• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Grafik, veri sutunları üzerine yazı yazabilme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
Mrb arkadaşlar,
asıl uygulama veri sayfasındakine benzer verileri otomatik olarak veritabanından çekiyor (Burdaki kişi sayısı değişiyor)
ve grafiği realize sutununa göre çizdiriyor, buraya kadar sorun yok

istediğimiz grafikteki veri sutunları üzerinde realizelerin yanında kotayı tutturması için gerekli TL'ninde yazılması (Kota-Satış yani)

Grafikteki kişi sayısı değiştiğinden sutun sayısıda değişiyor ve sabit metin kutuları düşüncesi olmuyor

Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Günaydın,
grafik ile ilgili konuları inceledimde bu konularda genelde sayın Ferhat Pazarçevirdi'nin orjinal çözümleri var; bu problem içinde bir çözüm üretebilirmi acaba

Merhabalar,

Ekteki örneği inceleyiniz.

Grafikte dinamik bir yapı kullanılmıştır. "Ad" tanımlarını inceleyiniz.

110221_merakli72_r0.jpg

.

Ekli dosyalar

Sayın Ferhat bey cevabınız için çok teşekkür ederim ama
hiç birşey anlamadım :(
Buradaki olayı anlayıp başka bir yere uygulamam gerekiyor, grafiğin üzerindeki (Kota-satış) farkının yazıldığı daireler ayrı bir grafikmi, bunlar değerleri nerden alıyor

Sadece realize sutununun olduğu bir grafik üzerinde bu değerler gösterilemezmi (Orginal tabloda 37 kişi var iç içe geçmiş 2 sutun hiç okunmaz)

"Sadece realize sutununun olduğu bir grafik üzerinde bu değerler gösterilemezmi" bu sorunun çözümü benim problemimim çözümü olacak sanırım,

Hoşgörü ve anlayışınıza sığınarak yardımlarınızı bekliyorum

Sadece realize sutununun olduğu bir grafik üzerinde bu değerler gösterilemezmi (Orginal tabloda 37 kişi var iç içe geçmiş 2 sutun hiç okunmaz)

"Sadece realize sutununun olduğu bir grafik üzerinde bu değerler gösterilemezmi" bu sorunun çözümü benim problemimim çözümü olacak sanırım,

Fikrinizin eleştirisini mi ? yoksa direkt çözümünü mü istersiniz? Yani kısaca;

Kırmızı hap mı? Mavi hap mı?

Morpheus der ki : Mavi hap, seni sistemin parçası yapıyor. Kırmızı hap, sistemin ta kendisi…. Şimdi söyle bakalım; Kırmızı hapı alıp harikalar diyarına gitmek mi istersin, yoksa mavi hapı alıp hiçbirşey olmamış gibi tekdüze hayatına devam mı edersin????

:)

.

"Fikrinizin eleştirisini mi ? yoksa direkt çözümünü mü istersiniz? Yani kısaca;"
Eleştiriyede açığım ama şu an inanın çözüme daha çok ihtiyacım var :)

Çok teşekkür ederim Ferhat Bey,
örneğiniz bana farklı bir kapı açtı, burdan faydalanarak istediğimi yapabildim.
Bu grafik türünü 3 boyutlu olarak çizdirmek mümkün değil sanıırm

Geri