Arkadaşlar herkese selamlar,
Çalışma kitabımda 28 adet çalışma sayfam var. her çalışma sayfasında 12 adet grafiğim var. Her grafiğimde eğilim çizgileri mevcut.ActiveX denetimlerinden komut düğmesi ekledim ve kod kısmına daha evvel kaydettiğim kodu ekledim ve şu şekilde oluştu:
Private Sub CommandButton1_Click()
ActiveSheet.ChartObjects("Grafik 1").Activate
ActiveChart.SeriesCollection(1).Trendlines(1).Sele ct
With Selection
.Type = xlPolynomial
.Order = 2
End With
Range("S2").Select
End Sub
şimdi sorun şu ki ben burada oluşturduğum butona bastığım zaman eğilim çizgisinin sadece bu grafikte değil, çalışma sayfasındaki diğer tüm grafiklerde de aynı anda değişmesini istiyorum. Böylece herbirine ayrı ayrı düğme yaratıp kodlarını değiştirmek zorunda kalmayacağım. Bu amaca ulaşmak için kodda
nasıl bir değişiklik yapmam gerekir?
Örnek dosyamı da ekledim.
Yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim
Çalışma kitabımda 28 adet çalışma sayfam var. her çalışma sayfasında 12 adet grafiğim var. Her grafiğimde eğilim çizgileri mevcut.ActiveX denetimlerinden komut düğmesi ekledim ve kod kısmına daha evvel kaydettiğim kodu ekledim ve şu şekilde oluştu:
Private Sub CommandButton1_Click()
ActiveSheet.ChartObjects("Grafik 1").Activate
ActiveChart.SeriesCollection(1).Trendlines(1).Sele ct
With Selection
.Type = xlPolynomial
.Order = 2
End With
Range("S2").Select
End Sub
şimdi sorun şu ki ben burada oluşturduğum butona bastığım zaman eğilim çizgisinin sadece bu grafikte değil, çalışma sayfasındaki diğer tüm grafiklerde de aynı anda değişmesini istiyorum. Böylece herbirine ayrı ayrı düğme yaratıp kodlarını değiştirmek zorunda kalmayacağım. Bu amaca ulaşmak için kodda
nasıl bir değişiklik yapmam gerekir?
Örnek dosyamı da ekledim.
Yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim