• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Grupları sort etmek

Excel Vers. ve Dili
VBScript, excel 2003
Selamlar, Ben gruplar halinde bölünmüş bir sütuna göre satırları sort etmek istiyorum. Aşağıya koyduğum örnek dosyasındaki grupları nasıl kendi içinde(Satır olarak) sort edebilirim yardımcı olursanız sevinirim.(Azdan çoka doğru.)

Ekli dosyalar

Selamlar, Ben gruplar halinde bölünmüş bir sütuna göre satırları sort etmek istiyorum. Aşağıya koyduğum örnek dosyasındaki grupları nasıl kendi içinde(Satır olarak) sort edebilirim yardımcı olursanız sevinirim.(Azdan çoka doğru.)

Merhaba
Bu kodu dener misiniz_?
Kod:
Option Explicit
Sub sırala_1967()
Dim SAT As Long, BAŞ As Long, SON As Long
For SAT = 2 To Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row + 1
If BAŞ = 0 And Cells(SAT, "A") = Empty Then
BAŞ = SAT + 1
ElseIf Cells(SAT, "A") = Empty And Cells(SAT + 1, "A") = Empty Then
SON = SAT - 1
Range("A" & BAŞ & ":A" & SON).Sort key1:=Range("A" & BAŞ), order1:=xlAscending
BAŞ = 0: SON = 0
End If: Next
MsgBox "İşlem Tamamlandı", vbInformation
End Sub

Çok teşekkür ettim, kodda biraz oynama yapıp kendi istediğim ayara getirdim.:)

Yeniden selamlar, yeni konu açıp forumu kirletmemek adına konu üstünden bir soru daha sormak istiyorum. Aşağıda vermiş olduğum A sütunundaki tarihleri kendi içlerinde Sort etmek istiyorum ama sadece hücreleri değil, satırları sort etmek istiyorum, yapabilmek mümkün mü?

Ekli dosyalar

Şu satırda; Range("A" & BAŞ & ":A" & SON).Sort key1:=Range("A" & BAŞ), order1:=xlAscending - kırmızı ile belirttiğim yeri B yapıp deneyiniz...

Dediğinizi denedim ama işe yaramadım, aslında ben kısca istediğim şeyi belirteyim ben bir dosya üstünde 3 tane farklı iç içe sort alıyorum ,ama en içte bir 4. sorta ihtiyacım var. mesela iç içe sort yaptığım kod şu şekilde :

Range("A1:M65535").Sort key1:=Range("E2"), order1:=xlAscending, Key2:=Range( _
"H2"), Order2:=xlAscending, Key3:=Range("I2"), Order3:=xlAscending, _
Header:=xlGuess, OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:= _
xlTopToBottom, DataOption1:=xlSortNormal, DataOption2:=xlSortNormal, _
DataOption3:=xlSortNormal

Bu koda 4. olarak G kolonunda bulunan verilere görede sort etmek istiyorum.
Umarım açıklayabilmişimdir. Üst menüde Data(veri) kısmından sort etmek istediğim zaman 3 tane kolondan fazla iç içe yapılmıyor.

Merhaba
Sıralama sadece 3 koşul ile çalışır.
4. Koşul eklemek isterseniz onu ayrıca yazmanız gerekir. Bunun içinde bazı şartlar oluşmalı mesela onu yazdığınızda diğer yazdığınız sıralama da değişiklik oluşacaktır.

Geri