• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

gruplanmış hucrelerden en son satırı bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eryszr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
ingilizce
Merhabalar

Benim bir kaçta farklı gruplanmış satırım var. Her bir grubun son satırını yada hucresini bulmak istiyorum bunun için bir kod varmı?

Öneğin istanbul yazan satırın altında gruplanmış olan ilçelerden son ilçenin hucresini seçmek istiyorum yada Ankarada grubundaki son yazılı hucreyi secmek istiyorum.

Yardımlarınız icin şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    26.6 KB · Görüntüleme: 9
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Sorularınızı, ekran görüntüsü yerine örnek belge üzerinden sormanızı;
-- örnek belgenizin, gerçek belgeyle aynı yapıda olmasına,
-- varsa kullanılan formül/userform/makro'ların da örnek belge içerisinde olmasına,
-- isteğinizi ve işlem sonucunda ulaşılacak sonuçların, olması gereken konumlarına elle yazarak,
-- bu sonuçlara nasıl ulaştığınızı açıklayıcı notlar eklemeye
özen gösterirseniz daha hızlı ve net çözüme ulaşmanız kolaylaşır.

Sorunuza gelince (gerçi bu bilgiyle ne yapılacağı da belli değil) aşağıdaki formül veya kod satırını bir deneyin isterseniz.
.
Kod:
[SIZE="4"][B]► [COLOR="red"]FORMÜL:[/COLOR] ([COLOR="Blue"]dizi formülü[/COLOR]dür)[/B][/SIZE]

=[COLOR="red"]KÜÇÜK[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]($A$1:$A$1000="";[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR[/COLOR]($A$1:$A$1000)>[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]("[B][COLOR="Blue"]ANKARA[/COLOR][/B]";$A$1:$A$1000;0);[COLOR="red"]SATIR[/COLOR]($A$1:$A$1000)));1)-1

Formülü dizi formülüne dönüştürme:
[COLOR="Blue"]-- Formülü bir hücreye yapıştırın,
-- Formülü uyguladığınız hücre seçiliyken önce F2 tuşuna basın,
-- [COLOR="Red"][B]CTRL[/B][/COLOR] ve [B][COLOR="red"]SHIFT[/COLOR][/B] tuşları basılı iken [B][COLOR="red"]ENTER[/COLOR][/B] tuşuna basın.
(İşlem doğru yapılmışsa formül [B]kendiliğinden [COLOR="red"]{....}[/COLOR][/B] gibi köşeli parantez arasına alınır.[/COLOR]

[SIZE="4"][B]► [COLOR="Red"]KOD:[/COLOR][/B][/SIZE]

[COLOR="Red"]MsgBox[/COLOR] "[B][COLOR="blue"]ANKARA[/COLOR][/B] ilinin son ilçesi: " & vbLf & _
    Cells(Cells(WorksheetFunction.Match("[B][COLOR="blue"]ANKARA[/COLOR][/B]", [A:A], 0), 1).End(xlDown).Row, 1) & vbLf & _
    "Satır No :  " & Cells(WorksheetFunction.Match("[B][COLOR="Blue"]ANKARA[/COLOR][/B]", [A:A], 0), 1).End(xlDown).Row

Geri