• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Gelişmiş Filtrelemede yaşadığım problem

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Arkadaşlar aşağı da yazdığım makro da gelişmiş filtreleme yapıyorum. VERİ TABANI sayfasında verilerim var ve ben bunları süzme makrosu ile KONSOLİDE sayfasına taşıyorum. Ama KONSOLİDE sayfasında ki süzme sonuçları dururken VERİ TABANI sayfasını tamamen temizleyip KONSOLİDE sayfasına tekrar süzme yaptığım zaman filtrenelecek kayıt yoksa KONSOLİDE sayfasını da temizlemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. Kullandığım makro aşağı da Bunu Ömer Baran Hocam yazmıştı.

Sub KONSOLIDESUZ()
If Sheets("VERİTABANI").Cells(Rows.Count, "E").End(3).Row = 4 Then
MsgBox "Filtreleme işlemi için, filtrelenecek veri yok veya kriter yok!...", vbCritical
Exit Sub
End If
Range("V_LISTE").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Sheets("KONSOLİDE").Range( _
"C1:L2"), CopyToRange:=Sheets("KONSOLİDE").Range("C4:L4"), Unique:=False
End Sub

Örnek belge olmadığından yanlış anlamış olabilirim.
Mevcut koddaki MsgBox diye başlayan satırın hemen üstüne aşağıdakini yapıştırın.
.
Kod:
If Sheets("KONSOLİDE").Cells(Rows.Count,"C").End(3).Row>4 Then _
    Sheets("KONSOLİDE").Range("C5:L" & Sheets("KONSOLİDE").Cells(Rows.Count,"C").End(3).Row).ClearContents

Gelişmiş filtreleme sorun

Ömer hocam denedim ama olmadı dosyayı yükledim ben

Ekli dosyalar

Belgede filtrelenecek bir veri göremiyorum.
Bir de, verdiğim iki satırlık kod'u, makro başlığı ile If Sheets("VERİTABANI")......
satırlarının arasına yapıştırarak deneyin.
.

Ömer hocam; Gönderdiğiniz formülde ki Cells(Rows.Count,"C") yazan kısımları Cells(Rows.Count,"E") olarak değiştirince sorun çözüldü. Tşk ederim.

Kolay gelsin.

Geri