Yardımcı olan arkadaşlarım hepinize tşk ederim burada Kemal Turan bey ve Bedri A çok yardımcı oldu. Yaptıkları işlemler ve hazır tablolar çok işime yaradı ama bir noktada bir sorunu kendimde aşmak istiyorum ama aşamıyorum o kısımda da yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Problem şu; Bu filtrelemeyi yaparken bir ölçüt alanımız var Bu 9 sütundan oluşan bir alan. (A1:J2) Burada Ana Kod, Detay Kod, Açıklama, evrak no, tarih, Borç, Alacak gibi sütun isimleri var. Ben ölçüt alanı dışında bir hücre belirliyorum ve ölçütte kullanacağım alana bir formül giriyorum. Mesela ben A2 hücresine şöyle bir formül giriyorum. Eğer(A4="";"";"*"&A4&"*") Bu formül bana A2 hücresine yazdığım bir Kod'u bütün A sütunu içinde aramamı sağlıyor. Ama asıl problem şurada bu formülü A2.ye girince filtrelemeyi yapıyor. B2.de yapıyor Ama aynı formülü C2.ye girince C2 deki seçenekleri aratmıyor. Mesela C2.de tarih araması yapacağım ve C2'Ye şu formülü giriyorum. EĞER(C4="";"";C4). Sonra C ye bir tarih giriyorum. 05.12.2014. Bu yazdığım C2 hücresine geliyor ama filtreleme yapmıyor. Ama giderde C2 ye direkt bu tarihi girersem filtreleme yapıyor. Yani sorunum ölçüt kısmına formülle taşıdığım bazı alanları filtreleme yaparken bazı alanları neden yapmıyor.
Soruna tam vakıf olmamakla birlikte, formüllü hücreleri aşağıya doğru kaydırdığınızdan, yani diğer hücrelere de formül atadığınızdan emin olun.