklamaları yazdığınız pencerenin bulunduğu sayfaya döndüğünüze göre; artık "Yanıtı Gönder" düğmesine tıklayabilirsiniz.

teşekkür ederim tam istediğim gibi olmuş çok sağolun

Son olarak;
istediğiniz gerçekleşmiş ise;

-çözümü sağlayan mesajdan alıntı yapıp,
-mesaj başlığı kısmına "ÇÖZÜLDÜ" diyerek,
-son bir mesaj yazınız
-ve sayfanın üst ortalarında,

"Konu Araçları" başlığındaki "Konuyu Kapat" kısmını kullanarak
konunun kilitlenmesini sağlayınız.

İyi günler dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri