• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Gmail rehberi için cvs dosyası Hazırlama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ynmcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
gmail rehberine aktarmak için excel dosyasında hazırlanmış rehberi cvs ye çeviren küçük bir program yapmaya çalıştım.
Ben 64 bit Windows-7, offic 2010 kullanmaktayım. Bu programı yaklaşık olarak 3 aydan beri bir çok kez kullandım mausun sağ tuşu hariç (onun için program içinde bir çözüm koydum) bir sorun çıkmadı. Diğer Windows ve offic lerde denemedim.
Aşağıdaki açıklamayı okuyun.

-Bu programa sıfırdan veri girip telefon rehberi oluşturabilirsiniz.
-Elinizde bulunan excelde hazırlanmış telefon rehberinizi bu programdaki uygun sütunlara aktarıp düzenleyebilirsiniz.
-“A” Sütununa yapıştırdığınız Ad Soyadlar bitişik ise “Ad Soyad ayır” butonuyla ayırabilirsiniz.
-Telefon numaralarını “telefon fomatını düzenle butonuyla” Gmail. Rehberinin Formatına dönüştüre bilirsiniz.
-Hücrelerdeki istenmeyen boşlukları sütunu aktif edip “Boşlukları al” butonuyla alabilirsiniz.
-Rehberiniz tamamlandıktan sonra dosyanızı Gmail rehbere aktarmak için gerekli olan Cvs dosyasına çevirip masa üstüne kaydedebilirsini. Bu işlem bilgisayarınızın durumuna ve listenizi uzunluğuna bağlı olarak 1, 2 dakka sürmektedir.
-Bazen excelde mausun sağ tuşu çalışmıyor olabilir. Bu durumlar için ayrıca buton konmuştur.
İnşallah yararlı olur.

Ekli dosyalar

Geri