• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

git ve aç

Excel Vers. ve Dili
2007
arkadaşlar sayfa birde butona tıkladığımda a1 hücresinde yazan isim sayfa 2 de ad olarak tanımlı ve orda başlık olarak bulunmakta ben butana bastıgımda beni sayfa 2 deki o başlığa direk götrürecek sayfa birde a1 kanka yazıyor diyelim sayfa 2 de de kanka c100 de yazıyor ben butona basınca sayfa 2 c100 e direk gidicem sekilde bir makro lazım

Köprü yöntemiyle bu işi halledebilirsiniz.

köprüyle farklı sayfalarda olunca oluyor ama aynı sayfadakı farklı hücreleri getirmesini istiyorum

paradoks var sanirim anlatiminizda ben anlayamadim isterseniz dosya ekleyin yahut bir mesajla daha toplarlamanizi rica ediyorum..

sayfa 1 a1 hücresinde exel yazıyor ve sayfa 2 de b 1000 hücresinde exel yazmakta ben sayfa 1 de exel yazınca butona bascam ve sayfa 2 b 1000 hücresi açılacak yada sayfa 1 a1 hücresinde web yazınca sayfa 2 de b100 hücresinde web yazan hücre açıcak yani sayfa 1 a1 de ne yazıyorsa beni sayfa 2 deki o yazı metin başlığına götürecek

arkadaşlar sayfa birde butona tıkladığımda a1 hücresinde yazan isim sayfa 2 de ad olarak tanımlı ve orda başlık olarak bulunmakta ben butana bastıgımda beni sayfa 2 deki o başlığa direk götrürecek sayfa birde a1 kanka yazıyor diyelim sayfa 2 de de kanka c100 de yazıyor ben butona basınca sayfa 2 c100 e direk gidicem sekilde bir makro lazım

bu kdu denermisiniz

Kod:
Sub bul()
ad = Worksheets("Sayfa1").Cells(1, 1).Value
Set d = Worksheets("Sayfa2").Cells.Find(ad, LookIn:=xlValues)
If Not d Is Nothing Then
firstAddress = d.Address
Do
Worksheets("Sayfa2").Select
d.Select
Set d = Worksheets("Sayfa2").Cells.FindNext(d)
Loop While Not d Is Nothing And d.Address <> firstAddress
End If
End Sub

Acilll

Bununla bir türlü beceremedim nasıl çalıştını anlatırmısınız

Geri