• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Grup halinde girilen verilerin otomatik cekilmesi

teşekkür ederim ustam tabloma uyacak şekilde düzenledim gönderdiklerini. eline sağlık.

şimdi B Sütunda 9M,9R,10M,10R gruplarım var. sayıları değişken olabiliyor yine. E sütununda ise yaptıkları netler var. aynı sınıf içindeki en yüksek ve en düşük netleri bulmak istiyorum MAK ve MİN ile. mesela MAK için
eğer B:B eşittir "9M" ise E:E deki MAK bul.
formülünü nasıl oluşturabilirim.
 
teşekkürler, içerik formüller falan biraz karışık ama parça parça cıkarmaya başladım anlamlarını
excelde çok fazla formül var ve kısa vadede hepsini öğrenebilemem zor. ben öğretmenim işim geregi gerek özel ders öğrencilerim gerekse deneme yada test yaptığım diğer öğrencilerin sonuçları değerlendirmek için daha komplike verilerle çalışıyorum. doğru yanlış durumu konu bazındaki yine doğru yanlış grafikleri, ilerliyormu yerindemi sayıyor. 2 öğrencinin yada 3 öğrencinin aynı anda karşılaştıma tabloları ve sonucundan çıkacak analizler. çalışırken ve veliye geri dönüşüm yaparken. hem daha verimli oluyor hemde bu şekilde çalışmam isim yapmama yardımcı oluyor. tam anlamıyla aradığımı veren bir program bulamadım. bende excel öğrenmeye karar verdim.kafamdaki çalışmaların bir kısmını bitirdim ancak daha çok yolum var. tüm çalışmalarımın sonunda ise tüm çalışmalarımın sonunda ise hazırladıklarımı tek bir excel e bağlayım. dinamik veri girişlerini yapıp sadece tek dosyadan çalışmak. oğunlıkla netten yararlanıyorum ama aramayla bulamadıklarım için sizlerden yardım alıyorum. henüs vba ve makro için çok erken ama formülleri ve menü araçlarını verimli kullanabilmem için boş fırsatlarımda çalışıyorum.
sizden şöyle bir isteğim var. piyasada gerek youtube de gerekse diğer kanallarda çok fazla kaynak var ancak öncelikle a dan z ye tek biryerden dinleyip izleyip öğrenmek istiyorum. önerebileceğiniz bir kaynak varmı.
özellikle formüller konusunda tüm formülleri sırasıyla basitten karmaşığa öğreten bir kaynk bulabilirmiyim.
 
merhabalar.

http://s6.dosya.tc/server5/g9851g/Yeni_klasor.rar.html

rarda attığım 4 adet excel dosyası var. exceller bu şekilde daha programsı biçimde nasıl düzenleniyor. kısacıkta olsa bilgilendirebilirmisiniz.
sadece useform ile hazırlandığı biliyorum. yani o da sanırım. ancak bunun için makro bilmek gerekiyormu vs. bir bilgim yok. hatta bazı çalışmalarda excel hiç görünmüyor. sadece bu form görülüyor görsel olarakta çok hoş duruyor açıkçası.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst