- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2010 - İngilizce
Merhaba,
Aşağıdaki kodu yazdım. Buna göre Sheet1 deki verilere bağlı olarak Sheet 2 ye listeleme yapıyorum. Ancak makro çalıştığında sheet 2 ye yapılan listenin A ve B sütunlarında format farklı diğer sütunlarda format farklı. (yazı Tipi, boyutu, kenarlıklar vs.)
Bu kodun içine ilk satır hücre rengini mavi, font rengini beyaz, font tipini arial yapıp, diğer tüm satırların hücre rengini beyaz, font rengini siyah ve font tipini calibri yapacak kodu nasıl ekleyebiliriz? (kenarlık da olmamalı hiç bir hücrede)
Şimdiden teşekkürler.
Aşağıdaki kodu yazdım. Buna göre Sheet1 deki verilere bağlı olarak Sheet 2 ye listeleme yapıyorum. Ancak makro çalıştığında sheet 2 ye yapılan listenin A ve B sütunlarında format farklı diğer sütunlarda format farklı. (yazı Tipi, boyutu, kenarlıklar vs.)
Bu kodun içine ilk satır hücre rengini mavi, font rengini beyaz, font tipini arial yapıp, diğer tüm satırların hücre rengini beyaz, font rengini siyah ve font tipini calibri yapacak kodu nasıl ekleyebiliriz? (kenarlık da olmamalı hiç bir hücrede)
Şimdiden teşekkürler.
Kod:
Sub Listele()
Dim Sd As Worksheet, i As Byte, c As Range, Adr As Variant, sat As Long
Set Sd = Sheets("Sheet1")
Application.ScreenUpdating = False
Sheets("Sheet2").Select
Range("A2:B" & Rows.Count).Clear
For i = 1 To 10
sat = 2
With Sd.Range("I:I")
Set c = .Find(Cells(1, i), , xlValues, xlWhole)
If Not c Is Nothing Then
Adr = c.Address
Do
If Sd.Cells(c.Row, "C") & "|" & Sd.Cells(c.Row, "D") = "3|2013" Then
Cells(sat, i) = Sd.Cells(c.Row, "A")
sat = sat + 1
End If
Set c = .FindNext(c)
Loop While Not c Is Nothing And c.Address <> Adr
End If
End With
Next i