• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Gizli Olan Sayfalar Listbox'a Alınmasın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ahmedummu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
A

ahmedummu

Misafir
Merhaba arkadaşlar.

Ekteki dosyada Sayfa1 gizli ve gizli sayfanın listbox'ta listelenmesini istemiyorum. Nasıl yapabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Mevcut kodu aşağıdaki şekilde değiştiriniz:
Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
Sheets("sayfa1").Visible = False
For Each sh In ActiveWorkbook.Worksheets
    [COLOR="Red"][B]If sh.Visible = True Then[/B][/COLOR]
        ListBox1.AddItem sh.Name
   [COLOR="Red"][B] End If[/B][/COLOR]
   Next
End Sub

Sayın antonio çok teşekkür ederim.

Bir soru daha sormak istiyorum. Daha doğrusu yeni farkettim dosyamda bir sorun daha var. Form2 de bulunan textbox2 deki değeri isim vererek "MİNA ÇETİN" sayfasını copya olarak ekliyor. Yani MİNA ÇETİN sayfası benim şablon sayfam. Sayfa ekleneceği zaman bu sayfaya form2 textbox2 deki değeri isim verip ekleyecek.

Sayfayı eklerken en sondaki sayfayı silip yeni sayfayı ekliyor. Belki de ismini değiştiriyor bilmiyorum ama her sayfa eklendiğinde ensondaki sayfa gidiyor, yeni açtığım sayfa geliyor. Ayrıca MİNA ÇETİN2 adında bir sayfa daha ekliyor. Yeni sayfalar ekledikçe MİNA ÇETİN2, MİNA ÇETİN3 diye gidiyor. Orjinal dosyamı ekliyorum. Bir bakabilir misiniz.

Ekli dosyalar

Anladığım kadarıyla şablon sayfa olarak gizli bir sayfa oluşturmuşsunuz, bu sayfadan yeni isimle çoğaltma yapıyorsunuz. Sayfanın gizli kalması listede görünmemesi lazım. Bu durumda UserForm2 de bulunan "Yeni kayıt ekle" butonuna ait kodları düzenlemek gerekli. Doğru anladıysam, dosyanızda "Yeni Kayıt Ekle" butonu ile ilgili düzeltmeleri yaptım. Dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

Rica ederim.

Geri