• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Girişte şifre sorma

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
Arkadaşlar merhaba.
Exceli ilk açtığımda şifre sorsun istiyorum.(Her dosyayı değil ama sadece exceli ilk açtığımda.eğer exceli kapatır ve çıkarsam girişte tekrar sorsun) bu isteğimle buradan security uzmanım ilgilendi ve bana bir video gösterisi yollayarak login ekranı ve user form form oluşturmayı öğretti.Fakat ekteki dosyamda da görüleceği üzere ,bir yere getirdim ve bundan sonra işin içinden çıkamadım.
Kullanıcı adını ve şifreyi kendi isteğime göre nasıl dolduracağız.Ve bu dosyanın exceli ilk açtığımızda çalışmasını nasıl sağlayacağız? bu konularda bana yardımcı olacak üstadların yardımlarını bekliyorum..(Adım adım anlatırsanız çok makbule geçer..Malum bizler yaşlı insanlarız,kafamız o kadar iyi çalışmıyor :))

Ekli dosyalar

Cem Yılmaz arkadaşım..Yardımlarınız için nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayın manisali_mdr,
Eğer sadece dosya açılışında şifre sormasını istiyorsanız excelin kendi şifreleme seçeneğini kullanmanızı öneririm. Makro ile hazırlanmış şifrelemeler sadece makrolar etkinken geçerlidir. Excelin kendi şifrelemesi ise her durumda geçerliliğini korur. Denemenizi öneririm.
ARAÇLAR>SEÇENEKLER>GÜVENLİK Açılış Şifresi

leumruk arkadaşım..öncelikle ilgine teşekkür ediyorum..sizin yöntem de çok iyi ama her dosya için ayrı ayrı uğraşmak istemiyorum..benim isteğim şu : sabah işyerime geldim.pcmi açtım.exceli açtığımda sadece ilk açışımda şifre sorsun..login sayfası çok iyi ama konuyu kavrayamadığım ekteki dosyaya kadar ilerletebildim..

Girişte şifre sorm(dosyamın son hali)

Üstadlarım tekrar merhaba..Excele ilk girişte şifde sormasını sağlayabilecek user formu (yine buradaki üstadlarımın sayesinde) hazırlayıp ekteki dosya haline kadar getirebildim..Bundan sonra;
* Kullanıcı adı ve şifremi nasıl ekyebilirim (bunların kodu )
* TAMAM ve ÇIKIŞ butonlarının görev görür hale getirilmesini nasıl
sağlayabilirim.?
*Bunlar hazırlandıktan sonra bu dosyamın exceli her açışımda (ilk kez) aktif hale gelip,kullanıcı adı ve şifre sormasını nasıl sağlayabilirim?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Ekli dosyalar

Merhaba,
Verdiğinizden farklı bir kodlama ile bir dosya hazırladım. 5 adet kullanıcı adı ve şifresi var. Siz kendinize göre çoğaltıp azaltabilirsiniz. Kullanıcı adlarını ve şifrelerini kırmızı ile belirttim. Her kullanıcı adının şifresi kendi sırasına denk geliyor. Buna dikkat edin. Örneğin TARIK'ın şifresi 43215678
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
K_Adi = Array[COLOR="DarkRed"]("AHMET", "ŞERİFE", "TARIK", "HATİCE", "MEHMET")[/COLOR]
Sifre = Array[COLOR="darkred"]("12345678", "87654321", "43215678", "56781234", "87651234")[/COLOR]
For x = LBound(K_Adi) To UBound(K_Adi)
If TextBox1.Text = K_Adi(x) And TextBox2.Text = Sifre(x) Then
Unload Me
MsgBox "Girişiniz onaylandı.", vbInformation, "ONAY"
Exit Sub: End If
Next
Unload Me
MsgBox "Hatalı giriş yaptınız.", vbCritical, "BİLGİ HATASI"
ThisWorkbook.Close False
End Sub

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sn leumruk vermiş oldugunuz örnek için teşekkür ederim.Yanlız eklemiş oldugunuz dosyada kullanıccı adı ve şifreyi girdikten sonra girişiniz onaylandı diyor.Yanlız o sorgu ekranı kaybolmuyor.Tekrar kontrol etmeniz mümkünmü acaba..

sn leumruk vermiş oldugunuz örnek için teşekkür ederim.Yanlız eklemiş oldugunuz dosyada kullanıccı adı ve şifreyi girdikten sonra girişiniz onaylandı diyor.Yanlız o sorgu ekranı kaybolmuyor.Tekrar kontrol etmeniz mümkünmü acaba..
Dosyayı güncelledim. Yeniden deneyebilirsiniz.

denedim ama bu seferde sorgu ekranı kayboluyor excell de sayfa açılmıyor.Yani yazmış oldugunuz kod sayfasına giremiyorum.

Dosyayı güncelledim. Bu defa denedim.:) (9 nolu mesaj)

Hocam çok teşekkür ederim..Benim asıl sormak istediğim bundan sonra başlıyor..Ben bu dosyayı nereye eklemeliyim ki her exceli açışta bu dosya açılsın?

Hocam çok teşekkür ederim..Benim asıl sormak istediğim bundan sonra başlıyor..Ben bu dosyayı nereye eklemeliyim ki her exceli açışta bu dosya açılsın?
Dosyayı
Kod:
C:\Program Files\Microsoft Office\Office11
adresindeki XLSTART klasörüne kopyalayın.

İşte bu kadar leumruk hocam..ilgine,bilgine,emeğine,en önemlisi YÜREĞİNE sağlık diyorum..çok çok teşekkürler

şifre kısmında yazdıgımız yazı ***** şeklinde görülebilirmi.

Geri