• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Gizle Göster Butonunu Renklendirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
Herkeze iyi akşamlar,
Dosyada iki adet buton var.Butona her tıklandığında ilgili sutunu gizliyor/gösteriyor.Benim yapmak istediğim,butonun bağlı olduğu sutun gizlendiğinde buton kırmızı olarak renklensin,yine bağlı olduğu sutun gösterildiği zaman başka bir renkle(mavi olabilir)renklensin.Bu şekilde yapılmasına imkan varmıdır acaba?

http://www.dosya.tc/server11/t93pic/Gizle-Goster.xls.html

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selamlar,
Aç-kapa tarzı işlemler için ToggleButton kullanabilirsiniz. Böylelikle fazladan kod yazmak zorunda kalmazsınız. Ben bir örnek ekledim. Siz üzerinde oynayarak daha güzel sonuçlar alabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba,
ToggleButton örneği hazırlarken Sn. leumruk çözümü paylaşmış biraz geç kalmışım :) . Dosya indirme yetkim olmadığı için ekli dosyaya bakamıyorum ama alternatif olarak bu şekilde de yapabilirsiniz diyeyim :) .
Kod:
Private Sub ToggleButton1_Click()
If ToggleButton1.Value = False Then
ToggleButton1.BackColor = vbBlue
[a:a].EntireColumn.Hidden = False
ToggleButton1.Caption = "Gizle"
Else
ToggleButton1.BackColor = vbRed
[a:a].EntireColumn.Hidden = True
ToggleButton1.Caption = "Göster"
End If
End Sub
Not: Sadece A sütunu içindir.

Son düzenleme:
öncelikle cevap için teşekkürler.ToggleButton, benim eklediğim düğmelere göre daha işlevsel görünüyor.Excel 2002'de ToggleButton ekleyebiliyormuyuz? Ben bulamadım.

Merhaba,
Çalışma sayfanıza CommandButton ekleyiniz, Buton özelliklerinden Caption (Başlık) kısmına Gizle yazınız ve bu kodları kullanınız.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
If CommandButton1.Caption = "Gizle" Then
CommandButton1.BackColor = vbRed
[a:a].EntireColumn.Hidden = True
CommandButton1.Caption = "Göster"
ElseIf CommandButton1.Caption = "Göster" Then
CommandButton1.BackColor = vbBlue
[a:a].EntireColumn.Hidden = False
CommandButton1.Caption = "Gizle"
End If
End Sub
Biraz deneme ve araştırma ile ToggleButton kullanmadan oldu. :)

Merhaba,
Paylaştığım kodu ekteki dosyaya ekledim.

Bu kodlar için Butonu,
Form Denetimlerinden değil de ActiveX Denetimlerinden eklemelisiniz.

Ekli dosyalar

hocam verdiğiniz kod çok güzel çalışıyor.Fakat butonu ekleyemedim. "ActiveX Denetimlerinden eklemelisiniz" burasını anlayamadım hocam.

@faye_efsane
Hocam çok teşekkür ederim verdiğiniz linkten CommandButton eklemeyi öğrendim.Ayrıca herkeze teşekkürler.

Merhaba, rica ederim. Paylaşım yapan herkese bende teşekkür ederim :) hep birlikte öğreniyoruz.

Geri