• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

geçmiş tarihleri hücre biçimlendirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gedavet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
iyi çalışmalar
bir tablo var bunun tarih sütunu var bu tarihlerin içinden 45 günü geçmiş olan tarihleri hücre biçimlendirme ile bir renk yapmak istiyorum
bu konuda yardımcı olabilirmisiniz

Örnek dosya eklerseniz ve üzerinde belirtirseniz cevap bulmanız daha kolay olacaktır.

Biçimlendirme yapmak istediğiniz sütun ya da hücreleri seçin.
Koşullu Biçimlendirmeye basın. Sonra Yeni Kural butonuna, daha sonra aynen resimdeki gibi yarsanız istediğiniz olacaktır.

Ekli dosyalar

• bicim.jpg
    bicim.jpg
    64.6 KB · Görüntüleme: 11
selam,
yapılmış bir örnek ektedir..
inceleyiniz..
kolay gelsin..

Son düzenleme:
hocalarım ilginiz için teşekkür ederim farklı farklı yöntemler çıktı denedim ancak
=$G4<BUGÜN()-45 şeklinde formül yazdım seçtiğim aralığıda G4:G1000 yaptım tarih olmayan yerleride dolgu yapıyor tarih olmayan yerler dolgusuz olabilirmi

Koşullu biçimlendirme formülünü değiştiriniz
Kod:
=EĞER($G4="";"";$G4<BUGÜN()-$I$1)

formülün geçerli olduğu alan seçiyorum ancak daha sonra altaki satıra yeni veri yazınca formül geçerli olmuyor o alana formül uygulamıyor

yani veri aralığını direk sütun olarak yapılabilirmi
yani b sütununda ki tarih 45 den küçükse b:g sütununda bu işlemi uygula gibi

Uygulama hedefi bölümüne
Kod:
=$C$4:$G
yazarsanız alta satır eklendikçe otomatik olarak formülün uygulama alanı genişleyecektir

hocalarım hepinize emekleriniz için teşekkür ederim vermiş olduğunuz formüllerle bir örnek yaptım ancak bugüne eşit olan sütunda bir değişme olmuyor formül yazdığım gibi duruyor

ancak 45 günü geçmiş olanın formülünde özet tabloyu yenile deyince bozuluyor

Ekli dosyalar

hocam emeğiniz için teşekkür ederim ancak özet tabloyu yenileyince uygulama bölümündeki formül bozuluyor

iyi günler hocalarım bu konuda yardımcı olabilir misiniz
mesela açıklama bölümün de ekleyip uygulama ayarlarını düzeltince tutar bölümünden dolgu gidiyor yani sıkıntı tutar bölümünde o kısma dolgu olmuyor

Geri