• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

gönderilen olmuşsa, gelenlerden düşsün.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
herkese Hayırlı akşamlar,

elimizde bi gelen stok listesi var, ve bu listeden belirli sayıda kumaş gönderilecektir. bu gönderim top numarası üzerinden olacağı için, ben 8 adet top numarasını gönderilenler sayfasına kopyala yapıştır mantığı ile işledim. yani tek tek yazmayabilirim. listeler çok uzun olacağı için. bu gönderilenlere yazılan top numaraları gelenler sayfasında mevcut ise, gelenler sayfasından o satırın silinmesini istıyorum. buton falan olmadan.

örnek dosyada gelenler sayfasında kırmızı renkle belirtim, silinecek satırları.

bunu nasıl kodlayabiliriz. sayın arkadaşlar hocalarım. hepınızıden yardım beklıyorum..

iyi çalışmalar dilerim.

saygıyla

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki kodları "GÖNDERİLENLER" sayfasının kod bölümüne kopyalayıp deneyiniz.

TopNo yazıldığı an devreye girer.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

On Error GoTo Son
    If Intersect(Target, [B:B]) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target.Row < 3 Then Exit Sub
    If Target.Value = "" Then Exit Sub

Dim Gel As Worksheet, _
        c   As Range, _
        eh  As String

Set Gel = Sheets("GELENLER")

Set c = Gel.Range("B:B").Find(Target.Value, LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole)
    If Not c Is Nothing Then
        eh = MsgBox(Target.Value & " Nolu Top " & c.Row & ". Sırada Bulundu, Silmemi İster Misiniz?", vbYesNo)
        If eh = vbYes Then Gel.Rows(c.Row).Delete
    End If
Son:

End Sub

necdet bey tşk ederim elinize sağlık ancak ben bi eklemeye tek tek top numarası eklemiyorum sayılar değişebiliyor. belirli rakamlar değil. bunlar. onlarca rakamlar olabiliyor. değişken yani..
buna nasıl bi çözum yapabiliriz .

necdet bey tşk ederim elinize sağlık ancak ben bi eklemeye tek tek top numarası eklemiyorum sayılar değişebiliyor. belirli rakamlar değil. bunlar. onlarca rakamlar olabiliyor. değişken yani..
buna nasıl bi çözum yapabiliriz .

Buton istemiyorum dediniz, o yüzden böyle düşündüm.

Tüm gönderilenleri oku şekline çevirmek gerek kodları.

böyle düşünmeniz çok güzel. tşk ederım ılgınıze ama ben bırden fazla top numarası ekleyeceğimden tek tek girmek zorunda kalmam gerekiyor. botun yada uyarı gelmesede olr. ama sağlam çalışması öenmli.

yeterki birden fazla top numarası eklendığınde de otomatık gelenlerden silsin. butonsuz uyarısız :)

günaydın hayırlı sabahlar,
necdet bey tşk ederim elinize sağlık. sonundaçalışma sayfamın bir sayfası daha bitii. çok tşk ederim çok sağolun. iyi çalışmalar dilerim
saygıyla.

Geri