• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Geçmiş verilere ulaşma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pylor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
Sayın uzman kardeşler ben bir sayaç sayfası hazırladım ve bu sayfada yapılan işlemleri yapıldığı tarih aralığında görüntülemek istiyorum formda birkaç adet benzer dosya bulsamda bu dosyalar istediğim gibi olmadı ekteki dosyada detaylı anlatım ve tarif bulunmakta yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Ekli dosyalar

Birisi yardımcı olabilirmi acaba rica esem

Sayaç sayfasına bir adet CommandButton ekleyin ve kodu sayaç sayfasının kod bölümüne ekleyin.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Set sh1 = Sheets("SAYAÇ")
Set sh2 = Sheets("DATA")
sh1.Range("D6:G12").ClearContents
deg1 = CDate(sh1.Cells(1, 1).Value)
deg2 = CDate(sh1.Cells(2, 1).Value)
sat = 1
If deg1 <= deg2 Then
yer1 = deg1
yer2 = deg2
Else
yer2 = deg2
yer1 = deg1
End If
For J = 4 To 7
aranan1 = sh1.Cells(4, J).Value
For r = 6 To 12
aranan2 = sh1.Cells(r, 1).Value
say = 0
With sh2.Range(sh2.Cells(2, 1), sh2.Cells(Rows.Count, 1))
Set d = .Find(What:=aranan1, After:=.Cells(.Cells.Count), LookIn:=xlFormulas, lookat:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False)
If Not d Is Nothing Then
FirstAddress = d.Address
Do
If sh2.Cells(d.Row, 4).Value = aranan2 Then
If sh2.Cells(d.Row, 5).Value = 1 Then
If IsDate(deg1) = True Then
If IsDate(deg2) = True Then
If CDate(yer1) <= CDate(sh2.Cells(d.Row, 3).Value) & Chr(10) _
And CDate(yer2) >= CDate(sh2.Cells(d.Row, 3).Value) Then
say = say + 1
End If
End If
End If
End If
End If
Set d = .FindNext(d)
Loop While Not d Is Nothing And d.Address <> FirstAddress
End If
End With
sh1.Cells(r, J).Value = say
r = r + 1
Next
Next
MsgBox "işlem tamam"
Set sh = Nothing
End Sub

Sayın halit3 ilginiz için teşekkürler aynen dediğiniz gibi yaptım çalıştı ama bütün değerler sıfır olarak çıktı bi hatamı yaptım acaba dosyam ekte tekrar bakma şansınız olurmu acaba

Ekli dosyalar

İlgili tarih aralığında sadece selim akçay ve halit önal adına kayıt var.

data sayfasında DR. SELİM AKÇAY bu isim var
sayaç sayfasında SELİM AKÇAY bu isim var

burada uyumsuzluk var

sayaç sayfasınada data sayfasınada yazılı isimi yazınız yani DR. SELİM AKÇAY bunu yazınız.

Konuyu birazcık daha otomatike bağlıyalım önce data sayfasındaki düğmeye tıklayın sonrada sayaç sayfasındaki düğmeye tıklayın.

Ekli dosyalar

Bundada sadece sayaç sayfasındaki komut duğmesine tıklamanız yeterli

Ekli dosyalar

Sayın halit3 yapmış olduğunuz çalışmadan dolayı teşekkür ederim emeğinize ve elinize sağlık
ancak sayma işlemi tam olarak çalışmıyor örneğin 03/01/2011 tarihinde toplam
dr. metin yeşiltaş'ın yaptığı 17 adet işlem varken sayaçta sadece 4 adet görünüyor ben size karşı çok mahcubum sizi sürekli meşkul ettiğimi düşünüyorum isterseniz vazgeçelim ben bu sayma işlemini değişik bir yolla yapım

bir yanlışlık var var sizin söylediğiniz doğrultuda kodları yazdım örnek dozsyada data sayfasında gelişmiş süzgeç kullanarak verileri listeliyor.
4 adet gözüküyor.

Ekli dosyalar

hata benim listemde olabilirmi acaba

31 01.2011 tarihinde metin yeşiltaşa ait 18 adet işlem var ama e sutünunda 1 olarak 4 adet işlem var

değerli halit sanırım anlatım yada tarifte sizi yanıltacak bir hata yapmışım detaylı bir anlatımı ekte gönderiyorum tekrar bakarsanız sevinirim teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Şöyle söylüyeyim sizce bu tablonuzdaki sonuçların ne çıkması gerekiyor bir örnek dosya ile sonuçları yazınız.

sayın halit3

yine anlatamadım herhalde dediğiniz gibi yaptım çıkması gereken sonuçları yazdım

Ekli dosyalar

Göndermiş olduğunuz tabloda DR. METİN YEŞİLTAŞ adına (01,01,2011-31,01,2011) tarihleri arasında GASTRO bölümünde 57 adet adı geçiyor sizin örnekte 70 tane BİYOPSİ hiç geçmiyor sizin örnekte 10 tane KOLON da hiç geçmiyor sizin örnekte 24 tane geçiyor buruda anlaşılmaz bir durum var

Yukarıdaki tarihler arasında sizin yazdığınız değerler örtüşmüyor.

Dosyanızdaki verileri ilgili ayaları süzerek yapıyorum sizin değerlerinize ulaşamıyorum
örnek dosyada sizin değerleriniz sağ tarafta mevcut

benim yaptığım sol tarafta ikisi örtüşmüyor.

not verileri almamız için Endoskopi sutunundaki isimleri sayaç sayfasında sayaç bölümüne tam yazmak gerekir .

sayın halit3 15 nolu mesajıma eklediğim yeni adlı dosyamda "data" sayfasında "D" sütununda süzülmüş verilere bakarsanız 70 adet "DR. METİN YEŞİLTAŞ" ismini göreceksiniz buda doktor metinin 70 adet gastroskopi yaptığının ifadesidir bu ifade "sayaç" sayfasında "D6" hücresinde gösterilmektedir yine "data" sayfası "E" sütünunda alınan biyopsiler "BX" başlığı altında "1" ile tanımlanarak ifade edilmiştir bu ifade ise "SAYAÇ" sayfası "E6" hücresinde gösterilmektedir bunlar verilerin manuel flitrelenmiş halidir sizden birde "DATA" sayfasında verileri filitre edip bakmanızı rica edicem bu şekilde yaparsanız sayaç sayfasındaki verilerin doğru olduğunu göreceksiniz birde sizden bir istediğim daha olacak formda bir uzman arkadaşımızın tavsiyesi ile
(Application.Calculation = xlCalculationManual) şeklinde bir kodu kullandım dosyam o kadar hızlandıkı çok şaşırdım bu kodu kullanmadan önce sayfa tek bir işlemi yaklaşık 6 saniyede yaparken bu kodu kullandıktan sonra aynı işlemi aynı sayfa nerdeyse 1 saniyeden daha kısa sürede gerçekleştirdi çok güzel odu ve kullandım ama bu sefer kayıt yaptığım sayfalardaki hiç bir fonksiyon çalışmadı sanki hiç fonksiyon yokmuş gibi mesela "EĞER" ile sayma yaptığım sayfada ki hiçbir "EĞER" formülü çalışmadı formülün yazılı olduğu hücreye çift tıklayıp sonra enter'e bastığımda formül çalışıyor ama her seferinde bu işlemi yapmak zorunda kalıyorum bu kodun nasıl çalıştığını rica etsem söyleme şansınız varmı acaba

Son düzenleme:
Birde bu dosyaya bakınız.

sayın halit3 uğraşlarınız için çok teşekkür ederim istediğim gibi olmuş elinize sağlık

Geri