• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Girilen Değerlere Göre Otomatik Süzülen Liste Makro Kodu

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba,
Yapmak istediğim şey şu;

Ben bir hücreye bir kelimeyi girmeye başladığımda, bir sütunda alt alta içinde kelimeler yazılmış olan hücrelerden içlerinde benim yazdığım karakterleri barındıranların otomatik olarak süzülmesini istiyorum.
(Örneğin muhasebe programların da vardır bu özellik siz bir hesabın bazı karakterlerini girmeye başladığınızda açılan bir pencere girdiğiniz karakterlere göre giderek daralır.)

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Merhaba,
Yapmak istediğim şey şu;

Ben bir hücreye bir kelimeyi girmeye başladığımda, bir sütunda alt alta içinde kelimeler yazılmış olan hücrelerden içlerinde benim yazdığım karakterleri barındıranların otomatik olarak süzülmesini istiyorum.
(Örneğin muhasebe programların da vardır bu özellik siz bir hesabın bazı karakterlerini girmeye başladığınızda açılan bir pencere girdiğiniz karakterlere göre giderek daralır.)

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Hücrenin change olayı yok.Ancak yazım bitikten sonra hücreden çıkarken yapaılabilir.
Ama sayfaya bir textbox koyarsanız ve verinizi textboxa yazarsanız uygun kodları yazarak bu dediğiniz çok kolay bir şekilde yapılır.:cool:

iste doya ekte ... use formda adi yazan yer dedigim gibi siralaniyor ama ben soyadini da yazmak istiyorum.. bazen soyadi da lazim oluyor ....

Ekli dosyalar

Siz listboxta listelenmesinimi istiyorsunuz,sayfada süzülmesinimi istiyorsunuz.
Eğer süz kullanıp verileri listboxa almak istiyorsanız süzülen verileri başka bir sayfaya atıp oradan rowsource metodu ile verileri alabilirseniz.Bunu istemiyorsanız verileri süzzmeden find komutunu kullanarak listboxa alabiliriz.:cool:

Şimdi çıkıyorum.2-3 saat yokum.Gelince bakarım.:cool:

Veri Girildikçe Otomatik Süzülen Liste Örnek Excel Dosyası

Merhaba

Yazılan karakterlere göre olduğu yerde otomatik olarak süzülen liste ile ilgili örnek excel dosyasını gönderiyorum. İstenen şu ;
Siz değerleri girdikçe aynı anda liste süzülmeye başlayacak.
winamp programında şarkı listesinden şarkı arama yaptıysanız bilirsiniz siz aradığınız şarkının içindeki karakterleri yazdıkça şarkı listesi anında süzülmeye başlar. Bunun gibi. Bu visual basic ile mümkün sanıyorum.

teşekkürler

Ekli dosyalar

Geri