• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Frame veya Listbox içine rapor alma

Excel Vers. ve Dili
2003 tr - ing
2007 tr
Excell üstadları yardımınıza ihtiyacım var. Dosyam ekte ve gerekli bilgiyide yazdım. Yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

Konuyu burada yazar mısınız ?

userform1 de yazıp aktardığım veriler var. bu verileri userform da frame veya listbox da hangisine uyarlıyabiliriz. dosya yukarıda resim burada yardımcı olabilecek varmı?

Ekli dosyalar

• list.jpg
    list.jpg
    45.3 KB · Görüntüleme: 28
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
Dim sh As Worksheet, sat As Long
ListBox1.ColumnCount = 6
Me.Caption = "evrengizlen@hotmail.com"
Set sh = Sheets("rapor")
sat = sh.Cells(Rows.Count, "D").End(xlUp).Row
ListBox1.RowSource = "rapor!A1:F" & sat
End Sub

Ekli dosyalar

Orion1 ' na teşekkür ederim. Birşey daha soracağım. Listbox için sadece bu yukarıdaki kodu yazmak yetmiyor sanırım. Dosyada da excel sayfasından buton ekleyim onada herhangi bir makro atanıyormu? Yoksa bu işlem sadece bu şekilde yukarıdaki kod ilemi çözümlenitor.

ListBox için columncount ne anlama geliyor ve değer olarak = 6 neden diyoruz?

Orion1 ' na teşekkür ederim. Birşey daha soracağım. Listbox için sadece bu yukarıdaki kodu yazmak yetmiyor sanırım. Dosyada da excel sayfasından buton ekleyim onada herhangi bir makro atanıyormu? Yoksa bu işlem sadece bu şekilde yukarıdaki kod ilemi çözümlenitor.

ListBox için columncount ne anlama geliyor ve değer olarak = 6 neden diyoruz?
columncount kolon adedini bildirir.
bir buton ekleyip butona userformu çalıştırabilirsiniz.
Bu kod userformun initialize olayına yazılmıştır.

Sayın Orion1
Aynı konu ile ilgileniyorum.
Ancak bu kodlarla sayfda yapılmış biçimlendirmeler yani hücrelerin birleştirilmiş halleri görülemiyor.
Sayfanın A1 J36 aralığının bire bir biçimlendirilmi,ş şekli ile nasıl görüntülyebilirz. Yani bire bire fotografını nasıl görüntüleyebiliriz. Bir nevi ön izleme penceresi olsun istiyorum.
Listbox ile böyle bir çözüm yoksa Lİstwiev ile varmıdır.
Saygılarımla.

Sayın Orion1
Aynı konu ile ilgileniyorum.
Ancak bu kodlarla sayfda yapılmış biçimlendirmeler yani hücrelerin birleştirilmiş halleri görülemiyor.
Sayfanın A1 J36 aralığının bire bir biçimlendirilmi,ş şekli ile nasıl görüntülyebilirz. Yani bire bire fotografını nasıl görüntüleyebiliriz. Bir nevi ön izleme penceresi olsun istiyorum.
Listbox ile böyle bir çözüm yoksa Lİstwiev ile varmıdır.
Saygılarımla.
Merhaba.
Userforma bir imgbox ekleyip resim gösterebilirsiniz. :cool:

Sayın Orion1
ilginize teşekkür ederim.
Forumdaki aramalarımda image nesnesine hep klasörden resim dosyaları eklemek anlatılmış.
Excel sayfasının belirli bir alanının fotografının nasıl ekleneceğini bulamadım.
Sayfa1 A1:j36 aralığının görüntüsünü image1 nesnesine hangi kod ile yükleriz.
Saygıyla

Geri