Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba Arkadaşlar.
Ek excel sayfamda yapmak istediğimi açıklamaya çalıştım.Yapmak istediğim kapasite adedi ile gerekli makina adedini yıl bazıda bulmak istiyorum.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Dosyanızı altın üye olmadığım için indirip inceleyemedim.
Anladığım kadarıyla ; 10.000 adet üretim yapabilmek için Kaç makine gerekli. Makinenin üretim kapasitesi belli ise basit bir formülle hallede bilirsiniz.
=(10.000 / ( MakineAdedi x Makine Kapasitesi ))
Bulmak istediğiniz belirli bir zamanda üretimi gerçekleştire bilmek için gerekli makine adedini bulmak ise yine Makinelerin saatlik kapasitelerinin bilinmesi gerekiyor. Bu durumda;
Örnek : 8 saatte 10.000 adet üretim yapabilmek için
= 10.000 (Makinenin Kapasitesi x 8)
gibi bir formül yeterli olacaktır.
Farklı bir konudan bahsediyorsanız dosyanızı indire bileceğim bir şekilde dosya yükleme sitelerine ekleyip indirme linkini paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.