• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Google gibi arama yapmak ve veriyi değiştirerek aktarmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kontto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 ve 2013 kullanıyorum
verisiyon türkçe
Arkadaşlar sizden istediğim yardım. Birinci satıra yukarıdada görüldüğü gibi iki adet arama penceresi, ekleyerek, "veri" sayfasında bulunan verilerden C ve D sütunana göre arama yaparak bulduğu veriye baraya getirmesi olacak. Bulup getirdikten sonra E sütununda yer alan "depo" yazısını "Sakarya" yazarak değiştirdiğim zaman "veri " sayfasında sadece "depo" yazan yeri "sakarya" yazarak değiştirecek, diğer verileri değiştirmeyecek, biraz karışık gibi oldu ama bu sitede Allah nazardan korusun çok güzel kod bilen arkadaşlar var yardım edebileceklerine inanarak gönderiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Örnek dosya aşağıda.

Ekli dosyalar

Yardım edecek kimse yok mu?

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba Korhan hocam,
Örnek dosyadaki kodlar çalışmıyor.!
Bir bakabilirmisiniz.
Teşekkür ederim.

Kemal Bey,

İlk olarak arama kutularından istediğiniz veriyi arayıp buldurun. Sonra YERİ bölümünün altındaki hücreye yeni veriyi girin. Girdiğiniz yeni veri diğer sayfada ilgili satırda güncellenmektedir. Dosya bu şekilde çalışmaktadır.

Problem yok.
Ben arama motoru gibi harfleri yazdıkça verilerin gelmesi gerektiğini düşünmüştüm.
Selametle kalınız

Korhan hocam emeğinize sağlık ancak, tam adı veya tam seri noyu girince malzeme geliyor, benim istediğim. Malzemenin tam adını yazmak yerine bir kaç harfini yazınca o isimde yer alan malzemelerin ana sayfaya gelmesi, Örnek "kle" yazınca "klavye" lerin ana sayfaya gelmesi ve gelen klavyelerden hangisinin yerini değiştireceksem yani E sütunundaki yeri kısmında ki illerden veya depo dan hangisi değiştireceksem veri sayfasında o yerin değişmesi, bu şekilde olursa çok sevinirim.

Arama işlemi aşağıdakilerden hangi kritere göre olsun?

"İLE BAŞLAR"
"İÇERİR"

#3 Nolu mesajımda ki dosyayı güncelledim. Tekrar deneyiniz.

Arama işlemi "İÇERİR" mantığı ile yapılmaktadır.

Emeğinize sağlık çok teşekkür ederim.

Geri