• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Gelir/Gider Tablosunun sorgu sayfasına toplam olarak aktarılması

bedidofna

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Turkce 2007
Merhabalar.

Örneğini attığım çalışmada Veri Giriş ve Sorgu sayfaları olmak üzere iki sayfam var.

veri girişi sayfasında toplanan bilgileri sorgu sayfasındaki istenilen verilere tarih seçerek dönüştürmek istiyorum.Dosyanın içinde daha anlaşılır halde açıklamam var.

Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Öncelikle istediğiniz tarih aralığını belirtir misiniz? Onu belirledikten sonra gerisi basit bir şekilde yapılabilir.

merhaba

İstediğim bir tarih aralığı değil.sadece seçtiğim tarihe dayanarak bir döküm.Örneği indirdiyseniz görülüyordur zaten.

Şöyle diyelim

Ben ocak 2016 da 4 kalem gider,2 kalem gelir
şubat 2016 3 kalem gider, 3 kalem gelir olarak veri girişleri yazmışım.

Sorgu olarak ocak ayında herhangi bir günü seçtiğimde;
-Seçtiğim günde gelir/gider olarak bir işlem varsa,gün bölümünde yazmalı.
-Ay bölümünde de ocak ayındaki tüm işlemler yazmalı
-Yıl bölümünde de kaç ay ile ilgili veri girişi var ise hepsi yazmalı.

umarım anlatabilmişimdir.

teşekkür ederim hocam.Aslında sizi yormamak için genel olarak sordum.Sağolun gene el attınız.Bunu fırsat bilip aynı yönde fatura giriş/çıkış örneğimi eklemek istiyorum :)Müsait olunca bakarsanız sevinirim.

Tekrar teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
teşekkür ederim hocam.Aslında sizi yormamak için genel olarak sordum.Sağolun gene el attınız.Bunu fırsat bilip aynı yönde fatura giriş/çıkış örneğimi eklemek istiyorum :)Müsait olunca bakarsanız sevinirim.

Tekrar teşekkürler
selam,
dosyanıza baktım. Bana, sanki bir hata varmış gibi geliyor ya da ben anlayamıyorum. Bana göre, veri girişte, Fatura için de bir Tutar olmalı...
(Alınan - kesilen fatura karşılıkları TAM olarak ödeniyorsa problem değil ama arada farklılık seyrediyorsa / olabiliyorsa ??)

Şöyle bir örnek vereyim..

Fatura kestik ... 1000 TL. ama ödeme aldık.... 500 TL. (Kalan 500 bakiye olacak ve daha sonra, bir şekilde ödenecek ( Nakit, Kart , sonraki fatura vs..)
Ya da

Fatura kestik ... 1000 TL. ama ödeme aldık.... 1500 TL. (Fazlalık 500 Borcumuz olacak ve ya alacaklardan düşülecek ya da ilerideki bir alacağa mahsup edilecek...)

Yanlış anlamaktansa, Siz en iyisi, verilerinizi bir firma üzerinden 15 - 20 satır girin... Toplamları , bakiyeyi o firma üzerinden manuel hesaplayın.. Doldurulmuş örneğinizi gönderin derim...

Tekrar Merhaba

Söylediğiniz gibi fatura için de bir tutar olmalıydı.Aslına bakarsanız sondaki tutarı ben fatura için eklemiştim ama ödeme için de ayrı olması gerektiğini atlamışım.Fatura için de tutar sütunu ekledim.

Bahsettiğiniz örneklerde güzel bir noktaya değindiniz.Borcumdan fazla ödeme yaptığım durumlar oluyor.Dediğiniz gibi daha sonra yaptıracağım işe karşılık ön ödeme gibi olabiliyor.Buna dair 2 firma üzerinde açıklamaları olarak manuel veriler girerek örneklemeye çalıştım.

Hatta -bakiye düşürerek örneklemek istedim.umarım anlatabilmişimdir.

Ekli dosyalar

selam,
eki inceleyiniz...
hesaplamaları kontrol ediniz..

Not:
Mevcut Bakiye denildiğinde , seçilen tarihe göre son durumdaki bakiye anlıyorum. O nedenle de, Güncel Durumdaki (yani bugün tarihine göre) olan Bakiye için de Bugün Tarihi yazan hücre seçildiğinde resim olarak güncel durum gelmektedir...

Ekli dosyalar

doğru anlamışsınız. Ben de onu düşündüm, ayrı olarak bugün için sorgulansın diye ama normal düzende de bugünü seçtiğimde aynı sonucu verir diye hesap ediyordum.resim olarak döküm yapmanız daha iyi olmuş.

Teşekkür ederim elinize emeğinize sağlık

Geri