• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

gizlenen satırı toplama dahil etmemek..

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
sevgili arkadaşlar..! selamlar..

Alt alta yazılı bulunan birkaç rakamın devamına toplamı alınmış olsun, rakamın yazılı bulunduğu her hangi bir satır gizlendiğinde toplam formülüne dahil edilmesin.

Bunun için nasıl bir yol önerebilirsiniz..sanırım ki makrolu çözüm gerekiyor..

Merhaba.
Aşağıdaki kodlar gizli olmayan satırlardaki a sütununda bulunan hücreleri topluyor.:cool:
Kod:
Sub toplam()
For i = 1 To Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
    If Rows(i).Hidden = False And IsNumeric(Cells(i, "A").Value) Then
        topla = topla + Cells(i, "A").Value
    End If
Next i
MsgBox "TOPLAM : " & topla
End Sub

sn.Orion2

kodlarınız güzel çalıştı, teşekkür ediyorum, bu toplama işlemini belli bir aralıkta; örneğin, C7:C11 aralığında buton kullanmadan; ilgili sayfanın kod sayfasına uyarlayabilirsek benim için daha pratik olacak.. Yani satır gizlendiğinde C12 hücresindeki toplama formülü de sadece görünen değerleri toplayacak..

sn.Orion2

kodlarınız güzel çalıştı, teşekkür ediyorum, bu toplama işlemini belli bir aralıkta; örneğin, C7:C11 aralığında buton kullanmadan; ilgili sayfanın kod sayfasına uyarlayabilirsek benim için daha pratik olacak.. Yani satır gizlendiğinde C12 hücresindeki toplama formülü de sadece görünen değerleri toplayacak..
Merhaba.
Aşağıdaki kodları çalışma sayfasının kod bölümüne yapıştırınız.Kod'un çalışabilmesi için satırı gizledikten sonra veya gizlemeyi kaldırdıktan sonra herhangi bir hücreyi seçmeniz gerekecektir.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Dim veri As Range, toplam As Double
For Each veri In [C7:C11]
    If Rows(veri.Row).Hidden = False And IsNumeric(veri.Value) Then
        toplam = toplam + veri.Value
    End If
Next
Range("A1").Value = toplam
Range("A1").NumberFormat = "#,##0.00"
End Sub

sayın orion2..hocam teşekkür ediyorum, harika olmuş..eline sağlık
hayırlı çalışmalar ve iyi akşamlar diliyorum.

Alternatif,

Sonucu görmek istediğiniz hücreye aşağıdaki fonksiyonu yazınız.

Kod:
=SUBTOTAL(109;C7:C11)
=ALTTOPLAM(109;C7:C11)

Sayın Orion1 elinize sağlık fakat bir sorun olucak başka bir sheette çalıştırınca rakamlar bozuluyor neden olabilir ? örn. A sheetinde toplamları alıyorum C sheetindeki verilerin toplamını alınca B shetindeki toplam değerler değişmektedir çözümü varmıdır ?

Geri