• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Gelen ürünlerden gidecek olanların toplamı

kemal turan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 32 bit
Merhaba üstadlar,
Ekli dosyada açıklamasını yaptım.
Bugün gelen ürünlerin içerisinde ("sipariş sevk"= gelirse hemen ) gidecek olanların toplamlarının alınmasına ihtiyacım var.
Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=EĞER(A2=BUGÜN();TOPLA.ÇARPIM((SATIŞLAR!$A$2:$A$10=C2)*(SATIŞLAR!$K$2
 :$K$10="SİPARİŞ SEVK")*(SATIŞLAR!$J$2:$J$10));"")
.

Ömer hocam merhaba,
Kodu sayfaya yapıştıdığımda veya aşağıya doğru sürüklediğimde sayfa kasılıyor, cevap vermez duruma geliyor.
Birde A2 hücresini dolu ise <>"" yapabiliriz bu sayede daha hızlı olur diye düşünüyorum.

Selam,

A2 hücresine <>"" eklerseniz ilk başta istemiş oldugunuz ters düşebilir,

Bugün gelen ürünlerin içerisinde

Topla.çarpım formülü bir dizi formül oldugu için aralıgın büyük olması ve veri yıgının çok olması dosyayınızı gerebilir.

Bunu önlemenin yolları vardır.

Örnek dosya ekledim.

Ad Tanımlaması Yapıldı.

Veri/Ad Tanımlaması Bölümünü inceleyin.

İstediiğiniz bu şekilde değilse dosya üzerinde daha net bir şekilde olması istediğiniz yerleri yazarsanız buna göre yardımcı olmaya çalışayım.

Ekli dosyalar

Vedat bey merhaba,sorumun soruş şeklinde de hata var sanırım.Biraz daha dikkatlice açıklamaya çalıştım, biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Şimdi benim;
12000 satırlık satışlar sahifem var,
5000 satırlık gelen sahifem var.

Satışlar sahifemin A sutununda ürün adım, B sutununda satılan adet,K sutununda sevkiyat planlamam var.
Eğer bir ürün elimde yoksa, geldiğinde hemen gitmesi gerekiyorsa bu ürünlerin sevkiyat planlamasına K sutunundaki hücreye "SİPARİŞ SEVK" (Yani sipariş depoya geldiğinde haman sevk olacak) diyorum.

Ürün geldiği zaman GELEN dosyasına kayıt yapıyorum.
Gelen sahifemin C sutununda ürün adım var ,dosyanın A2:H2 arasında bilgiler var.

İsteğim bu yeni ürün kaydı yaptığım zaman gelen dosyasının C sutununda olan üründen satışlar sahifesinde "sipariş sevk" statüsünde olan varmı şeklinde bilgiye ihtiyacım.
Bu satışlar sahifesinin b sutunundaki adet olabilir. Ek dosyada da açıkladım.
Tşk.

Ekli dosyalar

Sn.Ustadlarımız,
Ek dosyada kendimce bir çözüm buldum.Sayfaya daha az yük bindirecek farklı çözüm önerileriniz varsa sevinirim.
Çok teşekkür ederim.
Selametle kalınız.

Ekli dosyalar

Geri