Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
girdiğim tutarın kdv ve ötvsini ayırıp matrahı bulsun
girdiğim miktarın %18 kdv ve %22 ötv sini hesaplayıp üçünü toplayan bi tablo yaptım ama bunun tersini bulan bi tablo oluşturmak istiyorum.üçünün toplamı bolması gereken miktarı girdiğimde bana kdv ötv ve matrahı hesaplasın ?
selamlar kolay gelsin. ben bir araç firmasında çalışmaktayım bana çok acil bir araç kdv ötv hesabını yapacak bir excel sayfası gerekiyor. araçları aldığımızda ötv. oranı yok sadece satış yapınca ötv. var bununla ilgili bir program hazırlarsanız sevinirim.
ör: satış için : araç bedeli 19.635,83 ötv. matrahı :20.175,42 ötv:%40 : 8.070,17 kdv mat: 27.706,00
kdv:% 18 yekün: 32.693,08 alış için sadece kdv. oranı ve kdv. tutarı - matrahı ve fiyatı lazım
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.