• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Girilen Döviz tutarlarını Usd ye çevirme

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KuTuKa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KuTuKa

Altın Üye
Katılım
10 Mart 2005
Mesajlar
748
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Pr. Pl 2021 - 64 bit Türkçe
Merhabalar


Burada formülü yazdım ama döviz kurları aylık olarak tek rakam gelirse bu formülü nasıl revize edebilirim .

d2 hücresine bak usd ise I2 hücresine getir
D2 hücresi Eur ise usd olarak I2 ye gelmesi gerekir h2 hücresini veri doğrulama da c2 ye böler
D2 hücresi GBP ise usd olarak I2 ye gelmesi gerekir h2 hücresini veri doğrulama da d2 ye böler
D2 hücresi TRL ise usd olarak I2 ye gelmesi gerekir. h2 hücresini veri doğrulama da b2 ye böler

Günlük olarak olursa bu formül USD ye çeviriyor =EĞER(D2="TRL";H2/DÜŞEYARA(A2;'Veri Doğrulama'!A:B;2;0);EĞER(D2="EUR";H2/DÜŞEYARA(A2;'Veri Doğrulama'!A:C;3;0);EĞER(D2="GBP";H2/DÜŞEYARA(A2;'Veri Doğrulama'!A:D;4;0);E2)))

Burada formülü yazdım ama döviz kurları aylık olarak tek rakam ORTALAMA OLARAK verilecek bu formülü aylık olarak nasıl nasıl revize edebilirim

249065

Şöyle düşündüm EĞER(AY(A2)=1;'Veri Doğrulama sayfasına gidip şöyle bir formül yazdım olmadı

=EĞER(VE(D2="TRL";AY(A2)=1); DÜŞEYARA(A2;'Veri Doğrulama'!A:B;2;0)*H2;EĞER(VE(D2="TRL";AY(A2)=2); DÜŞEYARA(A2;'Veri Doğrulama'!A:B;2;0)*H2;EĞER(VE(D2="TRL";AY(A2)=3); DÜŞEYARA(A2;'Veri Doğrulama'!A:B;2;0)*H2;EĞER(VE(D2="TRL";AY(A2)=4); DÜŞEYARA(A2;'Veri Doğrulama'!A:B;2;0)*H2;EĞER(VE(D2="TRL";AY(A2)=5); DÜŞEYARA(A2;'Veri Doğrulama'!A:B;2;0)*H2;EĞER(VE(D2="TRL";AY(A2)=6); DÜŞEYARA(A2;'Veri Doğrulama'!A:B;2;0)*H2;EĞER(VE(D2="TRL";AY(A2)=7); DÜŞEYARA(A2;'Veri Doğrulama'!A:B;2;0)*H2;EĞER(VE(D2="TRL";AY(A2)=8); DÜŞEYARA(A2;'Veri Doğrulama'!A:B;2;0)*H2;EĞER(VE(D2="TRL";AY(A2)=9); DÜŞEYARA(A2;'Veri Doğrulama'!A:B;2;0)*H2;EĞER(VE(D2="TRL";AY(A2)=10); DÜŞEYARA(A2;'Veri Doğrulama'!A:B;2;0)*H2;EĞER(VE(D2="TRL";AY(A2)=11); DÜŞEYARA(A2;'Veri Doğrulama'!A:B;2;0)*H2;EĞER(VE(D2="TRL";AY(A2)=12); DÜŞEYARA(A2;'Veri Doğrulama'!A:B;2;0)*H2; E2))))))))))))

Eklediğim dosya da I2 sütununda formül bulunmakta bu gün ile takip ediyor kurları aylık olur ise nasıl güncelleyeceğim?

Teşekkürler
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Aylık ortalama tek döviz kurunu fatura gününde doğru güncelleyemezsinizki? Tek rakam ise yaptığınız günlük tablonun hiç bir esprisi kalmaz. Zaten tek rakam bütün faturalara aynı rakamı uygulayacaksınız. Yada başka bir şey anlatmaya çalışıyorsunuz.
 
Ortalama bir değer verilecek aylık usd Euro gbp ama formülün içinden çıkamadım
 
Tam olarak ne yapacaksınız? Sorun şu ortalama kur size ay sonu veriliyorsa ay içindeki faturaları hangi kura göre keseceksiniz? Ortlama kur sonuc kur farkı oluşacak? Döviz hesabı tutuyorsanız sıkıntı büyük. Dövize çevirmeniz zorunlulukmu? Yoksa ay sonu tutarın ortalama verilmesi firmanız için yeterli ise bu günlük kurlarla uğraşmanıza gerek yok. Bu saatte evde ayaklarınız uzatıp ,çayınızı içip, rahatınız bakın.
 
Dosyanızda kurların listelendiği sayfada bazı düzenlemeler yaptım. Bu yapıya uygun bir liste hazırlarsanız ekteki dosya işinize yarayacaktır. K1 hücresinde para birimi seçip çevirim yapabilirsiniz. Kontrol edin mantık hatası varsa düzenleme yapabiliriz.
 

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan Bey Çok Teşekkür ederim. Bende yeni bir ufuk açtınız.

Ben tabloma ekledim burada sizden küçük bir uyarlama isteyeceğim. Kontrol edebilir misiniz. (sizin formülü ben O4 hücresine ekledim boş ise boş kalsın dedim ama bu çalışır mı )
Sizin çalışmanızı kendi Excelime ekledim.
Kurlar sayfasında sizin koymuş olduğunuz Bir önceki Excel de ( veri doğrulama ) sayfası var.
Rapor kısmında ben belirlediğim günlere göre bütçe yi alabiliyorum.
İstediğim Veri girişi sayfasında P3 hücresinde Döviz i seçtim , EUR seçtim depatman bütçesi USD olarak verilse de ( kurlar sayfası aylık girilecek ve diyelim ki şubat ayı olacak ocak ve şubatı toplayıp ay sayısına bölecek ortalama bir değer ile bütçeyi Eur a çevirecek ) veya P3 de seçilen dövize bu şekilde tüm tutarlarda bütçeyi ve harcananı görebileceğiz.

Ayrıca Rapor kısmına önerebileceğiniz bir grafik türü var veya bu da olsun dediğiniz bir alan var ise örneklerden bakabilirim.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri
Üst