• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Gün Bulma

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Herkese hayırlı geceler
Ekli dosyada açıklamaya çalıştım. Bir hücreye tarih yazdığım zaman
başka bir hücreye o tarihe ait günü bulmak istiyorum Şimdiden teşekkürler
Formül veya makro olabilir..

Ekli dosyalar

Merhaba Ergün Bey.

Bence bunu kendiniz de yapabilirdiniz.

-- Sadece görüntü için; ilgili hücreye =X25 yazıp, hücre biçimini "gggg" olarak ayarlayın,
-- Metin olarak haftanın gününü elde etmek için; =METNEÇEVİR(X25;"gggg") formülünü kullanabilirsiniz.
.

Son düzenleme:
Buyurun.:cool:
Kod:
=METNEÇEVİR(X25;"gggg")

Hocam merhaba ben aşağıdaki şekilde yapmıştım fakat 22 nisan ve 23 nisanda hata veriyor diğer tarilerde sıkıntı yok aslında ama 22 ve 23 nisanda hata veriyor.

=EĞER(X25="";"";EĞER(YADA(HAFTANINGÜNÜ(BD22+1)=1;HAFTANINGÜNÜ(BD22+1)=7);BD22+3;BD22+0))

Ergün Bey yapmak istediğiniz tam olarak nedir acaba?

X25 hücresine yazılan tarihten bir gün sonrası Cumartesi veya Pazar ise,
sonraki Pazartesi gününün tarihini mi bulmak istiyorsunuz?

Ergün Bey yapmak istediğiniz tam olarak nedir acaba?

X25 hücresine yazılan tarihten bir gün sonrası Cumartesi veya Pazar ise,
sonraki Pazartesi gününün tarihini mi bulmak istiyorsunuz?

Hocam merhaba; Hayır hocam direk olarak tarihin gününü bulmak istiyordum. Daha önceden yaptığım bir çalışmam mevcuttu. Burada tarihe göre gün getiriyodu. Sorunsuz çalışıyordu fakat 22 Nisan geldiğinde normalde Cuma yazması gerekirken Pazartesi yazıyor. 23 Nisan Yaptığımda Yine Pazartesi yazıyordu. Bunun sebebini anlayamamıştım. Son çare sizin dediğiniz formülle yaptım. Teşekkür ederim sağolun

Küçük bir hatırlatma: Excel tarihleri gün, ay, yıl, haftanın günü ve hatta saat, dakika, saniye olarak tanır ve işlemlerde kullanır. Hücrede nasıl görüneceği ise size bağlıdır. Bir hücreye 23/4 yazdığınızda o veri Excel için artık 23 Nisan 2016 cumartesi saat 00:00 anlamına gelir. Siz biçim ayarlarıyla oynayarak aşağıdaki gibi ya da farklı şekillerde gösterebilirsiniz:

23
23/4
4
04
16
2016
nisan
23 nisan
cumartesi
23 nisan 2016
23/04/2016
23/04/2016 cumartesi
vs
vs

Kısacası bir sayının hücrede nasıl görüleceği tamamen size ve belirlediğiniz biçim ayarına bağlıdır.

Geri