• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Grup bul

B613456 verisi tabloda x lere göre A1-A2-A5 hücrelerinde var bu durumda siz F16 ya sadece A1 yazmışsınız bu şekilde sadece ilk gördüğünümü yazacak yoksa birleştirerek mi yazacak?

Sorunuzu daha detaylı açıklarmısınız.

Nadir bey,

#4 numaralı mesajda sorduğum soruya, "evet ilk gördüğünü" yazarak yanıt vermeniz yeterliydi. Her mesajda bunu belirtmeye çalıştık ama siz yine aynı açıklamaları yapmaya çalıştınız. Bu yüzden konu gereksiz yere uzamış oldu.

Bu şekilde deneyin. İstediğiniz bu sanırım?

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

Dim c As Range

If Intersect(Target, [E:E]) Is Nothing Then Exit Sub

With Target

If .Row < 16 Then Exit Sub

.Offset(0, 1) = ""

If .Value = "" Then Exit Sub

Set c = Range("E4:E11").Find(.Value, , xlValues, xlWhole)
        If Not c Is Nothing Then
            .Offset(0, 1) = Cells(3, c.End(xlToRight).Column)
        Else
            MsgBox "Aradığınız Değer Bulunamadı"
        End If

End With

End Sub

.

Ömer bey verilere siz elle A1 ve altına A4 girermisiniz ikiside grup olarak 3 3 göstereçek.Ama 3 ve 2 gösteriyor.

Grubun 3 olduğunu siz mi belirliyorsunuz?

A4'ün karşında X olan, 2 ve 3 değeri var siz neden 3 olması gerektiğini belirtiyorsunuz. Neden 2 değilde 3 ?

A1 i girdim 3 dedi A4 girdim A1 e bakaçak nerde kesişti 3 te ikisininde bu şekilde 3 olması lazım.
Diğer verilerde aynı mantıkta.Tabloya göre

Anladım.

Son soru:

E16:E21 arasına veri girdiğiniz E16 daki keseşim 3 olduğu zaman alt kısımlarda da 3 ün denk geldiği verileri arayacak. Bu tamam.

Peki yeni grupları bulmak için E22 den değil E23 den başlayarak mı aramaya devam edeceksiniz. Yoksa E16:E21 arası ile işlem bitecek mi?

E16:E21 sonra veriler var.E100 ile sınırlayalım.
E16:E100 Arasında bir grup var o grubu bulaçağız hangi gruba denk geliyor.E16:E100 arasını silip başka veri girildiğinde başka grubu bulacak tabloya göre.

Son düzenleme:
Galiba kod icerisine F16 dan başlayan bir döngüye ihtiyaç var.Bu döngüde E16 dan başlayan verilerin hangi grup ile işleştiğini bu döngü bulacak.Bunu başarırsak tamam olacak.Teşekkürler.

Geri