• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Görev Yöneticisinde (Task Bar) açık bir uygulamayı VBA ile kapatmak

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba arkadaşlar,

Windows 8.1 yüklü bir Bilgisayarda çalışmakta olan bir uygulamayı, bir programı örneğin açık durumda olan skype veya Chrome, bunları Görev Yöneticisine gitmeden Excel içinde kod ile kapatmak mümkün mü acaba ?

Google'a asagidaki metni yapistirip, arayin...

site:excel.web.tr açık uygulamayı kapat

.

çok teşekkür ederim sayın Haluk. kodu buldum. Başka arkadaşların da yararlanması için buraya kopyalıyorum.

Sayın Haluk,

Word programının syntaxi "Word.Application" olarak belirtilmiş. Gayet güzel çalışıyor.
Peki Word değil de başka bir uygulama için koda hangi syntaxi yazacağımızı nasıl belirleyebiliriz ?

Izinde oldugum icin sadece telefondan bakip, yazabiliyorum.

Forumda bu konu daha once islendi.

Ozellikle; benim ve Murat Osma ile birlikte alternatif metotlar kullanarak cevaplandirdigimiz bir konu vardi.

Bulabilirseniz o konuyu, size guzel bir kaynak olacaktir.

.

Yukaridaki mesajda verdigim link isinize yaradi mi?

.

çok teşekkürler Haluk üstadım, çok işime yaradı. yoğunluktan fırsat bulup daha önce teşekkür ederim, kusura bakmayın lütfen.

Haluk üstadım, Excel içindeyken VBA ile IP sıfırlama için bildiğiniz bir yöntem veya kod var mı acaba !
webde bulduğum bazı kodları kullanıyorum ama işe yaramıyor.
ipconfig/release
ipconfig/renew
ipconfig/flushdns

Statik IP degil ama dinamik IP kullaniyorsaniz, VBA ile PC'i restart ettiginizde IP degisir.

.

çok teşekkür ederim Haluk üstadım. haddimi aşıyorsam kusura bakmayın lüffen. PC yi restart etmeden IP değiştirmenin bir yolu yok sanırım !

Estafurullah;

Su anda telefondan baska bir cihaz olmadigi icin kod deneme sansim yok.

VBA koduyla IP adresi bulunabiliyor ama degistirme sansi var mi, acikcasi bilmiyorum.

Baska arkadaslarin cevaplarini beklemekte yarar var.

.

Yanlış hatırlamıyorsam dış IP modem reboot yapılmadan değişmiyor. Reboot için de, modemin arayüzüne girmek gerekir. Marka ve model bilinirse (bilinse bile html in incelenmesi gerekir) reboot düğmesi "click" lenebilir.

Zeki Bey hakli; PC'i restart etmek care degil..... modem'i restart etmek gerekir. Dinamik IP kullaniliyorsa, her seferinde degisir ama onun da belli bir araligi var.

.

Zeki Gürsoy üstadım, Haluk üstadım ilginize çok teşekkür ediyorum. Modemi fiilen kapatmadan da bu iş yapılabiliyormuş. 192.168. ten girilerek internet ayarları KAYDET yapılınca da oluyormuş. Ama bunu manuel yoldan yapmak meşakkatli. Excelde VBA yapılabilir mi onu merak ediyorum !

Son düzenleme:
Sayın Baydeniro,

Açtığınız diğer konu altında durumu aktarmıştım sizlere, arkadaşlarımızla hemfikir olduğumu görüyorum. Modeminizin Airties olduğun belirtmiştiniz. Söz konusu modeminiz için BU SİTEDEN indireceğiniz masaüstü uygulaması ile meşakkatli gördüğünüz web arayüzünü kullanmadan 2 tuşa basarak da sistemi yeniden başlatabilir / Wi-fi şifresini değiştirebilirsiniz.
Söz konusu dışarıdan erişim için kullanılan IP'niz Hangi yolu seçerseniz seçin Cihazı yeniden başlatması gerekmektedir.

Örneklemek gerekirse; Sizin Aynı ağ içinde bulunduğunuz IP sadece Ağ içindeki kişilerle iletişim içindir internet bağlantısı gerektirmez. İnternet yoluyla örneğin bir siteden dosya indiriyorsunuz 2.dosyayı indirmeye çalıştığınızda size bir müddet beklemenizi söylüyor, Bunu aşmak için MODEM'in aldığı IP adresini yenilemeniz gerekiyor [Sabit IP hizmeti almıyorsanız]. Nacizane Fikrim 1 On/Off tuşuna basmak yeterli. Modeminiz uzakta olabilir Farklı yollar arıyorsunuz Saygı duyuyorum.

** Eğer Dahili bir Fax/Modem kullanıyor olsaydınız belirttiğiniz komutlar ile makineyi yeniden başlatmadan IP'nizi yeniden almasını sağlayabilirdiniz. Ama günümüzde internet erişimi yapabilmek için harici modem kullanmak zorunlu hale gelmiş durumda.

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
netzone üstadım desteğiniz için çok çok teşekkür ediyorum. Önerilerinize tamamen katılıyorum ve halen uyguluyorum. Ancak Excelin otomasyonuna o kadar alıştık ki acaba bu işi de Excelin içinden yapmak mümkün mü diye kafa yoruyoruz.

Geri