- Excel Vers. ve Dili
-
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum.Haklısınız hatalı çıkıyor.
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum.Haklısınız hatalı çıkıyor.
Sayın caykpkm:Yukarda verilen fonksiyonu bizlerde sürekli kullanıyorduk. Gece geç saatlere kadar deneme yanılma yolu ile denedim. Gerçekten genel matrah sıfır aylık matrah 50000 olarak uygulandığında 440 liralık bir hata veriyor. Kademe kademe uygulamalar yaptım bu hata genel matrahın 25000 ile 30000 arasında olduğu bölümlerde meydana geldiğini farkettim. Sorunu malesef çözemedim,gerekirse konuyu burada tartışmaya açalım veya bu işte uzman olan üyelere duyuralım. Ben inanıyorumki kolaylıkla çözeceklerdir. Arkadaşların yardımlarını bekliyorum ve şimdiden teşekkür ederim.
öncelikle tartışmaya katıldığın için sevindim senin bordrondaki vergiler bir ay geriden geliyor dolayısıyla eğer hata arıyacaksak önce üç aydaki varklara bir bakHalit Bey,Merhaba
Bu çalışmayı sakin bir kafa ile incelemek istediğim için bu gün ancak bakabildim.
Buradaki fonksiyonlarda vergi2007 ve ve Gelir fonksiyonları her ay içinde değilde sadece 9 ve 10.aylarda olmak üzere yanlış işlem yapıyor. Fonksiyonların yaptığı Hesabı ekli belgede denedim. Doğru rakamları göstermek açısından gerek manuel gereksede personel programında kendi bodromu hesaplayarak örneklerle gösterdim.
Olması gereken rakamlar belgede mevcuttur.
Netice itibari ile 1 Nolu mesajdaki fonksiyon kullanıldığı daim yanlış sonuç çıkmış olacaktır.
Sayın muzaffer.sm sizin tablonuzda ilk ayda süregelen yani kümilatif matrah göstermişsiniz. İlk ayda toplam matrah olmaz. İlk aya toplam matrah koyarsanız formülde de değişiklik yapmak gerekiyor.
Ekli dosyada görüleceği üzere Yeşil tabloda Toplam matrah sıfır, sarı tabloda ise toplam matrah gösterilmiş, görüldüğü üzere her iki tablodaki aylarda hesaplanan vergiler aynı. Bir inceleyin.
Sayın caykpkm:Sn.muzaffer.sm Bizler Kamu kurumlarında yıllardır yaptığımız uygulama da ilk ay kümilatif matrah uygulaması pek olmaz. Aslında sizinle sonuç olarak aynı şeyleri söylüyoruz. Sizin ilk ay için kümilatif matrah tanımına bizde devredilmiş bir önceki matrah olarak anlaşılır. Aslında onun ismi Maliye litaratüründe "Süregelen Matrah" olarak bahsedilir. bizde de Şubat ayında ayrılan memurun Maaş Nakil ilmuhaberine bir aylık matrahı süregelen matrah olarak gösteririz. Netice Bende ayrıntılı olarak inceledim, Gerek Gelir gerekse Vergi2007 fonksiyonları aylar ve yıllık olarak vergiyi doğru olarak hesaplamaktadır. Selamlar.
Private dilim(), oran()
Function GV(Kumulatif_Toplam As Double, Aylik_Ucret As Double) As Double
Dim b As Byte, Ust As Double, Alt As Double
dilim() = Array(0, 8800, 22000, 76200)
oran() = Array(0, 0.15, 0.2, 0.27, 0.35)
Application.Volatile
For b = 1 To 4
Ust = (Kumulatif_Toplam - dilim(b - 1)) * (oran(b) - oran(b - 1))
Alt = ((Kumulatif_Toplam - Aylik_Ucret) - dilim(b - 1)) * (oran(b) - oran(b - 1))
If Ust < 0 Then Ust = 0
If Alt < 0 Then Alt = 0
GV = GV + RoundA((Ust - Alt), 2)
Next
End Function
Private Function RoundA(Sayi, Optional Basamak As Long)
Dim Kat As Long
Kat = 10 ^ Abs(Basamak)
If Basamak >= 0 Then RoundA = CDbl(FormatNumber(Left(Sayi, 30), Basamak))
If Basamak < 0 Then RoundA = CDbl(RoundA(FormatNumber(Left(Sayi, 30) / Kat), 0) * Kat)
End Function