• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Gelişmiş Userform ve Checkboxta Rapor yazdırma

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Selamlar,
Ekli formu Sevgili Tansu ERKANLI "MOTELS" adı altında ve oldukça da profesyonel olarak hazırlamış,
ortak kullanıma da gönderdiği için kısıtlaması olmayan form üzerinde biraz değişiklikle bizlerde işimize yarar şekilde kullanmak ve uygulanabilirliğini test etmek amacıyla birkaç değişiklik yaptık ki alternatif kullanım alanları da olsun diye.

Sıra ile uygulamaları uyarladığım bir aşamada "Yazdır" butonuna ait komutlarda düzenleme yapamadım.
*İsteğim kısaca Listview1 ve 2 ye ait yazdır komutlarında verilerin yazdırılmasında aldığım hatanın nasıl giderileceği ile ilgili.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.
Yalnız bu kodlama yapıssı bana yabancı gelmedi.
benim yazdığım kodalama yapısında bu yapı.
Selamlar,
Ekli formu Sevgili Tansu ERKANLI "MOTELS" adı altında ve oldukça da profesyonel olarak hazırlamış,
ortak kullanıma da gönderdiği için kısıtlaması olmayan form üzerinde biraz değişiklikle bizlerde işimize yarar şekilde kullanmak ve uygulanabilirliğini test etmek amacıyla birkaç değişiklik yaptık ki alternatif kullanım alanları da olsun diye.

Sıra ile uygulamaları uyarladığım bir aşamada "Yazdır" butonuna ait komutlarda düzenleme yapamadım.
*İsteğim kısaca Listview1 ve 2 ye ait yazdır komutlarında verilerin yazdırılmasında aldığım hatanın nasıl giderileceği ile ilgili.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Selam hocam,
*TextBox4 de "Bilgisayar" yazıp "enter" tuşuna bastığımızda tüm bilgisayar talebi olan servisler geliyor,isteğim Listview1 de olan bu seçili kayıtların listesini alıp alamayacağımız.
*Listview2 de aralık olayı halledilmiş,elinize sağlık,lakin benim beceremediğim "Birim Adı" nı listeleyememek.Yani birim adı nedense hiç bir uygulama ile gelmiyor.
Cells(sat, "E") = ListView2.ListItems(s).SubItems(x) x yazan yere 1 den 15 e kadar tüm sayıları yazdım ama olmadı.
Yardımlarınız bekliyorum.

(Kod konusunu siz daha iyi bilirsiniz.Yardım kısmında da kaynakça olarak gösterilen bölümlerde maalesef açıklama yok.)

Düzeltme:Çözüm olarak TextBox12 deki arama kodunu TextBox13 e uyguladım,"Bilgisayar" ları listeleyebildim.Yazdır komutu ile sayfaya da aktardım ama 2.sorumun cevabını ya-pa-ma-dım...

Son düzenleme:
1-2 şey yaptım ama bazı değrleri yinede listelemiyor.
Sebep: çünkü textboxta aradığınız değerle d sütunundaki değer biirbirine uymuyor.
İlk bakışta uyar gibi oluyor ama aslında sayfadaki d sütununda o değerin sonunda boşluk karakterivar.
Armada ile başlar şeklinde yapşırak sorun giderilir ama
bu seferde birebir aram olmaz.
Kırk satırmı ,kırk katırmı siz seçin.
eğer başlar şekilinde yapatrsanız kodu Aşağıdaki gibi düzeltin.
sadece ara olan yeri
dosya ektedir.:cool:

ara & "*"

Ekli dosyalar

Hocam aslında istediğim şu ki;
bir seçim yapıp,bilgisayarları listele dediğimde (Listbox2'de) servis/birim bazında listelemesi,
bu anasayfa yada rapor sayfasına da olabilir.
(TextBox12 deki arama kodunu Textbox13 e uyguladım,arama yapabiliyorum,bilgisayarları da listeliyor sayfaya da aktarıyor ama birim adı meselesinde sorun yaşıyorum)

Selam hocam,
*TextBox4 de "Bilgisayar" yazıp "enter" tuşuna bastığımızda tüm bilgisayar talebi olan servisler geliyor,isteğim Listview1 de olan bu seçili kayıtların listesini alıp alamayacağımız.

Hocam aslında istediğim şu ki;
bir seçim yapıp,bilgisayarları listele dediğimde (Listbox2'de) servis/birim bazında listelemesi,
bu anasayfa yada rapor sayfasına da olabilir.
(TextBox12 deki arama kodunu Textbox13 e uyguladım,arama yapabiliyorum,bilgisayarları da listeliyor sayfaya da aktarıyor ama birim adı meselesinde sorun yaşıyorum)
Ne dediğiniz anlayamıyorum.
Yukarıda textbox4 demişsiniz burada başka bir şey.
Zaten 1 gram aklım var korkuyorum onuda kaybedecem.
Lütfen beni üzmeyin,ben bırakayım başka bir arkadaş baksın.Olurmu?
İyi çalışmalar.:cool:

Maalesef olmaz hocam,
Beraber yürüdük biz bu yollarda.........
Ayrılsak da beraberiz.
Özetlemem gerekirse,
*Anasayfa ve Talep dosyası aynı verilere sahip olacak,
(Nedenini tam olarak kavrsaydım,programı yazmıştım zaten.)
*Bu nedenle de TextBox4 ü unutarak TextBox13'de yaptığım arama butonunda aradığım malzemeleri liste olarak veriyor,
ve ben de
Bu listeyi bir şekilde servis bazında ele geçirmek istiyorum.
Yardımlarınızla listeyi boşluksuz olarak alabildik,
Şimdi tek yapmamız gereken,
Birim adlarını da bu yazdırıalbilir sayfada seçilen mazlemlerle beraber bir bütün olarak görmek.

Sakın beni bırakmayınız ve vazgeçmeyiniz.

Bu şarkıyı sevmem ya neyse.
şimdi ne yapacaz.
Hangi boxta hangi sütunda ne arayacaz.
Yalnız bu akşam kepenkleri kapattım.
Yarın evde bir inşaat işi var o olmazsa yarın yaparım.
olursa öbürgün.
İyi çalışmalar.:cool:
Maalesef olmaz hocam,
Beraber yürüdük biz bu yollarda.........
Ayrılsak da beraberiz.
Özetlemem gerekirse,
*Anasayfa ve Talep dosyası aynı verilere sahip olacak,
(Nedenini tam olarak kavrsaydım,programı yazmıştım zaten.)
*Bu nedenle de TextBox4 ü unutarak TextBox13'de yaptığım arama butonunda aradığım malzemeleri liste olarak veriyor,
ve ben de
Bu listeyi bir şekilde servis bazında ele geçirmek istiyorum.
Yardımlarınızla listeyi boşluksuz olarak alabildik,
Şimdi tek yapmamız gereken,
Birim adlarını da bu yazdırıalbilir sayfada seçilen mazlemlerle beraber bir bütün olarak görmek.

Sakın beni bırakmayınız ve vazgeçmeyiniz.

Teşekkürler.
(Molozları çöpe dökmeyiniz)

Geri