frame left - frame top

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-04-2030
userform üzerinde mouse sağ tıkladığımda frame1 açılıyor. frame left ve top konumlarını normal istedim konumda belirliyorum ancak konumu değişken yapmamız mümknünmü.

Yani frame1.top=Mouse.top gibi Mouse imlecinin bulunduğu konumda aılması için

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
11-04-2030
buna şöyle bir yöntem yapılabilir mi?

x= mousenin top konumu
y= mousenin left konumu

Frame1.Top=x
Frame1.Left=y

gibi

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
UserForm üzerinde mouse ile sağ klik yapıldığı yerin koordinatları:

Kod:
Private Sub UserForm_MouseDown(ByVal Button As Integer, ByVal Shift As Integer, ByVal X As Single, ByVal Y As Single)
    If Button = 2 Then MsgBox "Mouse X koordinatı = " & X & vbCrLf & "Mouse Y koordinatı = " & Y
End Sub
.

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
11-04-2030
haluk hocam emeğinize sağlık. yalnız benim istediğim tam olarak bu değil. mouse konumu neredeyse o konumda framenin açılması. yanı frame activate olayının maouse konumuyla entegre etmek

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
11-04-2030
Private Sub UserForm_MouseDown(ByVal Button As Integer, ByVal Shift As Integer, ByVal X As Single, ByVal Y As Single)
Frame1.Top = X
Frame1.Left = Y
End Sub

istediğim kod bu. frame mouseye göre yer değiştiriyor ancak mouse butonunyla aynı yerde olmuyor hocam

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Arkadaşım;

Ben sana mouse sağ klik yaptığın yerdeki X ve Y koordinatlarını bulan kodu verdim.

Sen Frame'i hangi kodla açıyorsun, buradan göremiyorum ..... UserForm üzerindeki mevcut Frame1 nesnesini, sağ tıklamaya göre (Frame1'in sol üst köşe koordinatları, mouse sağ klik yapılan koordinat olmak üzere) yeniden UserForm üzerinde konumlandırmak için;

Kod:
    If Button = 2 Then
        Frame1.Top = Y
        Frame1.Left = X
    End If
End Sub
Yok böyle değil de başka bir şey ise; söz konusu X ve Y değerlerini Public olarak tanımlayıp, hangi kodu çalıştırıyorsan orada kullanacaksın.

.

Son düzenleme:

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
11-04-2030
haluk hocam istediğim tamda buydu :)) emeğine sağlık ilgin için çok teşekkür ederim.

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
11-04-2030
Haluk ocam aynı olayı userform üzerinde değilde listbox üzerinde yapmamız mümkünmü.? kodları listbox için değiştirdim ancak listboxta değilde userform üzerinde oluştu