• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

google gibi yazdıkca uyan kelimeleri getirmesi

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
iyi çalışmalar
giriş sayfasındaki kalem sütunununa kalem sayfasındaki bilgiler yazdıkca gelmesini istiyorum googledeki mantık yani.

bunu işlemi nasıl uygun ve daha kullanışlı güzel olursa o şekilde yapsak yardımlarınz sayesinde olacak
şimdiden emeği geçenlere teşekkür ederim

arama yaparken yazılan harfleri içeren şeklinde olursa çabuk bulma kolaylığı olacağı için bu şekilde olursa daha iyi olur.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
bu konuyu ben de merak ediyorum.

Merhabalar değerli arkadaşlar,

Arkadaşımızın açtığı konunun birçok kişinin merak edipte düşünemediği konu olduğunu düşünüyorum,
bu konuda değerli üstadların el atmasının çok yararlı olacağı düşüncesindeyim.

Herkese iyi çalışmalar,

istediğiniz gibi bi örnek çalışmam var bu aramayı hangı hücrede yapmak ıstıyorsunuz ?

Ekteki örnek işe yarar mı acaba ?

Ekli dosyalar

Sevgili SensizSoldum. Sizde örneğinizi ekleyebilir misiniz ? İncelemek isteriz.

Mahir Hocam verdiğiniz linkte güzel bir çalışma olmuş. Sağolun

Merhaba,

Arkadaşlar excelde aktif hücre içindeyken yani yazım anında çalışan bir olay yoktur. Bu sebeple başlıkta istenilen olay direkt olarak yapılamaz. Fakat Mahir beyin verdiği linkteki gibi ya da aşağıdaki linkteki gibi çalışmalarla istenilen sonuca gidilebilir.

Hücrede içinde otomatik tamamlama

şöyle sorayım o zaman:
Forumda yaptığım arama sonucunda şu kodu buldum ve kendime uyarladım:

Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
On Error Resume Next
METİN2 = TextBox1.Value
Set FC2 = Range("d3:d65000").Find(What:=METİN2)
Application.Goto Reference:=Range(FC2.Address), _
   Scroll:=False
Selection.AutoFilter Field:=4, Criteria1:="*" & TextBox1.Value & "*"
If METİN2 = "" Then
Selection.AutoFilter Field:=4
End If
End Sub

Yukardaki kodla, textbox1'e yazdıklarıma göre D sütununda yazarken arama (daha doğrusu süzme) yaptırıyorum.

Kod:
Sub aramaiptal()
'
' aramaiptal Makro
'

'
    ActiveSheet.ListObjects("Tablo2").Range.AutoFilter Field:=4
   TextBox1.Value.Clear
   End Sub

Makro kaydet yoluyla elde ettiğim yukardaki kodla da sayfada bulunan Düğme53 (ad kutusunda görünen ismi)e bastığımda süzmeyi iptal edip tüm listeyi gösteriyor.

Benim istediğim aramaiptal düğmesine bastığımda süzmenin iptal edildiği gibi textbox1'de yazanlar da silinsin. makronun sonuna textbox1.value="" gibi bazı kodlar denedim ama "object required" uyarısı veriyor ve içeriği temizlemiyor.

aramaiptal düğmesine bastığımda textbox1'de yazanların temizlenmesini nasıl sağlarım?

bütün hocalarıma ilginiz için teşekkür ederi
yapmak istediğim başka bir sayfada verilerim olacak diğer bir sayfada bir tabloda veri yazarken yazmaya başlayınca googledeki gibi benzerini hücreye yazsa ve benzerleri altına açsa googlede olduğu gibi diyelimki giirş sayfasının b sütununda iken kalem sayfasının b sütunundaki bilgileri arasa gibi

sensiz oldum bey örneğinizi ekleye bilirmisiniz
mustafa1207 bey örneğinizi çalıştıramadım
mahir bey 11. mesajınızdaki dosya hata veriyor açamadım
korhan bey verdiğniz örnek güzel ancak hücreye direk giriş yapıyor yapmasa mu mümkünmüdür
yurttaş bey verdiğiniz örnek başka amaçlı kullanmak isteyenlere göre çok güzel bir örnek
ancak benim istediğmi uuymuyor yazılanı içerenleri aramsı çok güzel bu mantıkda bunları aynı hücreye yazarken altına listelese mu mümkünmüdür bu mesajın başındada anlatmaya çalıştığım gibi kısaca googledeki gibi

şöyle sorayım o zaman:
Forumda yaptığım arama sonucunda şu kodu buldum ve kendime uyarladım:

Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
On Error Resume Next
METİN2 = TextBox1.Value
Set FC2 = Range("d3:d65000").Find(What:=METİN2)
Application.Goto Reference:=Range(FC2.Address), _
   Scroll:=False
Selection.AutoFilter Field:=4, Criteria1:="*" & TextBox1.Value & "*"
If METİN2 = "" Then
[COLOR=Red]Selection.AutoFilter 'bu şekilde de olabilir.[/COLOR]
End If
End Sub

Yusuf bey merhaba,
Kodlarınızı CommandButton'da deneyin.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Selection.AutoFilter
TextBox1.Value = ""
End Sub

hocalarım benim yapmaya çalıştığım ben bir hücreye veri yazacağım bunlar diğer bir sayfada var ancak çok fazla kalem var bunların içinden pratik bulmak için googledeki mantık çok güzel bu şekilde bir işlem yapmak istiyorum
giriş sayfasında yazılmış bir veri bulmaya çalışmıyorum giirş sayfasına veri yazmak istiyorum yazarkende buna benzerleri googldeki gibi aramasını ve bulmasını oradan seçmek istiyorum

merhaba
örnek çalışmam aşağıdaki linktedir.
c ve d sutunlarındaki verileri otomatık olarak süzer en üste getırır.
yani sutundaki verilerin ilgili harflarını yada rakamlarını gırdiğinizdeen üste getirmesini sağlar. goolede ki gibi yani...
ancak bu çalışma sistem tarafından çalışmaktadır.
eğer çalışma işinize yarıyor ise normal excell sayfasına dönüşmesi için uzman arkadaşlar destek alabilirsiniz

http://s2.dosya.tc/server8/MERiPJ/_rnek.xls.html

Son düzenleme:
Yusuf bey merhaba,
Kodlarınızı CommandButton'da deneyin.
Kod:
Selection.AutoFilter
TextBox1.Value = ""
End Sub

Teşekkürler. Yalnız ben tüm alanlarda değil de sadece D sütununda süzme yaptırdığım için sizin kodla benim makro kodunu birleştirip şu hale getirdim:

Kod:
ActiveSheet.ListObjects("Tablo2").Range.AutoFilter Field:=4
TextBox1.Value = ""
End Sub

Geri