• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Gruplara göre otomatik sıra numarası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
excell 2013
Ekli dosya da belirli kodlar adı altında farklı tarihlerde işlem yapılmış..

kod ve tarih yazıldıktan sonra her kod kendi sırasını otomatik almasını istiyorum....

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba.

A2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=EĞER(VE(B2<>"";C2<>"");EĞERSAY($B$2:B2;B2);"")

olmadı galiba....
Ömer bey..! veya arkadaşlar...

sıra numaralının sabit kalmasını istiyorum..
ekli dosyada biraz daha açıklayıcı not düştüm incelerseniz sevinirim...

Ekli dosyalar

Merhaba.
Mevcut formülde zaten tarihe yönelik tek işlem tarihin yazılıp yazılmadığı, yani tarih kısmı boş/dolu kontrolüdür, hangi tarihi yazdığınızla veya bu tarihi ne zaman yazdığınızla bir ilgisi yok.
Mevcut formül; bir satırda tarih yazılı ise, "o satırda KOD sütununa yazılan değer üstten aşağı doğru kaçıncı kez yazılmıştır?" sorusunun cevabını verir. Tarih yazılmamışsa KOD sayıma tabi tutulmaz.
Aradaki bir satırda (örneğinizde 22'nci satır) boş olan tarih ve KOD kısmı yazıldığında sayım yine en üstten başlar, dolayısıyla bu işlemden etkilenen sıra numaraları aynı KOD yazılmış olan ve 22'nci satırdan sonraki sıra numaralarıdır. Yani sıra numarası verilirken, kriter verinin bulunduğu satırdır, bu bilginin ne zaman yazıldığı değil.
İsteğinizi tam olarak anlamış değilim. Açıklar mısınız?
Eğer isteğiniz, veri yazıldığında, aynı KODu taşıyan ve daha önce üst satırlarda veya alt satırlarda verilmiş olan sayıların en yükseğinden bir fazlasının elde edilmesi ise, bunun formül ile yapılma yolu yoktur (benim Ms.Excel bilgim böyle söylüyor). Çözümü ise formül değil makro kullanmaktır.

Tekrar merhaba.
Eğer isteğiniz, verinin yazılma zamanını gözönüne alarak üst satırlarda veya alt satırlarda o ana kadar o KOD için verilmiş numaraların en büyüğünün 1 fazlasının elde edilmesi ise aşağıdaki kod'u sayfanın kod bölümüne (alt taraftan GİRİŞ sayfasının adına fareyle sağ tıklayın, açılan menüden KOD GÖRÜNTÜLEyi seçtiğinizde açılan VBA ekranının sağ tarafındaki boş alana) yapıştırınız.
Bu işlemi yapmadan önce A sütunundaki mevcut hücrelerin tümünü (değer görünmeyip formül uygulanmış olanlar dahil elbette) seçin ve kopyala -> özel yapıştır -> değerleri -> TAMAM şeklinde işlem yapmanız lazım.
Aşağıdaki makro kod'u; B sütununa KOD yazdığınzda tarih sütunu DOLU ise veya tarih yazdığınızda KOD sütunu DOLU ise çalışır ve o KOD için mevcut en yüksek sayının 1 fazlasını verir, önceden B ve C sütuna yazılmış değerlerin ikisini de sonradan silerseniz, o satırda A sütununda daha evvel verilmiş sayıyı siler (bu sayı en yüksek olan değilse artık o sayı kullanılmayacaktır) .
Kod:
[B][COLOR="blue"][FONT="Trebuchet MS"]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)[/COLOR][/B]
If Intersect(Target, Range("B2:C" & [D65536].End(3).Row)) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Column = 2 And Cells(Target.Row, 3) = "" Then Exit Sub
If Target.Column = 3 And Cells(Target.Row, 2) = "" Then Exit Sub
    If Cells(Target.Row, 2) = "" And Cells(Target.Row, 3) = "" Then
        Cells(Target.Row, 1) = "": Exit Sub
    End If
üst = WorksheetFunction.CountIf(Range("B2:B" & Target.Row - 1), Cells(Target.Row, 2))
alt = WorksheetFunction.CountIf(Range("B" & Target.Row + 1 & ":B" & [D65536].End(3).Row), Cells(Target.Row, 2))
Cells(Target.Row, 1) = WorksheetFunction.Max(üst, alt) + 1
[B][COLOR="blue"]End Sub[/FONT][/COLOR][/B]

Son düzenleme:
dosya sıra no'yu sabitleme şekli !

Ömer bey / arkadaşlar !

Daha önce talep ettiğim DOSYA SIRA NO sabitleme işini değişik şekilde yapabilirmiyiz ?

Ekli dosya da belirtiğim şekilde....

Ekli dosyalar

konu ile ilgili yardım edecek kimse yok mu ? arkadaşlar...

ekli dosyada belirttiğim gibi,,, ana giriş bölümünde işlemlerin tümü yazılmış... belirli süreler zarfında işlerin kodları ve tarihleri girildiğinde DOSYA SIRA NO sunun sabit kalmasını istiyorum... bu kodların belirli sayfaları var.. sayfalarda sayılar sabit olsa, ve kodlar-tarihler girildikten sonra tarih sırasına göre kodun olduğu sayfada sıralansa yine ana giriş bölümünde DOSYA SIRA NO sunu diğer kodlardan alma imkanı olurmu..

burda anlatamadım.. ekli dosya da daha iyi anlaşılacaktır...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri