• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Grup halinde girilen verilerin otomatik cekilmesi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR 64 bit
Merhabalar öğrenci notlarını hesaplamak için bir excel dosyası yaptım. 9m 9r 10m 10r gibi ayirdim. Bir bölümünü ayuldedim aşağıdaki linke. Sağdaki kisimda sınıf sınıf gecen kalan sayısını hesaplamasini yaptiriyorum. Ancak diger seneler sınıfların öğrenci sayılarında değişme olacağı için sol tarafında kaymalar olacaktır. Siniflarin Öğrenci sayisi değişse dahi sağ taraftaki formülün sınıfları öğrencilerin sayısından etkilenmeden islemesinin bir yolu varmi.

http://s6.dosya.tc/server5/q0t87p/2015-2016_1._DONEM_NOTLAR_.xls.html

Bir yolu varsa. Hazırladığımız excelin son halini eve geçince paylasirim

teşekkür ederm bu işimi görür aradığımda buydu.
yanlız gönderdiğin excel de 3. tablo adlı sayfayı anlamadım. içerisinde herhangi bir formül falan yok o ne için.
birde indis formülünü SNF olarak tanımlamıssın. SNF yazan hiçbir hücre yok. neye göre tanımlama yapıyor bu formül.
ve 2. satfada 11r sadece bulunuyor. bu sayfanın bir vasfı varmı

son hali aşağıdaki gibiydi. 2 dönemede aynısını uygulayabiliriz dimi

http://www.dosya.tc/server6/wwt6kw/2015-2016_NOTLAR_.xls.html

selam,
1 - Tablo sayfasında Sınıflar listesi var. Kaç adet sınıf olduğunu bilmediğimden liste belki uzayabilir diye düşündüm ve bu şekilde yaptım. İlave edilecek sınıflar varsa listenin aşağısına doğru yazın.
Formüller > Ad yöneticisine baktığınızda , Tablo sayfasındaki bu sınıflar listesi SNF olarak adlandırıldı ve formüllerde kullanıldı.
2 - 11R yazan sayfa (Sınıf Sayfası), sınıf listelerini listelemek amacıyla yapıldı. 11R yazan hücreye geldiğinizde açılır listeden istediğiniz sınıfı seçin. Liste otomatik oluşacaktır.
3 - Yeni eklediğiniz dosyayı açamıyorum. Ya benim PC den kaynaklanıyor ya da dosyadan bilemiyorum. Açabilirsem bakacağım ve dosyayı da ona göre güncelleyip tekrar gönderirim.
kolay gelsin...

Eklediğiniz dosyayı maalesef açamıyorum.

teşekkürler. peki şöyle birşeyi nasıl formülize ederim.
mesela A sütununda öğrenci sayıları belli olmayan 9m ve 9r yazan hücreler, B sütununda ise AA ve BB notları olsun.

eğer A sütununda "9m" varsa B sütunundaki AA alanları say.

"eğer A sütununda "9M" varsa B sütunundaki AA alanları say."
sorunuza yönelik olarak cevap

Kod:
=ÇOKEĞERSAY($A:$A;"9M";$B:$B;"AA")

çok teşekkürler. sizin gönderdiğiniz dosya ile kendiminkileri birleştirmeye başladım. ve benim düzeyimde zorlanmadan yönetebileceğim bir excel hazırlamaya başladım. takıldğım yerde yazarım yine.
şimdilik kolay gelsin

kardeş yine yardım istiyeceğim. eğer B sütunu 9m ise E sütunundaki ortalamayı hesapla.
bunu nasıl yazdırabilirim

ve bu kişiler içinde g yazılan devamsızlarda var ama sanırım G ler sayı olmadığı için zaten o hücreleri ortalamaya katmıyor

Son düzenleme:
selam,
"eğer B sütunu 9m ise E sütunundaki ortalamayı hesapla"
sorusu için aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz..

Kod:
=ÇOKEĞERORTALAMA($E:$E;$B:$B;"9M")

valla ustam verdiğin bilgiler çok işime yarıyor. çok teşekkürler
A1:A2 arasında cevap anahtarı B1:B20 arasında öğrenci cevapları var.
eğer B hücresindeki bir şık A hücresindekine eşit ise 1 say
yada başka nasıl denebilir. B ile A daki şıkların aynı olanlarını say

bunu nasıl kurabilirim.

Birde gönderdiğini excelin 2. Sayfasına sınıfları tek tek nasıl çektin. Filtre kısmında herhangi bir formül yok sadece numaralar yazıyor. Herhangi bir sınıf seçtiğinde çıkan her satırda ise formül var fakat karışım geldi gozume

Son düzenleme:
EVET SİZİNKİNE BENZER
=TOPLA(EĞER($C1:$R1=C3:R3;1;0))
bu formülde nerede hata var
formülü birebir işlem yapması için {} ile kapattığımda ise düz metin olarak görüyor
C1:R1 cevap anahtarının olduğu kısım.

hatta
=EĞERSAY($C1:$R1=C3:R3) şeklinde bikaç deneme yaptım ama olmadı şekline benzer birkaç yazım daha denedim ama olmadı.

şunuda denedim ama olmadı. metin olarak görüyor. ayraç koyduğumda formüle dönüşmüyor
{=TOPLA(1*($C$1:$R$1=C3:R3))}

Son düzenleme:
sorunu çözdüm. ayraçı formüle elle girdiğimde metin gibi görüyor ama formülü yazıp ctrl+shift+enter yaptığımda formül olarak görüyor. ilginç geldi ama oldu.

selam,
dizi formülleriniz çalışıyor olması lazım. Muhtemelen sayfa yapınızda bir şey var. Formülün olduğu hücre Metin olarak biçimlenmiş olmasın.. Genel olarak veya Sayı olarak biçimlendiğinde çalışması lazım.
Örneğe bakın..
link : http://s3.dosya.tc/server7/k6t2dp/soruS145.xlsx.html
NOT : Dizi formülleri CTRL+SHIFT+ENTER ile girilmelidir.

cevabınızı okudum teşekkür ederim.
buna benzer bir şekilde yapmıştım ama dediğiniz gibi listeye farklı gruplardan bazen ekleme çıkarma yapmam gerekiyor. asıl sıkıntımda bu zaten değişiklikten etkilenmeyecek birşey formül,kod herhangi birşey arıyorum dünden beridir bulamadım.

Geri