• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Girilen ebatlara göre diğer sayfada hesaplama

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba arkadaşlar ekte yüklediğim excel dosyasındaki yuvarlak hacimdeki verileri yuvarlak ölçü sayfasına formüllemek istiyorum.Şöyle olacak yuvarlak ölçüde çap ve boy kısmını girdiğimde yuvarlak hacimdeki hacim tablosuna göre adetle çarparak otomatik atabilecek bir formül var mıdır ? Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar ekte yüklediğim excel dosyasındaki yuvarlak hacimdeki verileri yuvarlak ölçü sayfasına formüllemek istiyorum.Şöyle olacak yuvarlak ölçüde çap ve boy kısmını girdiğimde yuvarlak hacimdeki hacim tablosuna göre adetle çarparak otomatik atabilecek bir formül var mıdır ? Şimdiden teşekkür ederim.
Kod:
=İNDİS('Yuvarlak Hacim'!$A$2:$V$50;KAÇINCI(A8;'Yuvarlak Hacim'!$A$2:$A$50;0);KAÇINCI(C8;'Yuvarlak Hacim'!$A$2:$V$2;0))*B8

formülü kopyalayarak yapıştırdım.Ancak hata veriyor...

Tşk derim araya bir sayfa eklemişsiniz bende o yüzden hata verdi.Yalnız bir şey sormak istiyorum.Bazılarında hatalımı yazıyor anlamadım.Örnek verecek olursam 2,50 boy ve 23 çap adet olarak ta 33 girdim.Formülle sonuç 3,426 çıkıyor.Elle çarpıma göre 2,50 boylu 23 çaplı tomruk hacmi tabloda 104 bunuda 33 ile çarptığımda 3,432 çıkarak 6 sayı farklı çıktı bunun sebebi ne olabilir ?

Düzeldi formülü aşağıya kopyalamamışım çok teşekkür ederim elinize sağlık..

değerlerinizi bir daha kontrol edin.
bende sonuç doğru çıkıyor.
birkaç eksiği de değiştirdim.
allta sayfa toplamınız da hatalı idi.
dosyayı tekrar indirin.

Ekli dosyalar

arkadaşlar acilen lağzım " a1 ile a5 hücreleri arasında dolu olanı al diyecem ama diyemedim" yardımcı olursanız sevinirim. lütfen acil lağzım.

Geri