• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

GoogleDrive 'a yüklenen resimlerin linklerini alma işlemi

Sayın Haluk Hocam,
Sizi çok yordum, ilginize çok teşekkür ederim. Bu defa hata mesajı yok, ancak data da yok.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

• 2021-10-04_05-55-59.png
    2021-10-04_05-55-59.png
    25.4 KB · Görüntüleme: 4
Vallahi anlamadım muhterem..... acaba sizin internet hızınızda mı problem var ?

Aşağıdaki kırmızı satırı ilave edip, biraz bekleme süresi koyalım.... başka birşey de gelmiyor aklıma :(

Rich (BB code):
    If objHTTP.ReadyState = 4 And objHTTP.Status = 200 Then
        Application.Wait Now + TimeSerial(0, 0, 3)

.

Sayın Haluk Hocam,
İlginize çok teşekkür ederim. Beklemeyi ekleyip, daha hızlı internet hattına da geçtiğim halde yine data gelmedi, maalesef. Bir de başka bilgisayarda deneyeceğim. Bilgilendiririm.
Saygılarımla

Sayın Haluk Hocam,
Son halini başka bilgisayarda ve farklı internet hattında da denedim. Yine olumsuz. Zarar yok, yormayın kendinizi lütfen.
Saygılarımla

Anlıyorum, bir sıkıntı var ama ne olduğunu anlamadım..... Yoksa, hem "ScriptControl" hem de "RegExp" metoduyla yapılan her 2 VBA kodu da çalışıyor bende.

Neyse, sağlık olsun.....

.

Peki, Tevfik Bey aşağıda kırmızıyla belirttiğim ilaveyi yapınca MsgBox sizde boş mu geliyor, yoksa JSon verileri mi geliyor?

Rich (BB code):
    If objHTTP.ReadyState = 4 And objHTTP.Status = 200 Then
        JSonResponse = objHTTP.responseText

MsgBox JSonResponse

Boş geliyorsa, daha önce verdiğim bekleme süresini içeren kodu da ilave edip deneyebilirsiniz....

.

Sayın Haluk Hocam,
Ekran çıktısı, ilk makroyu da bekleme ekleyerek hemen deneyeceğim.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

• 2021-10-04_09-38-39.png
    2021-10-04_09-38-39.png
    35.2 KB · Görüntüleme: 5
47 No'lu mesajda kırmızıyla belirttiğim ilaveyi yapmadınız galiba....

.

Sayın Hocam,
Dikkatimden kaçmış.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

• 2021-10-04_10-02-18.png
    2021-10-04_10-02-18.png
    77.7 KB · Görüntüleme: 7
Sayın Hocam,
Sonuçların illa excele gelme şartı yok. Data.json formatında da gelse ben onu excele alırım.
Saygılarımla

Sözkonusu MsgBox fonksiyonu ekli resimdeki gibi JSon verilerini getirmesi gerekiyordu.... Sizde, hata vermeyip de ekrana o geliyorsa durum cidden ilginç..... Üstelik, strURL değişkenin içindeki adresi tarayıcınıza yapıştırdığınızda bir sorun yok.

Tuhaf doğrusu....

Capture.PNG

.

Sayın Haluk Hocam,
GetData makrosuna benim ve sizin URL leri ayrı ayrı koyduğumda elde ettiklerimin ekran görüntüleri aşağıda. Bu daha da garip.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

• 2021-10-04_11-19-18.png
    2021-10-04_11-19-18.png
    34.4 KB · Görüntüleme: 3
  • 2021-10-04_11-18-07.png
    2021-10-04_11-18-07.png
    25.2 KB · Görüntüleme: 3
1. Resim, benim Drive'ımdaki "folderPDF" isimli klasörün içindeki PDF dosyalarına ait.... Zaten Google Script'de bu şekildeydi.

O zaman, sorun sizin Google Drive'daki klasörde mi acaba ...... diye düşünmeden edemedim.

Bir de "Test" isimli makroda benim strURL değişkenini kullanın, orda da çalışacak mı bakalım?

.

Sayın Hocam,
Ben de böyle düşündüm. Bilemiyorum, klasörü denemek için dün açtım ve 20 resim koydum. Denemeye başladım.
Olabilir belki bir sorun olmuş olabilir. Bilemiyorum. Tekrar deneyeceğim.
Oluşan dosyayı Data.json gibi alma şansım var mı, acaba?
Saygılarımla

Oluşan dosyayı Data.json gibi alma şansım var mı, acaba?
Saygılarımla

Tevfik Bey, Google Script tarafında JSon nesnesi oluşturmuyoruz, "Text" olarak içeriğini yayınlayan bir "App" hazırlıyoruz.

Sizin dediğiniz gibi de yapılabilir ama yukarıdaki mesajlara bakınca, sizin bilgisayarda yine sorun çıkacağı kesin gibi....

Siz kendi kişisel hesabınızla Google Drive içinde bir klasör oluşturmuştunuz, değil mi?

.

Son düzenleme:
Bu arada.... sizin 27 No'lu mesajda verdiğiniz ve aşağıda belirttiğim URL'i ben tarayıcıda denediğimde açılmıyor.....

h ttps://script.google.com/macros/s/AKfycbwU7yhGoRj5CeSBS_Zs5Eah-_Sf5FwhaZedGIUlI5otzVm9Jf3YvN5cRg-lEqfl3rU0QA/exec

Sizdeki sıkıntının kaynağı sanırım bu...

Google Script'e gidip yeni bir "Deploy" yaptıktan sonra URL'i alıp buraya yazar mısınız?

.

Sayın Haluk Hocam,
Sevmediği başka bir şey var gibi. İlginize çok teşekkür ederim. (resimler yeni aldığım URL iledir)
Saygılarımla

Ekli dosyalar

• 2021-10-04_13-27-16.png
    2021-10-04_13-27-16.png
    91 KB · Görüntüleme: 1
  • 2021-10-04_13-26-39.png
    2021-10-04_13-26-39.png
    26.9 KB · Görüntüleme: 1
Tevfik Bey, URL'i buraya yazarsanız deneme şansımız olur...

.

Bu arada, "Deploy" yaparken 1 ve 2 ile işaretlediğim yerleri resimde belirtildiği şekilde yapıyorsunuz, değil mi?

Capture3.PNG

.

Geri