• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Google mantığı ile sözcük bulmak....

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Arkadaşlar elimde 10.000 kelimeden oluşan bir veritabanı var.Bu listeden istenilen kelimeyi en üst satıra harf yazarak bulabilir miyiz?Hani google biz ilk harfi yazınca ona uygun kombinasyonları sıralıyor ama ikinci harfi yazınca filtreyi daraltıyor ya aynı mantık.Mesela kelimeler a;ab;abc;abcd;abcde;abcdf;abcdg....olsun.

Ben ilk harfi yazdığımda liste şu şekilde gözükmeli;

a
ab
abc
abcd
abcde
abcdf
abcdg

İkinci harf yazılınca durum;

ab
abc
abcd
abcde
abcdf
abcdg

Üçüncü harf;

abc
abcd
abcde
abcdf
abcdg

Dördüncü harf;

abcd
abcde
abcdf
abcdg

Bu mantıkla filtreleme yapacağız.Mesela bu liste A sütununda bulunsun.B sütununda bir liste oluşturacağız.Bu sebeple bir LİSTEYE EKLE butonu yapacağız.Mesela listemiz dördüncü harften sonraki halini alınca abcdf yazan hücreyi seçip LİSTEYE EKLE butonuna tıklayınca B sütununda ki listenin 1. sırasına ; sonrasında yeni bir kelimenin ilk harflerini yazıp kelimeyi seçip LİSTEYE EKLE butonuna tıklayınca listenin ikinci sırasına yazmalı.Arama kelimesini yazdığımız en üst satır sabit kalırsa tekerleği yuvarlayarak alttaki listenin alt sıralarına inebiliriz sanırım.Kısacası en üst sabit satıra yazılacak harfler doğrultusunda filtreleme yapan bir excel hazırlamak istiyorum.

Bunu yapmaktaki amacım 10.000 üründen oluşan bir listeden bazı ürünleri seçerek bir liste oluşturmak.Lakin ürünlerin isimleri uzun olduğu için google önerme mantığını kullanabiliriz belki diye düşündüm.Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.Gerekirse örnek bir dosya ekleyebilirim.Şimdiden teşekkürler....

dosya yok mi_?

bir de bu süzmeyi veri - doğrulama ile yapsak olur mu_?

Not : Size yardım olsun diye uyarmak istedim bilginiz olsun bu şekilde yardım almanız çok zor. ayrıca form kurallarını tekrardan okumanızı tavsiye ederim. sorularımıza örnek dosya eklemenin yardım almamızı kolaylaştıracağı yazıyor

Sayın İhsan Tank

Veri doğrulaması ile alakalı bir kaç dosya inceledim.Evet sanırım istediğim şeyi veri doğrulaması ile yapabiliriz.İncelediğim dosyada veri doğrulama aşağı açılan listeler ile veri seçebiliyoruz.Ama buradaki sıkıntı şu ki veri doğrulamada harfleri yazınca listedeki isimler önerme yapıyor ama yandaki küçük oku tıklayıp açtığınızda yazdığınız harflere göre süzme yapmıyor.Demek istediğim mesela harf girmeksizin oku tıkladığımızda listenin tamamı açılıyorsa m harfini giriş yapıp oku tıklarsak sadece m ile başlayanlar açılır listede görüntülense.Umarım anlatabildim.Örnek dosyayı ekliyorum....

Ekli dosyalar

bu bahsettiğiniz dosyayı Yurttaş hocam yapmıştı. bundaki markalara mı uygulanacak bu istediğiniz.
bir de şu var bir de makro kullanacaksınız sıralı olması gerekiyor verilerin. bir problem yaratır mı_?

Sayın İhsan TANK.ALLAH sizden razı olsun.İstediğim şey olmuş.Lakin ufak bir güncelleme yapabilirsek sevinirim.Bir de bir sorum var.Makroyu etkinleştirmediğim halde (makro güvenlik uyarısı) yolladığınız dosya çalıştı.Yapılan işlemin makro ile ilgisi yok mu ?Liste tarihi ve eksik ürün adedini eklediğim dosyaya eklerseniz çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler....

Ekli dosyalar

siz zaten yapmışsınız diğer sorularınızı ayrıntılı şekilde başka konu açarak sorunuz

Geri