• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Gelişmiş Eğersay nasıl formüle edilir

Excel Vers. ve Dili
2010-Türkçe
Değerli Forum Üyeleri;

Ekli dosyada bir servis ve çalışan listesi vardır. Sayfa 2 deki veriler ışığında sayfa 1'e toplamı saydırmak istiyorum, önemli olan giriş saat 08:00 olan iki ayrı çıkış saati mevcut var, (12:00 ve 17:30) servis kodları tanımladığım (ALT-P-01; pendik servisi saat 12:00 de çıkacak demek -02 li olanlarda 17 de çıkacak olanlar ) , ama beceremedim. Eğersay kullandığımda istediğim sonucu alamıyorum. uygun formülleme ya da alternatif çözüm için desteğinizi bekliyorum.Saygılarımla..

Ekli dosyalar

Dosyanızda Sayfa 2 de KOD sütunu formülle standart hale getirilmiştir.

Ancak; Sayfa 2 deki verilerinizin Sayfa1 de nerelere saydıralacağı veya toplam aldırılacağı belli değil.
Mesela; Sayfa 1 de DEPARTMAN sütununda a tesisi, b tesisi yazmasına rağmen
Sayfa 2 de Departman sütununda ALTYAPI ve VİDANJÖR bilgileri yer almakta.

Dosyanız üzerinde verilerinizin ne şekilde nereye yerleşeceğini daha açık ve anlaşılır şekilde belirtirseniz daha kolay yardım alabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba Sayın Turist;

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim, bilgi karışıklığı için de özür dilerim, benim eksikliğim. Tesis isimleri aynı, ben belli olmasın diye silmek istemiştim, yanlış anlamayın lütfen, çalıştığım yerde Excel biliyorum diye biliyorlar:) Sorunumu anladığınızı düşünüyorum, saat 8 de kaç kişi geliyor, saat 12 de kaç kiçi çıkıyor, saat 17 de kaç kişi çıkıyor şeklinde olması için çalışıyorum. Farkettiğiniz farklılık orjinal metinde yok, departmanlar aynıdır.

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Sayın Turist;
Dosyanız için teşekürler ve yardımlarınız için, size duacıyım, aynı zamanda formülleminizi de inceleyerek öğrenmeye çalışıyorum, sağolasınız...

Sayın Turist;
Dosyanız için teşekürler ve yardımlarınız için, size duacıyım, aynı zamanda formülleminizi de inceleyerek öğrenmeye çalışıyorum, sağolasınız...

Dosyanızı, biraz daha sadeleştirerek ekledim.
İnceleyiniz.

Ben de size teşekkür ederim. İşlerinizde başarılar dilerim.

Ekli dosyalar

Geri