• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Grupları renklendirmek

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
Ekli tabloda grupları birbirinden ayırt edebilmek için (örn. Gri ve beyaz olarak ) farklı renklere boyamak istiyorum.

Teşekkür ederim....

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Not: Esnek bir sıralama makrosu ekledim. Bunun için hücre birleştirmelerini kaldırdım.
Birleştirmeler sizin için gerekliyse tablodan sadece J sütunundaki formülü ve koşullu biçimlendirme formüllerini alarak kendi dosyanıza uygulayın.

Ekli dosyalar

çok güzel olmuş.elinize sağlık.kodda rengi belirleyen kısım neresidir.rengi nasıl değiştirebilirim acaba.sadece merakımdan öğrenmek için soruyorum.teşekkürler...

çok güzel olmuş.elinize sağlık.kodda rengi belirleyen kısım neresidir.rengi nasıl değiştirebilirim acaba.sadece merakımdan öğrenmek için soruyorum.teşekkürler...
Merhaba.
Sanırım Sayın muygun sitede değil.
Anladığım kadarıyla açıklayayım.

RAF GİR sayfasında F sütunundaki değerler üzerinden hesaplama yapan J sütunundaki
formül
e bakarsanız, gruplandırmayı sağlayan o sütun oluyor, J sütunundaki formül sonucundan
hareketle de C sütununda bu gruplara sıra numarası veriliyor.

Renklendirme için ise koşullu biçimlendirme kullanılmış, C:I sütun aralığından bir hücre seçiliyken
koşullu biçimlendirme menüsünü açarsanız, renklendirme mantığı anlaşılacaktır ve
renk seçiminin de oradan yapıldığı ortaya çıkacaktır. Renkleri bu kısımdan değiştirebilirsiniz.

Renklendirmede Sayın muygun'un tercih ettiği formülde sorun yok ama renklendirme için
bir alternatif öneride de ben bulunayım.

Renklerden biri için kullanılan formülü =VE($J3<>"";TEKMİ($J3)) şeklinde,
diğeri için de =VE($J3<>"";ÇİFTMİ($J3)) şeklinde değiştirerek de aynı sonuca ulaşılabilir.
İyi günler dilerim.

çok teşekkür ederim.açıklamalarınız çok aydınlatıcıydı...

Estağfurullah, iyi günler dilerim.

Geri