• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Gruplandırma

Excel Vers. ve Dili
2003 excel, Türkçe
Ekteki dosyada ocak ayı verileri var ve 5 adet veri aralığı var, herbiri bir harf ile adlandırılmış; benim istediğim A harfinden kaç tane olduğu B harfinden kaç tane olduğu vs. bu uygulamada ne formulu kullanmam gerek vede eğer yapılabiliyorsa renklendirme yapabilirmiyiz örn:A olanlar kırmızı, B olanlar sarı...(koşullu biçimlendirmede zannedersem en fazla 3 koşul ekleyebiliyoruz) yardımlarınızı bekliyorum. NOT: ocak ayı verileri kısa olabilir ama çalıştığım tabloda baya uzunlar.

Ekli dosyalar

Merhaba

Ek dosyadaki gibi mi?

Not: excel2003 de F sütunundaki formül hata verecektir.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim birde A ların değer toplamı, B lerin değer toplamları gibi onlar için ne kullanmam gerkir...

Ekteki dosyada ocak ayı verileri var ve 5 adet veri aralığı var, herbiri bir harf ile adlandırılmış; benim istediğim A harfinden kaç tane olduğu B harfinden kaç tane olduğu vs. bu uygulamada ne formulu kullanmam gerek vede eğer yapılabiliyorsa renklendirme yapabilirmiyiz örn:A olanlar kırmızı, B olanlar sarı...(koşullu biçimlendirmede zannedersem en fazla 3 koşul ekleyebiliyoruz) yardımlarınızı bekliyorum. NOT: ocak ayı verileri kısa olabilir ama çalıştığım tabloda baya uzunlar.

Alternatif olarak
(renkleri Koşullu biçimlendirmeden ayarlayınız)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Teşekkür ederim birde A ların değer toplamı, B lerin değer toplamları gibi onlar için ne kullanmam gerkir...

Merhaba
G sütunundaki formüle küçük bir ilave yapmanız yeterli.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$27<=C2)*($A$2:$A$27>=D2))
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$27<=C2)*($A$2:$A$27>=D2)[COLOR="Red"]*($A$2:$A$27)[/COLOR])

Geri