• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Girilen sayıyı Belirtilen sayılara bölme

Sayın Çıtır merhaba,

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.Excel varsa imkansızlar değişebilir.

Tebrikler Sayın @kuvari .

Bir hususu fark ettim;
hedef sayı olarak 3.513 kullanıldığında formülün sonucu 1 ve 182 (hedef sonuca ulaşma bakımından sorun yok elbette)
ancak çözüm için bir de (100,5 x 26) + (18,75 x 48) = 3.513 seçeneği var (20 numaralı cevapta verdiğim makronun sonucudur).

Son düzenleme:
Ömer bey iyi akşamlar,

Konuyu açanın talebi ile 10. mesajda'ki formülü 17. no'lu mesaj'ta revize ettim, sanırım görmediniz.

Son düzenleme:
Makro ile alternatif çözüm.

Kod:
Sub hesapla()

x = Int([A3] / [B1])

Do
x = x - 1
deg = ([A3] - ([B1] * x)) / 18.75
Loop While (deg / Int(deg)) <> 1

[B4] = x
[C4] = deg

End Sub

Merhaba.

Makro ile çözüme alternatif olsun.
Rich (BB code):
Sub HESAPLA_BUL()
b = WorksheetFunction.Max([B1:C1]): k = WorksheetFunction.Min([B1:C1])
tam = Int([A3] / b) + 1
For kk = tam To 1 Step -1
    tam = tam - 1: kkk = ([A3] - b * tam) / k
    If Int(kkk) = kkk Then Exit For
Next
If tam = 0 And Int(kkk) <> kkk Then
    MsgBox "Verilen sayılara göre SONUÇ YOK"
Else
    MsgBox "-- Büyük sayıdan " & tam & " adet," & vbLf & _
        "-- Küçük sayıdan " & kkk & " adet" & vbLf & vbLf & vsLf & _
        Format([A3], "#,##0.00") & " = ( " & b & " x " & tam & " ) + ( " & k & " x " & kkk & " )"
End If
End Sub
emeği geçen herkese teşekkürler. en doğru ve net sonuçları bu makro ile aldım. Allah razı olsun hepinizden.

Merhaba,

17 no'lu mesajda paylaştığım formülü denediniz mi?

Kod:
=EĞER(SÜTUN()=2;MAK((DÇARP(--((($B$2*SATIR($1:$1000))+DEVRİK_DÖNÜŞÜM($C$2*SATIR($1:$1000)))=$A$4);SATIR($1:$1000)^0))*SATIR($1:$1000));($A$4-(A$4*$B$2))/$C$2)

Merhaba,

17 no'lu mesajda paylaştığım formülü denediniz mi?

Kod:
=EĞER(SÜTUN()=2;MAK((DÇARP(--((($B$2*SATIR($1:$1000))+DEVRİK_DÖNÜŞÜM($C$2*SATIR($1:$1000)))=$A$4);SATIR($1:$1000)^0))*SATIR($1:$1000));($A$4-(A$4*$B$2))/$C$2)
denedim üstad. hata aldım. belki ben de uyarlayamamış olabilirim. Birşey diyemem. Teşekkürler emeğine sağlık.

denedim üstad. hata aldım. belki ben de uyarlayamamış olabilirim. Birşey diyemem. Teşekkürler emeğine sağlık.

Dizi formüllerini CTRL+SHIFT+ENTER ile kapatmak gerekir.Formülün başına ve sonuna süslü parantez { } gelir.
Formülü sizin eklediğiniz dosyaya göre hazırladım.Denediğiniz dosya'da muhtemelen eklediğiniz dosya'da bulunan 1. boş satırı sildiniz.
Sağlık olsun bunları ilerde foruma danışırsanız bilgi olarak yazmak istedim.

Sayın @kuvari 'nin verdiği formül ve makro kod elbette tam olarak doğru ve benim verdiğim makro kod ile aynı sonucu üretiyor.
Dün cevap yazarken bir önceki formülü deneyerek 1 seçeneğine ilişkin not yazmış idim.

Sayın @kuvari 'nin verdiği formülün, çok güzel düşünüldüğünü ve tasarlandığını tekrar belirterek bir kez daha tebrik etmek istedim.

Sayın @cevherim anlaşılan o ki; formülü dizi formülüne dönüştürmüyor (CTRL+SHIFT+ENTER ile formül uygulaması).
.

Geri