• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Gantt Sorusu Hk.i

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MADCAP
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 TURKCE
Merhaba Arkadaşlar,

Ekteki gantt 32. haftaya kadardı ancak ben onu 52 haftaya çıkarttığımda birşeyler ters gitti. Bitiş 42 yazdığımda 43 oluyor. Yardımlarınızı talep ederim.

EĞER($N$2=İNDİS(durum;1);EĞER(VE(AY$3>=$C15;AY$3<=$C15+$D15);EĞER($C15+$D15*$G15>AY$3;$Y$2;"");"");EĞER(VE(AY$3>=$E15;AY$3<=$E15+$F15);EĞER($E15+$F15*$G15>AY$3;$Y$2;"");""))

Ekli dosyalar

Merhabalar, belgenize baktım, sorun nedir acaba?

Bakın örneğin planlanan kısmında başlangıç 15 bitiş 18 yazdığınızda 15. haftadan başlıyor ama bitiş haftası 32 oluyor. Normalde 18 olması gerekiyor. Yukardaki hafta kısmını 1,2,3,4,5 ... yaptığınızda düzeliyor. ama 32. haftaya kadar seçenek var.

Başlangıç Bitiş
15 18

Tekrar merhabalar, söylediğiniz gibi başlangıç 15 bitiş 18 demek C sütununda 15, D sütununda 3 yazdığınızda gerçekleşir gibi geliyor bana.
Yani formülünüz C'deki değere göre başla, C+D sayısına kadar işaretle şeklinde çalışıyor sanki.
D sütun başlığı da buna uygun zaten, BİTİŞ değil SÜRE.
Şayet 15'den başlayıp 18'e kadar devam etmesini istiyorsanız D sütununa 18 değil 3 yazmalısınız.
Gördüğüm kadarıyla; söylediğiniz gibi D sütununa süre değil BİTİŞ yazmak istiyorsanız;
-- formülün buna göre düzenlenmesi,
-- D sütununa da C'dekinden büyük sayı girilmesinin zorunlu hale gelmesi lazım.

.
Dosya benim çalışmam.

Bitiş diye bir şey yok. Süre diye bir şey var. Yani 15. hatadan başlayıp, üzerine 18 haftalık süre eklerseniz, ne olur?

.

GANTT yardımı hk.

iyi çalışmalar. ekteki örnekte aynı gün içinde İSTANBUL'a sefer düzenleyen farklı havayollarının iş yüklerinin süreleri bulunmaktadır. Aynı havayolu aynı gün içinde 2 veya 3 veya bazen 4 kere sefer düzenleyebilmektedir. Bunların iş yüklerinin saat grupları da farklı olmaktadır. Dolayısıyla aynı satırda aynı havayolunun 2. veya 3. veya 4. iş yüklerinin ayrı ayrı gösterilmesi şansı var mıdır?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri